Reklam
Reklam

Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı Avni Akyol kabri başında anıldı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
0

Milli Eğitim ve Kültür Eski Bakanı Avni Akyol, vefatının 24. yıldönümünde kabri başında öğrenciler ve sevenleri tarafından anıldı.

Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yapan siyasetçi, eğitimci merhum Avni Akyol için, vefatının 24. yıl dönümünde Düzce Şehir Mezarlığı’ndaki kabri başında sevenlerinin katılımıyla anma töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Burçin Sarıcan, siyasetçi ve iş insanları Erkan Seçkin ile Faruk Darıyerli, Akyol ailesi, Avni Akyol İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, öğretmen ile öğrenciler katıldı.

Bir dönem Avni Akyol ile birlikte çalışma fırsatı bulan Anavatan Partisi Eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Erkan Seçkin, Akyol’un nazik ve ahlaklı bir siyasetçi olduğunu vurguladı. Kendisine verdiği ‘Hırsın düşüncenin önüne geçmesin” telkinini hayatında ilke haline getirdiğinin altını çizen Seçkin, Avni Akyol’u şöyle anlattı: “Avni Akyol ile tanışmak ve çalışmak çok büyük bir şans. Avni Akyol gibi nazik bir siyasetçi, siyasetin nasıl ahlaklı yapılması gerektiğini de öğreten bir devlet büyüğü ile çalışabilmek, benim bugünkü siyasi hayatıma önemli kazanımlar sağladı. Kendisiyle çok güzel hatıralarımız var. Bugün de o hatıraları hafızamızda canlı tutuyoruz. Bakanlık yaptığı süreler içerisinde kalıcı eserler kazandıran ve devleti, milleti için yaşayan, kendisini de buna adamış, Düzce’nin yetiştirdiği ender siyasetçi ve devlet adamlarından biriydi. Avni Akyol’u vefatının 24 yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin. Ben siyasi hayatıma başlarken bana çok önemli bir telkinde bulunmuş, “Siyaset yaparken hırsını ehlileştir. Arka cebindeki cüzdanına koy. Orada onu unut” demiştir. Neden böyle söylediniz diye sorduğumda “Hırs düşüncenin önüne geçerse çok büyük zarar verir” şeklinde yanıt vermiştir. Bu söylem benim hayatım boyunca ilke olarak edindiğim bir söylemdir. Bu sebeple hırsla hiçbir şey yapmam, mantığımla hareket etmeye gayret ederim. Bir söylemin bile insan hayatında nasıl bir olumlu değişimi sağladığını buradan anlayabiliriz. Onun ismini taşıyan okulda eğitim gören öğrencilerimiz kabri başındalar. Üzgünüz, keşke uzun yıllar daha birlikte çalışabilseydik. Vatana, millete hizmet etme imkanı olabilseydi. Kendisine bana o dönem gösterdiği ilgi ve değerden dolayı, sevgi ve şükranlarımı ifade etmek istiyorum.”

Şehir Mezarlığında yapılan anma töreninde Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Ardından dağıtılan ikram ile anma programı sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Amasya’da 65. Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı

amasyada 65 kiraz tesvik yarismasi yapildi pxHFc3zK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye’nin en eski kiraz teşvik yarışması Amasya’da 65 yıldır gerçekleştiriliyor. Geçen yıl bahçelerde yaşanan zirai don afeti nedeniyle yapılamayan yarışmada üretimin bol olduğu bu yıl ilk üçe giren kiraz üreticilerine altın hediye edildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışma öncesi Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri bahçelerin yolunu tuttu. Titiz araştırmalar sonucu ödül almaya hak kazanan ürünler ile üreticileri belirlendi.

Birinci Alpaslan köyünden Yusuf Eser

Birinciliği Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünden Yusuf Eser kazandı. Yarışmaya ailesiyle birlikte gelen Eser, ödül çekini Amasya Valisi Önder Bakan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Aydınlık köyünden Hasan Hüseyin Erdem, üçüncü ise Ormanözü köyünden Murat Pamuklu üçüncü oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile diğer yetkililer de katıldı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı yarışmayı izleyen vatandaşlara paketler halinde kiraz dağıtıldı.

“Türkiye’nin en eski kiraz yarışması”

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Türkiye’nin en eski kiraz yarışmasını Amasya’da yapıyoruz. 1962 yılından bu yana 65 yıldır bu yarışma geleneksel olarak yapılıyor. Sadece geçen yıl zirai afeti don nedeniyle ağaçlar meyve vermediği için yarışma yapılamamıştı. Dereceye giren üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor

Coğrafi işaretli Amasya kirazının Türk kirazı olarak tanındığını anlatan Cebeci, “Rusya, Almanya gibi ülkelere ilimizden kiraz ihracatı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.

“1963’te dedemin diktiği kiraz ağaçlarından ürün alıyoruz”

Geleneksel yarışmanın bu yılki şampiyonu Yusuf Eser de, “1963 yılında dedemin diktiği kiraz ağaçlarını yetiştirerek ürün alıyoruz. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek ailece üretim yapıyoruz. Bölgede kiraz üretiminin merkezi olmasını istediğimiz köyümüz Alpaslan’ın daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Eser’in eşi Gülhanım Eser’de 65 yıldır süren yarışmanın bu yılki kazananın olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi”

Ömrü bahçelerde şifa kaynağı kirazlardan toplayarak geçen Sadiye Öztürk, yarışmanın kazananlarını alkışlayarak kutladı. Geçen yıl kiraza hasret kaldıklarını hatırlatan Öztürk, “Bir tane bile kiraz yemek nasip olmamıştı. Ama bu sene Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi. Bol kirazımız var. Her yere yetecek inşallah” şeklinde konuştu. Yarışmaya Çiğdemlik köyünde katılan Ertan Uzun ise, genç bir çiftçi olarak üretim yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin