karabuk
İmsak 05:50
Güneş 07:14
Öğle 13:07
İkindi 16:15
Akşam 18:49
Yatsı 20:08
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Haber Merkezi tarafından
05 Haziran, 2025 16:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Cem Şahin’den Kurban Bayramı Mesajı

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı.

Kurban Bayramı’nın kardeşliğin, paylaşmanın ve yardımlaşmanın simgesi olduğunu belirten Şahin, bu özel günlerin toplumsal bağları güçlendirdiğini ifade etti. Bayramların milletin ortak değerleri arasında yer aldığını kaydeden Şahin, şunları söyledi:

“Bu müstesna günler; mazlumlara el uzattığımız, komşularımızla sofralarımızı paylaştığımız, küskünlüklerin son bulduğu, gönüllerin bir olduğu kıymetli zamanlardır. Bayramlar, milletimizin asırlardır yaşattığı en güçlü toplumsal değerlerden biridir.”

Mesajında Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Şahin, Karabük’ün bu süreçteki önemine dikkat çekerek, “Birliğimizin daha da perçinlendiği, dayanışma ruhunun güçlendiği bir süreci hep birlikte inşa ediyoruz. Bu kutlu yürüyüşte Karabük’ümüz; tarihî birikimi, üretim gücü ve kadim dayanışma kültürüyle Türkiye’nin yükselen yıldızı olmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Şahin, bayramın Karabük genelinde sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminde geçmesini temenni ederek, “Karabük’ümüzün her bir köşesinde bayram coşkusunun yaşandığı, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği, sevgi, saygı ve muhabbetin egemen olduğu bir bayram diliyorum.” dedi.

Açıklamasının sonunda tüm vatandaşların bayramını kutlayan Şahin, “Başta Karabüklü hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; bayramın ülkemize, milletimize ve insanlığa sağlık, huzur ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Rabbim birliğimizi daim, bayramımızı mübarek eylesin.” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ikinci el arac piyasasinda durgunluk yasaniyor birHC3iC
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

İkinci el araç piyasasında durgunluk yaşanıyor

Düzce’de otomotiv sektörü 2026 yılına durgunlukla başlarken, sektör temsilcileri yatırımcıların farklı alanlara yönelmesinin piyasaya yansımalarını değerlendiriyor.
Düzce’de uzun yıllardır galericilik yapan İhsan Açıkgöz, 2026 yılı itibariyle otomotiv piyasasında yaşanan durgunluğa ilişkin açıklamalarda bulundu. Piyasalardaki yön değişimlerinin sektörü doğrudan etkilediğini belirten Açıkgöz, araç alım satımında ciddi bir yavaşlama yaşandığını ifade etti. Geçmiş yıllarda kripto para borsalarındaki yükseliş dönemini hatırlatan Açıkgöz, "Kripto para artarken herkes o işin uzmanıydı. Ardından araç fiyatları yükseldi, bu kez herkes araç satış uzmanı oldu. Şimdi ise altın ve gümüş yükseliyor, herkes bu alanın uzmanı kesildi" dedi.
30 yılı aşkın süredir galericilik yaptıklarını belirten Açıkgöz, çok iyi ve çok kötü piyasa dönemleri gördüklerini vurguladı.

"Araç satışı eş-dost üzerinden dönüyor"
Mevcut dönemde araç alım satımının büyük ölçüde tanıdık çevre üzerinden gerçekleştiğini söyleyen Açıkgöz, şehir dışından araç alımının ciddi oranda azaldığını kaydederek, "İnsanlar artık ’Arabamı satayım’ diye galerilere koşmuyor. Sadece eş, dost ve tanıdık vasıtasıyla alım satım yapılıyor. Şehir dışından araç almaya kimse sıcak bakmıyor. Çünkü dışarıdan alınan araçlarda yaşanan sorunlar güveni zedeledi. Bu nedenle alışveriş daha çok bilindik çevrede dönüyor" diye konuştu.

Altın ve gümüş yatırımı araç satışını etkiliyor
Araç satışlarındaki düşüşün başlıca nedenlerinden birinin yatırım tercihlerindeki değişim olduğunu belirten Açıkgöz, vatandaşların birikimlerini otomobile bağlamak yerine altın ve gümüşe yöneldiğini söyleyerek, "Altın ve gümüş sürekli yükseliyor. İnsanlar parasını faize ya da kıymetli metallere yatırıyor. Yüksek faiz oranları da piyasayı etkiliyor. Çoğu esnaf şu an kâr etmiyor, sadece günü kurtarıyor. Ancak müşteri portföyü güçlü olan işletmeler ayakta kalabiliyor" şeklinde konuştu.

"Savaş bitmeden piyasaların düzelmesini beklemek yanlış"
Altın ve gümüş fiyatlarındaki yükselişi de küresel gelişmelere bağlayan İhsan Açıkgöz, piyasaların normalleşmesi için uluslararası gerilimlerin sona ermesi gerektiğini savunarak, "Altın ve gümüş savaş odaklı yükseliyor. Ne zaman savaşlar biter, o zaman bu emtialarda gerileme olur. Ardından araç ticareti, arsa ve konut piyasası yeniden hareketlenir. Ancak savaşlar bitmeden eski düzenin geri gelmesini beklemek doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin