MHP’den AK Parti Temayülüne Tepki - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mart, 2015 15:38 tarihinde yayınlandı
0
0

MHP’den AK Parti Temayülüne Tepki

MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan AK Parti tarafından Derneklerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temayül yoklamasına çağrılmasına tepki gösterdi.
Bu tür davranışı doğru bulmadığını ifade eden Arslan yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Bilindiği gibi İl, İlçe ve birçok köyde ve yörede yaşayan insanların katılımlarıyla dernekler kurarak, bulundukları bölgenin, örf, adet ve gelenekleri ile o yörenin sosyal ve kültürel etkinliklerinin yararlanmasında katkıda bulunurlar. Dernekler, vakıflar ve odalar belli bir amaca hizmet için kurulmuş olup, kuruluş amaçlarının dışında toplum adına hiçbir siyasi faaliyette bulunamadığı gibi herhangi bir siyasi partinin yanında veya yakınında bulunup aktif bir görevde yapamazlar. Dernek, vakıf, oda ve sendikalar siyasi partilerden ayrı, bağımsız ve bütün toplumu kucaklayan, o toplumların istek, dilek ve arzularını koruyup, kollayan gerektiğinde toplum adına haklarını savunan sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu sivil toplum kuruluşlarının üyeleri tek bir partiye mensup üyeler olmayıp, bütün siyasi partilere mensup kişilerden oluşmaktadır. Yönetim kurullarında üyeler tarafından seçilip tüzükleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedirler
23 Mart 2015 tarihli bütün gazetelerde AKP’nin temayül yoklaması için, Karabük’teki bütün dernek, oda, vakıf ve sendika yönetim kurulu üyelerinin bu temayül yoklamasına çağırılmalarını bu sivil toplum kuruluşlarının üyeleri adına doğru bulmadığımı bu tür sivil toplum kuruluşlarını belli bir siyasi parti hakkında görüş belirtmeleri için çağırılmalarının diğer üyeleri rencide edeceği gibi böyle bir
yetkilerinin de olmadığını kamuoyunun bilgilerine arz ederim
Unutulmasın ki, dernek, vakıf, oda ve sendika yönetimleri üyeleri adına iş yaparlar üyelerin görüş ve önerisi olanlardan tüzüklerinde böyle bir sosyal faaliyetle görev alacakları belirtilmeden, bir siyasi partinin emir ve isteklerine uyarak böyle bir seçime katılmaları ne etik nede kanunidir. O sivil toplum kuruluşunu ve üyelerini hiçe saymaktır.
Bütün sivil toplum kuruluşlarının buna dikkat edeceklerini umar saygılar sunarım”

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida gelecegin teknolojileri konusuldu 9rVqXZhO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’da geleceğin teknolojileri konuşuldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında öğrenciler, artırılmış, sanal ve karma gerçeklik teknolojileriyle tanıştı.

Zonguldak’ın Alaplı Karşıyaka Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Berk Üstün tarafından “Gerçeği Yeniden Tanımlamak: Artırılmış Karma Sanal Gerçeklik” başlıklı sunum yapıldı. Fen Bilimleri öğretmeni Vahit Uludağ’ın koordinatörlüğünde düzenlenen söyleşide, teknolojinin günümüzdeki kullanım alanları ve gelecekteki etkileri öğrencilere örneklerle anlatıldı.

Programa, İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Şube Müdürleri Yakup Keleş ve Yüksel Önder ile Okul Müdürü Ersan Atlıhan da katıldı. Etkinlikte konuşan İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, bu tür bilimsel çalışmaların öğrencilerin vizyonunu geliştirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Program sonunda katkı sunan öğretmen ve idarecilere teşekkür edildi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nin, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeye ve teknolojiye yönelik farkındalık oluşturmaya katkı sağlamaya devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin