Karabük Postası tarafından
11 Eylül, 2015 14:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

MHP, Ovacık Belediyesini AK Parti’ye Kaptırdı

2014 yılında yapılan Yerel Seçimlerde Ovacık’ı AK Parti’de alarak MHP’den Belediye Başkanı seçilen Mustafa Dursun’un 1 Kasım tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde Milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinden sonra boşalan Ovacık Belediye Başkanlığına AK Partili Meclis üyesi Zafer Küpler seçildi. Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun’un 1 Kasım tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için istifa etmesinden sonra Ovacık Belediye Başkanlığı AK Parti’ye geçerken, bu duruma partililer tarafından çok büyük tepki gösterildi. Mustafa Dursun’un Milletvekili Aday Adayı olmak için istifa ettiği Ovacık Belediyesi’nde Meclis üyeleri arasında yapılan Başkanlık seçiminde MHP’nin sayıca (6/3) üstün olmasına rağmen AK Partili Meclis üyesi Zafer Küpler 3. turda Ovacık’ın yeni Başkanı seçildi 2014 yerel seçimlerinde Mustafa Dursun’un yüzde 63’lük rekor oy alıp MHP’nin adayı olarak Ovacık Belediye Başkanı seçilmesi Karabük kamuoyu ve MHP tabanında büyük yankı uyandırmıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in memleketinde tarihi bir başarıya imza atan Dursun’un 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimler için MHP’den Karabük Milletvekili Aday Adayı olmak üzere 31 Ağustos’ta istifa etmesi dikkatleri bu ilçe üzerinde yoğunlaştırdı. MHP grubu üst üste yapılan toplantılarda Başkanlık için Satılmış Aka ismi üzerinde yoğunlaşırken, AK Parti grubu da 6/3 olan meclis aritmetiğini lehine çevirebilmek için sıkı bir kulis çalışmasına girdi. MHP’Lİ 2 MECLİS ÜYESİ 3. TURDA AK PARTİ ADAYINI DESTEKLEDİ Dün saat 11.00’de toplanan Ovacık Belediye Meclisinde Mustafa Dursun’dan boşalan Başkanlık koltuğuna MHP’den Satılmış Aka, AK Parti’den Zafer Küpler talip oldu. Yapılan seçimlerde iİlk 2 turda eşitliğin bozulmadığı ifade edilirken, 3. turda MHP’li meclis üyeleri Salim Bilgücü ve Selahattin Gülem AK Parti Adayı Zafer Küpler’den yana oy kullanınca 2014 Mart’ından buyana MHP’de olan Başkanlık el değiştirmiş oldu.

blank
Fikret Gökçe tarafından
02 Nisan, 2025 10:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

GÜLE GÜLE KUZEYİN UŞAĞU…

25 Haziran 2005'te vefat eden Kazım KOYUNCU'nun cenazesi mezarlığa götürülürken Volkan KONAK tabutun hemen yanındaydı ve ağlıyordu. O'nunla birlikte yürüyen imam; "Ne ağlıyorsun, ağlama, Allah sevdiği kulunu yanına alır" deyince: "seni niye almadı, sen Allah'ın sevmediği bir kulu musun" diyen Volkan KONAK' a bugün yine bir imam sataştı.

Çatalca Müftüsü olan Ahmet Mehmetalioğlu adındaki bu imamın ağzından fışkıran küfürle, yüreğinden taşan kin ve nefretle "Sahnede gebermiş, bizim için içen, bizim için yanar da" demiş.

Ey Müftü Efendi kendine gel., Sataştığın bu insan bu milletin çok sevdiği bir sanatçı olmanın yanı sıra, Atatürkçü, Cumhuriyet sevdalısı, vatansever, devrimci yiğit bir adamdı. Sen ve senin gibilerin hiç kabul etmedikleri bu özellikleri için mi nefret ve kin kusuyorsun ?

Biz sizleri biliriz. Hiç bir zaman bu milletin Türklüğüne, bu devletin yüceliğine inanmayanların, vatanımıza "Dar-ül Harp" diyenlerin mensup olduğu cemaatleri de biliriz biz,.

Vatan parçalanıyor, vatan evlatları yedi cephede heba oluyorken İngiliz zırhlısıyla kaçan padişahın şeyhülislamını da biliriz.

Akranları savaş meydanlarında can verirken askerlikten muaf olmak için medreselere kapanan korkakları da biliriz.

"Keşke Yunan kazansaydı" diyeni de biliriz Müftü Efendi…

Sen niye gebermiyorsun (!), yoksa, Allah'ın sevmediği kullardan mısın ?

Sabah acı haberi duyduğumda inanamadım. Hemen kuzeni, arkadaşım Selanik Caddesi'ndeki Konak Kırtasiye'nin sahibi Oktay KONAK'ı aradım. Doğruymuş. Edip AKBAYRAM'ın vefatının üzüntüsü devam ederken şimdi de Volkan KONAK'ı yitirmemiz toplumda derin bir sarsıntı yarattı. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun.

Fikret GÖKÇE
Kıbrıs Gazisi – Mak. Müh.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.