blank
Yusuf Korkmaz tarafından
02 Mart, 2024 13:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Milletvekili Akay’dan İktidara “ŞEKER KANYONU” Çağrısı

CHP Karabük Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Karabük’teki fay hattına dikkat çekti, Şeker Kanyonu yolunun hala yapılmamasına ise tepki gösterdi. Milletvekili Akay TBMM’de yaptığı konuşmasında Karabük fay hattının detaylı incelenmesi gerektiğinin altını çizerek, 2023 yılının temmuz ayında meydana gelen sel felaketinde yıkılan Şeker Kanyonu yolunun hala yapılmamasına tepki göstererek yolun yapımı için iktidara çağrıda bulundu. AFAD’ın Depremle İlgili Önlemleri Alması Gerekiyor Deprem riski olan yerlere AFAD’ın gerekli ödenekleri aktarması gerektiğini dile getiren Milletvekili Akay, “Türkiye'nin her bölgesinde deprem riski var. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Türkiye diri fay hatlarının sismolojik yapısının araştırılmasıyla ilgili platform kuruldu. Burada AFAD, TÜBİTAK, MTA gibi kuruluşlar ve 22 tane üniversite var. Bu platforma ilgili ödeneklerin ayrılmasıyla ilgili de Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşlerimizi ifade etmiştik. AFAD'ın buraya ödenek ayırması ve bu çalışmalar neticesinde de depremle ilgili önlemleri alması gerekiyor. AFAD'a bütçe içerisinden 671 milyar ayrıldı fakat bu yeterli değil. AFAD'ın bütçe dışında özel bir hesabı var ve bu hesaptan çok ciddi harcamalar yapılıyor. Üstelik bu hesap Sayıştay denetimine de tabi değil, Türkiye'nin bütün bölgelerindeki deprem riski olan yerlere AFAD'ın bu desteğini aktarması gerekir. Bu platformun da ödenek tutarının artırılması ve bölgelerdeki çalışmaların süratle yapılması gerekiyor.” dedi. Deprem, Karabük Nüfusunun Yüzde 93’ünü İlgilendiriyor Karabük’ün deprem riskine dikkat çeken CHP’li Akay, “Naci Görür hocamızı Karabük'e davet ettik ve Karabük’te bir çalıştay yaptık. Bu çalıştay neticesinde Karabük’te 35 kilometrelik farklı bir fay hattı olduğunu öğrendik. Bu fay hattı Karabük nüfusun yüzde 93'ünü ilgilendiriyor. Dolayısıyla bu bölgede depremle ilgili önlemlerin alınması, bu fay hatlarının paleosismolojik yapısının mutlaka araştırılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Şeker Kanyonu Yolu’nun Yapılmaması Az Kalsın Bir Faciaya Neden Olacaktı Şeker Kanyonu yolunun yapımı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na tepki gösteren CHP’li Akay, “Karabük Yenice bölgesinde doğal güzellikleriyle meşhur, Karabük turizminin can damarlarından Şeker Kanyonu'nun yolu bir yıldır göçmüş durumda. Bu yolun hemen üstünde de orman köylüleri var, orman kooperatifleri var. Burada, daha yeni orman kooperatifine üye hemşehrilerimizden birisinin evi yandı ve itfaiye bu yol kapalı olduğu için çok zor şartlar altında bölgeye ulaştı fakat ev maalesef yandı. Burası il özel idaresine bırakılacak kadar önemsiz bir yer değil, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ve AFAD'ın bu konuya önem vermesi gerekiyor, buralara bütçe ayırması gerekiyor. Depremle ilgili, kentsel dönüşümle ilgili bütün projeleri süratle hayata geçirmesi gerekiyor, yoksa büyük bir felaket bizi bekliyor.” şeklinde konuştu.
Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
26
Kasım Çarşamba
1447 HİCRİ Cemaziyelahir 6
İkindi Vakti
Şuanki vakit
İkindi
  İmsak
06:13
  Güneş
07:43
  Öğle
12:42
  İkindi
15:08
Akşam vaktine kalan süre
 
  Akşam
17:31
  Yatsı
18:55

Çok Okunanlar

blank
Karabük

Akay: “Karabük’te Devlet Hastanesi Yok, Şehirde Sağlık Hizmeti Alınamıyor”

blank
Köşe Yazıları

İYİ PARTİDEKİ TOPARLANMA BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ ANLAŞILAN !

blank
Karabük

Akay, “Karabük’ün 10 Yıllık Eğitim Payı, Sarayın 1 Yıllık Giderine Eşit”

blank
Karabük

OFLAZ: “HEDEFİMİZ, MUTLU BİR KARDEMİR”

blank
Karabük

Jiletler Geri Dönüşüme, Mama Sokak Hayvanlarına

blank
Karabük

Köy muhtarı kazara meslektaşını vurdu

blank
Karabük

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 5 kişi yakalandı

blank
Dünya

Bakan Kacır: “Yenice ıhlamur balı Avrupa Birliği’nde tescil edilen 43. coğrafi işaretli ürünümüz oldu”

blank
Karabük

Karabük’e Yaşlı Bakımında İlk Kooperatif Modeli Geliyor

blank
Karabük

Karabük’te Yol Çalışmalarında Son Aşamaya Gelindi

Video Haberler

blank

“Seçim Değil, Geçim Çalışması İçindeyiz”

blank

KBÜ’de dini içeriklerin sosyal medyada dönüşümü masaya yatırıldı

blank

Bolu’da ticari taksi tarlaya uçtu

blank

Depodan bir ton fındık çalan hırsızlar yakalandı

blank

“Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” programı Karabük’te öğrencilerle buluştu

blank

Gümüşhane Üniversitesi’nde silahlı rehine krizi

blank

Rektör Kırışık, BARÜ 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine katıldı

blank
Berkay Doğan tarafından
26 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

“Seçim Değil, Geçim Çalışması İçindeyiz”

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, Karabük Birlik Medya Gündem Özel Programı'nda Esnafın güncel sorunlarını, yapılan çalışmaları ve son dönemde çıkan “siyasi destek” iddialarını değerlendirerek, “Ben bugüne kadar hiçbir esnafımıza siyasi görüşünü sormadım. Bunu diyen varsa hemen istifa ederim. Ben hizmetime bakarım, işime bakarım” dedi.

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, Karabük Birlik Medya'da yayınlanan Gündem Özel programında İsmail Akca'nın konuğu oldu. Yıldırım, burada esnaflara yönelik yürüttükleri çalışmaları anlattı, kendisine yönelik "siyasi destek alıyor" iddialarına cevap verdi ve esnafın yaşadığı sorunları dile getirdi.

Başkan Yıldırım; "Son zamanda en büyük sıkıntımız vergisel, ekonomiye dayalı vergi denetimleri, hasılat tespiti, sigara denetimi sigara için yazılar cezalar, aynı anda Sağlık İl Müdürlüğü,  Vergi, SGK ile ilgili denetimler bizi son dönemde çok zora sokuyor.  Bunun haricinde ekonomi başta olmak üzere çok sıkıntımız, sorunlarımız var. Yine esnafın emekli olma şartları vat, esnaf dükkan açamadığı zaman Bağ-Kur ödüyor.  Mesela biz yanımızda çalışan işçi için sigorta ödüyoruz, işe gelemiyor, hastaneden rapor alıyor, devlet parasını veriyor aynı Bağ-Kur'u biz kendimiz için ödüyoruz esnafın bu şekilde güvenceleri yok  yani bizim sorunlarımızı 3-5 gün konuşsak içinden çıkamayız o şekilde sorunlarımız var.

Biz ekstra özel bir seçim çalışması içerisinde değiliz ben kendimde esnafım esnafın derdini biliyorum, esnafın karşılaştığı sorunları ben kendim yaşıyorum ben şahsen sürekli sahada ve esnafın içersinde biriyim, esnaflarımızla sürekli irtibat halinde olan onların sorunlarını en üst düzey ilgililere iletmek için uğraşan biriyim. Gerçekten bu konuda mütevazi olamayacağım Karabük Esnaf Odası Türkiye'nin en başarılı Odalarından biridir diye düşünüyorum. Bu anlamda ekstra biz seçim çalışması içersinde değiliz, geçim çalışması içersindeyiz. Gerçekten esnaflarımız ekonomik olarak zor günlerden geçiyor çok taleplerimiz var yapılandırma, Esnaf Kefalet Kredilerinde yapılandırma, elektrik faturalarımız, büyüklerle olan mücadelemiz hepsini üst üste koyduğumuzda çok sorunlarımız var.  Biz bu dönemde esnafa gidip çalışmalarımızdan da cesaret alarak onlardan da özür dileyerek onlara gezip,  yerinde motive etmek istiyoruz yani onların dertlerini paylaşıyoruz. izlenimler, yaklaşımlar güzel olumsuz bir tepki ile karşılaşmıyoruz, memnun olduklarını  belirtiyorlar bu da bizi memnun ediyor" dedi.

"TİCARET BAKANINA SORUNLARI İLETTİK"

Ticaret Bakanı ile ilgili yaptıkları görüşme ile ilgili de bilgi veren Yıldırım; "Vergi Dairesi ve denetimleriyle ilgili taleplerimizi ilettik, esnaflarımızı9n hesaplarına konulan blokelerin koyulmaması gerektiğin, veya bunlara bir sınır, limit getirilmesini ilettik, yine borçlarla ilgili esnaflarımızda çok büyük bir beklenti var yapılandırma talebimizi ilettik, esnaf kefalet borçları için yapılandırma talep ettik, zincir mağazaların bakkal ruhsatıyla işletilmesine izin verilmememsi  gerektiğini, metrekare zorunluluğu getirilmesini ilettik, Esnaf Kefaletten kredi çekerken bazen KOSGEB'den kredi kullandığımız için, sigortalı olduğumuz için bunların kaldırılmasının gerektiğiyle ilgili bilgilendirme yaptık, basit usul  kira oranlarının günün şartlarına göre güncellenmesini istedik, emlakcı ve galerici esnaflarımızın haricinde internet ilanı verilememesi gerektiğini ilettik, tüketici yasalarının bazılarının bizim de lehimize olacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep ettik, esnaflarımız için komisyonsuz pos cihatları yapılmalı dedik, esnaflarımıza promosyon anlaşmasını ilettik ve esnaflarımızı ilgilendiren bir çok konuda sorunlarımızı ilettik" diye konuştu.

"BEN HİZMETİME BAKARIM, İŞİME BAKARIM"

Gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde çekilen bir fotoğraf üzerinden yapılan siyasi destek alıyor şeklinde çıkan haberlere de değinen Yıldırım; "Ben bunu  bir algı operasyonu değil de yanlış anlaşılma olarak değerlendiriyorum. Biz yaptığımız geziler kapsamında Tüccarlar iş merkezindeki esnaflarımızla bir araya geldik orada esnaflarımızdan yangın ruhsatı ile ilgili yangınlardan kaynaklı tüm işyerlerine yansıyan bir maliyetin olduğunu, Belediye başkanımızla görüşmek istediklerini, Belediye Başkanımızın da çok yoğun olduğunu falan ilettiler bu konuları konuşurken, iş merkezinin güvenlikçisi de Belediye başkanımız karşıda Sakatlar Derneğini ziyarette dedi, arkadaşlar da bana  Başkanı çağırabilir miyiz dediler ben de telefon ettim hatta onun da programı varmış, pek zamanım yok ama bir beş dakika uğrayayım en azından bir selam vereyim. Yani bu tamamen tesadüf bir karşılaşma oldu oradaki esnaflara bu ruhsatla ilgili yardımcı olunmasını söyledik zaten bunun için çağırmıştık. Bu olay yanlış anlaşılmadan kaynaklı siyaset arkasında algısı oluştu. Ben hiç bir esnafımıza bugüne kadar siyasi görüşünü sormadım, sen nereye oy veriyorsun demedim, diyen varsa ben hemen istifa ederim. Hiç bir esnafımıza nerelisin demedim, ben herkese eşit şartlarda en iyi hizmeti verme gayreti içinde oldum ve buna da ay7nı şekilde devam edeceğim. Siyasetin tabi ki esnaflarımıza çok faydası oluyor, ben Bakanımızdan randevu aldım, tabi ki siyasi gücümle aldım, Cumhurbaşkanımıza dosya verdim siyasi gücümüzle verdim, Maliye Bakanımız burada bir saate yakın bir sunum yaptım siyasi gücümle yaptım yani bazı yerlere siyasi gücümle daha rahat ulaşabiliyorum. Esnaflarımıza bu anlamda daha faydalı olduğumu düşüyorum bunlar siyasi anlamda iyi ama ben bunun haricinde MHP'yi de ziyaret ettik, MHP'yi de ziyaret ettik onlar da bize geldiler biz hepsiyle iç içeyiz. benim Yönetim Kurulu Üyelerimin içinde bile her görüşü, siyaseti savunan, her bölgeye hitap eden yönetici yapımız var. Bazıları bunu ısrarla kaşımak istiyor ama benim yanımda çalıştırdığım iki arkadaşımız Eskipazarlı, ben nerelisin deyip işe almadım kimseyi, kimse benim akrabam değil. ben bunu asla gütmedim gütmemde. Ben hizmetime bakarım, işime bakarım" şeklinde konuştu.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
26
Kasım Çarşamba
1447 HİCRİ Cemaziyelahir 6
İkindi Vakti
Şuanki vakit
İkindi
  İmsak
06:13
  Güneş
07:43
  Öğle
12:42
  İkindi
15:08
Akşam vaktine kalan süre
 
  Akşam
17:31
  Yatsı
18:55

Çok Okunanlar

blank
Karabük

Akay: “Karabük’te Devlet Hastanesi Yok, Şehirde Sağlık Hizmeti Alınamıyor”

blank
Köşe Yazıları

İYİ PARTİDEKİ TOPARLANMA BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ ANLAŞILAN !

blank
Karabük

Akay, “Karabük’ün 10 Yıllık Eğitim Payı, Sarayın 1 Yıllık Giderine Eşit”

blank
Karabük

OFLAZ: “HEDEFİMİZ, MUTLU BİR KARDEMİR”

blank
Karabük

Jiletler Geri Dönüşüme, Mama Sokak Hayvanlarına

blank
Karabük

Köy muhtarı kazara meslektaşını vurdu

blank
Karabük

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 5 kişi yakalandı

blank
Dünya

Bakan Kacır: “Yenice ıhlamur balı Avrupa Birliği’nde tescil edilen 43. coğrafi işaretli ürünümüz oldu”

blank
Karabük

Karabük’e Yaşlı Bakımında İlk Kooperatif Modeli Geliyor

blank
Karabük

Karabük’te Yol Çalışmalarında Son Aşamaya Gelindi

Video Haberler

blank

“Seçim Değil, Geçim Çalışması İçindeyiz”

blank

KBÜ’de dini içeriklerin sosyal medyada dönüşümü masaya yatırıldı

blank

Bolu’da ticari taksi tarlaya uçtu

blank

Depodan bir ton fındık çalan hırsızlar yakalandı

blank

“Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” programı Karabük’te öğrencilerle buluştu

blank

Gümüşhane Üniversitesi’nde silahlı rehine krizi

blank

Rektör Kırışık, BARÜ 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine katıldı