Reklam
Reklam

Milletvekili Güneş’ten  Paris İklim  Anlaşması değerlendirmesi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ekim, 2021 12:01 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Paris İklim Anlaşması’nı mecliste düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Milletvekili Niyazi Güneş; “Bu anlaşma hem kamusal hem de özel sektörü yeşil dönüşüme dahil edecektir” dedi.

Dünyanın son yüzyılda ciddi bir iklim değişikliği ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Güneş;

Yaşanan bu olumsuz süreçleri tersine çevirebilmek için 196 devletin Paris İklim Anlaşması etrafında birleştiğini ifade ederek,  “Anlaşma hükmünde taraf ülkeler sıfır emisyon hedefi koymuşlardır. Türkiye olarak biz de 2053 yılına kadar sıfır emisyon hedefine ulaşmak istediğimizi açıklamış bulunuyoruz” dedi.

Milletvekili Güneş; Türkiye’nin anlaşmaya taraf olduğu 2015 yılından itibaren ulusal çapta önemli adımlar attığını belirterek, “Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla elektrik enerjisi üretiminin payını yüzde 53’e yükseltmiştir. Bu kapasiteyle Avrupa’nın beşinci, dünyanın ise 12. ülkesi konumundadır.” bilgisini verdi.

Anlaşmanın Mecliste onaylandığını belirten Güneş; “Bu anlaşma, hem kamusal hem de özel sektörü yeşil dönüşüme dahil edecektir. Özellikle sanayicilerimizin anlaşmanın kapsamına ve taahhütlerine yönelik adımlarını yakından takip etmeleri gerektiğini iyi anlamamız gerekiyor.

Bir sanayi şehri olan Karabük’te de sanayicilerimizin süreci iyi değerlendirerek altyapılarını, enerji kaynaklarını devletimizin koordinesinde dönüştüreceklerine inanıyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı

lastigi patlayan tir once su kanalina sonra refuje carpti 1 yarali 8kBOZHCi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.

Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin