Ramazan Öztürk tarafından
16 Şubat, 2024 10:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Milletvekili Akay elektrik kesintilerini TBMM gündemine taşıdı

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’teki elektrik kesintilerini TBMM Genel Kurulu’nun gündemine taşıdı.

Milletvekili Akay, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Yenice ilçesinde elektriklerin en ufak yağışta dahi kesildiğinin altını çizerek sorunun çözümü için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Akay, “Seçim bölgem Karabük'te elektrik dağıtım faaliyetleri 2009 yılında özel sektöre devredildi. Özellikle Yenice ilçemizde sel, kar, fırtına gibi doğa olaylarından kaynaklı arızalar son yıllarda büyük artış göstermiş, en ufak yağışta dahi elektrikleri kesilir hale gelmiştir" dedi. Karabük’teki elektrik dağıtımından sorumlu şirketin elektrik nakil hatlarında bakım yaptıklarını söylediğini fakat sorunun büyüyerek devam ettiğinİ aktaran Akay, "Yaşanan bu kesintilerden dolayı hemşehrilerimiz büyük mağduriyet yaşamaktadır. 2009 yılından bu yana Karabük'te elektrik dağıtımı yapan firma, 2023 yılında kent genelinde bin 222 kilometrelik elektrik hattının bakımını tamamladıklarını beyan etmiş. Madem sorunlu hatları yeniliyorsunuz, Yenice ilçemizde bu sorunlar neden devam ediyor?” ifadelerini kullandı. Elektrik kesintilerine kalıcı çözüm bulunması gerektiğini dile getiren Akay, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına çağrıda bulunuyorum; Yeniceli hemşehrilerimizin karda, fırtınada, dondurucu havalarda elektriksiz kalmasını engelleyin, hemşehrilerimizin bu sorununa kalıcı çözüm bulun" diye konuştu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Eylül, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Astronot Atasever, öğrencilere deneyimlerinden bahsetti

Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğrenci Buluşmaları" kapsamında Karabük’te öğrencilerle bir ortaya geldi.
Atasever, Mehmet Vergili Fen Lisesi, Vakıfbank Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi ve Alparslan Gazi Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programlarda öğrencilerle buluşarak tarihi uzay seyahati sürecinde edindiği tecrübelerini paylaştı.
Türkiye’nin ulusal uzay programı ve geleceğe yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Atasever, gençlerin sorularını da yanıtladı. Öğrencilerin ağır ilgi gösterdiği buluşmada Atasever, uzay bilimi ve teknolojilerine dair deneyimleriyle gençlere ilham verdi.
Karabük Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Öğrencilerimize geleceğin dünyasına dair vizyon kazandıran bu manalı buluşma ve paylaştığı pahalı bilgiler için Türkiye’mizin gururu Tuva Cihangir Atasever’e teşekkür ediyoruz." sözüne yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin