Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Eylül, 2021 09:01 tarihinde yayınlandı
0

Milli Eğitim Müdürü Akbaş Safranbolu’da okulları ziyaret etti

2021-2022 Eğitim-öğretim yılı, Uyum Eğitimi etkinliklerinin ardından tüm kademe ve sınıf seviyelerinde il genelinde 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle yüz yüze eğitime açılmasıyla İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ  okulları  ziyaret etmeye devam ediyor.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ beraberinde İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal ÜNGÖREN ile birlikte Safranbolu İlçemizdeki Altın Safran İlkokulu bünyesinde bulunan Ana Sınıfı, Ünsal Tülbentçi İlkokulu, Safran Çiçeği Anaokulu ve Şehit Aybüke Yalçın Anaokulu’nu ziyaret etti.

Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Hasan GÜMÜŞ’ ün de hazır bulunduğu okul ziyaretlerinde ilk olarak okul idarecilerinden okulların mevcut durumu, salgına karşı alınan tedbirler hakkında bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ daha sonra derslikleri gezerek yeni öğretim yılının hayırlı olması dileklerinde bulundu ve  ‘Okulumuza’ hoş geldiniz dedi. Öğrencilerle maske, mesafe ve temizlik konuları ile akademik başarı, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktiviteler hakkında sohbet ederek tavsiyelerde bulundu. Minik öğrencilerin yapmış oldukları aktivitelere eşlik ederek keyifli vakit geçirdi.

 “Öğretmenlik Fedakârlık ve Gönül Mesleğidir”

Okul ziyaretlerinde öğretmenler ile de bir araya gelerek taleplerini ve sorunlarını dinleyen İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, bu hassas dönemde sürecin başarılı bir şekilde idame ettirilmesinde fedakârca görevlerini ifa eden öğretmenlerin olduğunu vurgulayarak “Salgın süreci kapsamında Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda bütün işleyişleri doğru zamanda yerine getirerek başarılı bir süreç yönetmeye devam ediyoruz.Bu bağlamda Bakanlığımızdan salgına karşı alınacak önlemler ile ilgili gelen genelge doğrultusunda hiçbir eksiğimiz yok. Eğitim öğretim başlamadan maske, dezenfektan ve sıvı sabunların hepsini okullarımıza dağıtımını gerçekleştirdik.Bir yerde yanlış giden bir iş var ise o işi hep beraber sahipleniyoruz ve çözüme kavuşturuyoruz. İşlerimizin başarılı bir şekilde ilerlemesinin en büyük kaynağı moral ve motivasyonumuzun yüksek olmasının yanı sıra bu il için hayallerimiz ve hedeflerimiz olmasıdır.Biz sürekli sahadayız ve nabız yokluyoruz. Süreci yakından takip ediyoruz. Öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz ve personelimiz fedakarca ve bütün gayretiyle süreci nasıl en iyi şekilde idame ettiririz diye çalışıyorlar. Sahadan aldığımız dönütler öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizin çok mutlu oldukları, özlemlerini giderdikleri ve okulun ilk günkü heyecanının devam ettiği yönünde. Temennimiz covid-19 salgınıyla ilgili bir sıkıntı yaşamamaktır. Sıkıntı yaşamamak içinde bu süreci hep birlikte büyük bir titizlikle yöneteceğiz.LGS ve YKS’de başarılarımız istikrarla devam ediyor. Bu başarı öğretmenlerimizin başarısıdır. Sizlerden ricam başarı istikrarımızı ve katkılarınızı devam ettirin.Son üç yılda başlatmış olduğumuz bir projemiz var. Bu projemiz ile çocuklarımızın sadece akademik başarı da değil, sosyal, kültürel, sportif ve değerlerimiz alanlarında gelişmesini, kendilerini gerçekleştirmelerini istiyoruz.Zaten velilerimiz, öğretmenlerimiz ve bizler çocuklarımızın fiziksel, akademik ve sosyal gelişimlerini takip ediyoruz. Aynı zamanda ruhsal gelişimlerini de takip ettiğimiz zaman çoklarımızda bir olgunluk oluşumunu görmek bizler için en anlamlı gurur kaynağı olacaktır.Bu eğitim davası kolay bir dava değil. Her birimizin bir katkısı var. Bu katkının da meyvelerini topluyoruz.Bu anlamda tekrardan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan GÜMÜŞ nezdinde okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve okullarımızın tüm çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
afad baskani pehlivan taskin tedbiri kapsaminda 464 hanede tahliye yapildi 6zb4ppag
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

AFAD Başkanı Pehlivan: “Taşkın tedbiri kapsamında 464 hanede tahliye yapıldı”

Tokat’ta taşkın riskine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında kente gelen AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, yıkımı gerçekleştirilen ÇEDAŞ Köprüsü bölgesinde incelemelerde bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Ali Hamza Pehlivan, Yeşilırmak’taki su seviyesinin yükselmesi ve Almus Barajı’ndan gelebilecek suyun oluşturabileceği taşkın riskine karşı alınan tedbirleri değerlendirmek üzere kente geldi. İlk olarak taşkın tedbiri kapsamında yıkımı tamamlanan ÇEDAŞ köprüsüne gelen Pehlivan’a Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu tarafından bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

“Bugün itibariyle 454 hanede tahliye çalışması yapıldı”

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde risk azaltmaya yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “DSİ ekipleri tarafından taşkın korumaya yönelik tahkimatlar yapıldı. Çok şükür bu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmadı. Yaralanmamız olmadı. Risk azaltmanın bir boyutu da tahliyeler. Bugün itibariyle 464 hanede tahliye çalışması yapıldı. Yaklaşık 850 vatandaşımız kamu misafirhanelerinde misafir edildi” dedi.

Hayvan tahliyelerine de önem verildiğini ifade eden Pehlivan, “10 bin 333 büyükbaş hayvan, yaklaşık 3 bin 500 küçükbaş hayvan ve 2 bin 500 civarında arı kovanının tahliyesi gerçekleştirildi” diye konuştu.

“250 ihbarın 206’sı su baskını”

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 250 ihbar ulaştığını belirten Pehlivan, bunların 206’sının su baskını yaşanan evlerle ilgili olduğunu kaydederek, tüm ihbarlara ekipler tarafından müdahale edildiğini söyledi. Su baskını yaşanan evlerde AFAD, belediye ve valilik koordinasyonunda tahliyeler yapıldığını aktaran Pehlivan, 42 iş yerinde de tahkimat ve tahliye çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.

“Su seviyesinin artmasına karşı her türlü önlemi aldık”

Kentte muhtemel taşkın riskine karşı birçok noktada koruma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Pehlivan, “Almus Barajı’nın dolusavaktan gelmesi muhtemel, beklenenden fazla su seviyesinin artması riskine karşı her türlü önlem alındı. Bugün itibariyle bu önlemler sayesinde çok şükür herhangi bir kaybımız yok” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin