Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
0

Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı Avni Akyol kabri başında anıldı

Milli Eğitim ve Kültür Eski Bakanı Avni Akyol, vefatının 24. yıldönümünde kabri başında öğrenciler ve sevenleri tarafından anıldı.

Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yapan siyasetçi, eğitimci merhum Avni Akyol için, vefatının 24. yıl dönümünde Düzce Şehir Mezarlığı’ndaki kabri başında sevenlerinin katılımıyla anma töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Burçin Sarıcan, siyasetçi ve iş insanları Erkan Seçkin ile Faruk Darıyerli, Akyol ailesi, Avni Akyol İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, öğretmen ile öğrenciler katıldı.

Bir dönem Avni Akyol ile birlikte çalışma fırsatı bulan Anavatan Partisi Eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Erkan Seçkin, Akyol’un nazik ve ahlaklı bir siyasetçi olduğunu vurguladı. Kendisine verdiği ‘Hırsın düşüncenin önüne geçmesin” telkinini hayatında ilke haline getirdiğinin altını çizen Seçkin, Avni Akyol’u şöyle anlattı: “Avni Akyol ile tanışmak ve çalışmak çok büyük bir şans. Avni Akyol gibi nazik bir siyasetçi, siyasetin nasıl ahlaklı yapılması gerektiğini de öğreten bir devlet büyüğü ile çalışabilmek, benim bugünkü siyasi hayatıma önemli kazanımlar sağladı. Kendisiyle çok güzel hatıralarımız var. Bugün de o hatıraları hafızamızda canlı tutuyoruz. Bakanlık yaptığı süreler içerisinde kalıcı eserler kazandıran ve devleti, milleti için yaşayan, kendisini de buna adamış, Düzce’nin yetiştirdiği ender siyasetçi ve devlet adamlarından biriydi. Avni Akyol’u vefatının 24 yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin. Ben siyasi hayatıma başlarken bana çok önemli bir telkinde bulunmuş, “Siyaset yaparken hırsını ehlileştir. Arka cebindeki cüzdanına koy. Orada onu unut” demiştir. Neden böyle söylediniz diye sorduğumda “Hırs düşüncenin önüne geçerse çok büyük zarar verir” şeklinde yanıt vermiştir. Bu söylem benim hayatım boyunca ilke olarak edindiğim bir söylemdir. Bu sebeple hırsla hiçbir şey yapmam, mantığımla hareket etmeye gayret ederim. Bir söylemin bile insan hayatında nasıl bir olumlu değişimi sağladığını buradan anlayabiliriz. Onun ismini taşıyan okulda eğitim gören öğrencilerimiz kabri başındalar. Üzgünüz, keşke uzun yıllar daha birlikte çalışabilseydik. Vatana, millete hizmet etme imkanı olabilseydi. Kendisine bana o dönem gösterdiği ilgi ve değerden dolayı, sevgi ve şükranlarımı ifade etmek istiyorum.”

Şehir Mezarlığında yapılan anma töreninde Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Ardından dağıtılan ikram ile anma programı sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
geceyi aydinlatan simsekler gorsel solen sundu mOL29AFA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Geceyi aydınlatan şimşekler görsel şölen sundu

Karabük’te gece saatlerinde gökyüzünü aydınlatan şimşekler, etkileyici görüntüler oluşturdu. Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, ortaya görsel manzaralar çıktı.

Kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun bulut örtüsü, gece saatlerinde yerini gök gürültülü hava olaylarına bıraktı. Bulutların arasından ardı ardına çakan şimşekler, gökyüzünü saniyeler boyunca aydınlattı. Zaman zaman gökyüzünü baştan sona kaplayan şimşekler, oluşturduğu güçlü ışıklarla gece karanlığını aydınlatırken, kent siluetiyle birleşen görüntüler görsel şölen sundu. Gökyüzünde oluşan zikzak şeklindeki ışıklar ve bulutlar arasındaki parlama anları dikkat çekti.

Kentin birçok noktasından net şekilde görülebilen doğa olayı vatandaşların da ilgisini çekti. Şimşeklerin oluşturduğu ışık gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

Yaklaşık bir saat boyunca aralıklarla devam eden şimşek gösterisinin ardından kentte kısa süreli yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin