Milli Eğitim’den Haksız Uygulama - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ağustos, 2015 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Milli Eğitim’den Haksız Uygulama

Safranbolu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir öğretmeni haksız yere görev yaptığı okuldan başka bir okula tayin ettiği ifade edilirken, bu yapılan tayinde öğretmeninin Türk Eğitim-Sen üyesi olmasının da etkisinin olduğu ifade edildi.
Safranbolu Kirkilli İlkokulunda Sınıf Öğretmenliği yapan ve daha sonra yapılan bir haksızlıkla Yenice Özal Mahallesi İlkokuluna tayin olduğunu dile getiren Mustafa Seyhan, Gazetemize yaptığı açıklamada; yapılan haksızlıkla ilgili olarak sesini kimseye duyuramadığını belirtirken, konuyu üyesi olduğu Türk Eğim-Sen’e bildirdiğini söyledi.
Seyhan, kendisinden haraç isteyen bir öğrenci velisinin haksız ithamı sonucu tayininin çıkarıldığını ve yaptığı savunmanın bile tüm delillerin lehine olmasına rağmen dikkate alınmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı.
“Öğrenci velisi Cezaevinden çıkmış çocuğuna para yönünden maddi yardım talebinde bulundu ve ben de bunu kabul ettim. Ardından bir hafta sonra benden haraç ister gibi yüklü miktarda para talep etti. Ben de vermeyeceğimi söyledim. Daha sonra beni kitaplar ağır, çantalar ağır gibi ufak şeylerden Müdüre şikayet etti. Bu şahıs Denetimli serbestlikten faydalandığı için hastanede çalışırken başkaları ile kavga ederek bu kavgayı bana mal etti, Milli Eğitime şikayet dilekçesi verdi. Kavga olayı mahkemeye intikal etmiş, savcılık dava dahi açmamıştır. Olayın kamera görüntüleri ve şahitlerin beyanı ile suçsuzluğumu ispat ettim ve Avukatıma savunma hazırlattım. Bu belgelerle beraber Milli Eğitim bu savunmayı beklemeden tayinimi Yenice Özal Mahallesi İlkokuluna çıkarttı. Ben Valiliğin bu işe yeni muhakkik atayarak yeniden dosyanın değerlendirilmesini istiyorum. 23 Yıllık meslek hayatımda sadece bir uyarı cezam var. Benim tahminin kendilerinin bağlı olduğu sendika olan Eğitim Bir-Sen’e üye olmadığım ve Türk Eğitim-Sen Üyesi olduğum için beni sürdüklerine inanıyorum. Ben ülkemizin her tarafında görev yaparım ama haksız yere ve işlemediğim bir suç yüzünden tayin edilmem beni yıprattı. Bu haksızlığın bir an önce giderilmesini ve doğruların açığa çıkmasını istiyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda 2 evde yangin cikti ahir odunluk ve samanlik da yandi 8siTNLQZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 2 evde yangın çıktı: Ahır, odunluk ve samanlık da yandı

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında 2 katlı ev ile ahır, odunluk ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Köylülerin de destek verdiği çalışmalarda ahırdaki hayvanlar ile bazı tarım aletleri kurtarıldı.

Yangın, Daday ilçesine bağlı Kayabağı Köyü Kalyar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cami imam-hatibi Satı Kartal’a ait 2 katlı ahşap evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, Reyhan Yavuz’a ait 2 katlı ahşap eve de sıçradı. Alevler, evlerin yanında bulunan ahır, odunluk ve samanlığı da sararak büyük çapta hasara yol açtı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye, orman işletme ve İl Özel İdaresi ekipleri, yangının kontrol altına alınması için yoğun çalışma yürüttü. Köylülerin de desteğiyle ahırda bulunan hayvanlar ile bazı tarım aletleri kurtarıldı. Ekipler, yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışması yaptı. Yangın sonrası yapılarda büyük çapta maddi hasar oluştu. Jandarma ekipleri bölgede güvenlik tedbirleri alırken, sağlık görevlileri ise hazır bekledi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin