Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ekim, 2021 12:01 tarihinde yayınlandı
0

Milletvekili Güneş’ten  Paris İklim  Anlaşması değerlendirmesi

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Paris İklim Anlaşması’nı mecliste düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Milletvekili Niyazi Güneş; “Bu anlaşma hem kamusal hem de özel sektörü yeşil dönüşüme dahil edecektir” dedi.

Dünyanın son yüzyılda ciddi bir iklim değişikliği ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Güneş;

Yaşanan bu olumsuz süreçleri tersine çevirebilmek için 196 devletin Paris İklim Anlaşması etrafında birleştiğini ifade ederek,  “Anlaşma hükmünde taraf ülkeler sıfır emisyon hedefi koymuşlardır. Türkiye olarak biz de 2053 yılına kadar sıfır emisyon hedefine ulaşmak istediğimizi açıklamış bulunuyoruz” dedi.

Milletvekili Güneş; Türkiye’nin anlaşmaya taraf olduğu 2015 yılından itibaren ulusal çapta önemli adımlar attığını belirterek, “Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla elektrik enerjisi üretiminin payını yüzde 53’e yükseltmiştir. Bu kapasiteyle Avrupa’nın beşinci, dünyanın ise 12. ülkesi konumundadır.” bilgisini verdi.

Anlaşmanın Mecliste onaylandığını belirten Güneş; “Bu anlaşma, hem kamusal hem de özel sektörü yeşil dönüşüme dahil edecektir. Özellikle sanayicilerimizin anlaşmanın kapsamına ve taahhütlerine yönelik adımlarını yakından takip etmeleri gerektiğini iyi anlamamız gerekiyor.

Bir sanayi şehri olan Karabük’te de sanayicilerimizin süreci iyi değerlendirerek altyapılarını, enerji kaynaklarını devletimizin koordinesinde dönüştüreceklerine inanıyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
86b60eba 2ef5 4abb 91d1 d68cd90ed3c9
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Mayıs, 2026 11:21 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’den TTK işçi alımlarına kontenjan çağrısı

Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sedat Çakıl, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından yapılması planlanan işçi alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çakıl, Yenice ilçesinin alım listesinde yer almadığı yönündeki iddiaların kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Çakıl, yaptığı açıklamada, Yenice’nin uzun yıllardır maden sektörüne emek veren bir ilçe olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ile Yenice Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak, Zonguldak TTK ve bünyesinde yapılacağı ifade edilen işçi alımlarını yakından takip etmekteyiz. Ancak edinmiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda, Karabük’ün Yenice ilçesinden herhangi bir alım yapılmayacağı yönündeki duyumlar bizleri derinden üzmüştür.”

Yenice’nin maden geçmişine dikkat çeken Çakıl, ilçede yetişmiş çok sayıda maden emekçisinin bulunduğunu belirterek, “Zonguldak ve çevresindeki maden ocaklarında görev yapmış sayısız hemşerimiz, bu mesleğin zorluklarını omuzlamış ve önemli tecrübeler kazanmıştır” dedi.

İşsizliğe de dikkat çeken Çakıl, yapılacak alımların bölge gençleri için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, “İşsizlikle mücadele eden gençlerimiz ve bu mesleği icra etmeye hazır tecrübeli vatandaşlarımız için bu alımlar büyük bir umut kaynağıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin