MHP Liderleri Bartın'da Bir Araya Geldi - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
25 Kasım, 2024 01:25 tarihinde yayınlandı
0
0

MHP Liderleri Bartın’da Bir Araya Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından düzenlenen “Bir ve Birlikte Hilal’e Doğru Bölge Toplantısı” Bartın’da Karabük ve Zonguldak teşkilatlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonu, milli birlik ve beraberlik, terörle mücadele konuları ele alındı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, MYK üyeleri Cemal Akın ve Murat Kotra ile MDK Üyesi Alperen Özdemir’in katıldığı toplantıya, Karabük teşkilatları yoğun ilgi gösterdi. Teşkilatlar arasında dayanışmayı artırmayı ve seçim hazırlıklarını hızlandırmayı hedefleyen organizasyon, önemli mesajlara sahne oldu.

MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, yaptığı konuşmada milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Gedikoğlu, PKK terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmenleri anarak, “Aziz ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.

Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın Türk sanayisindeki önemi üzerinde duran Gedikoğlu, 1939’da ilk Türk demirinin Karabük’te üretildiğini hatırlatarak, kentin Cumhuriyet’in kalkınma mücadelesinin sembolü olduğunu belirtti. Ayrıca Safranbolu ve diğer ilçelerin tarihi ve kültürel zenginliklerini vurguladı.

Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirten Gedikoğlu, Türk-Kürt kardeşliğinin sarsılmaz bir inanç olduğunu söyledi. MHP’nin Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında Turan ülküsü ve bağımsız bir Türkiye hedefiyle hareket ettiğini vurgulayarak, “Birlikte Hilal’e Doğru yürüyüşümüz, bölücülüğe karşı direniştir” dedi.

Konuşmasını, “Bizim vatan sevgimiz kulağımıza okunan ezan ile başladı, arkamızdan okunacak sela ile biter” diyerek tamamlayan Gedikoğlu, partililere birlik ve beraberlik mesajları verdi. Coşkuyla karşılanan konuşması, katılımcılar tarafından büyük destek gördü.

6743aaf962936
6743ab028ecb6
Bizi sosyal medyadan takip edin
dw 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
13 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 12.04.2026 13:48
0
0

BELEDİYE NEŞTERİ VURDU

Millet Bahçesi’nde eski kiracılar tasfiye ediliyor dükkanlar için yeniden ihaleye çıkılacak

Karabük Belediyesi Belediye Meclisi’nin 1 Nisan 2026 tarihli toplantısında alınan karar, Kent Meydanı’ndan Millet Bahçesi’ne taşınan esnaf için yeni bir sürecin kapısını araladı. Mecliste yapılan değerlendirmelerde, daha önce Kent Meydanı’nda faaliyet gösteren ve Millet Bahçesi projesi kapsamında yeniden inşa edilen işyerlerine ilişkin mevcut kira sözleşmelerinin aynen devam ettirilmesinin hem hukuki hem de fiili açıdan mümkün olmadığı açık bir şekilde ortaya kondu.

ESKİ SÖZLEŞMELER NEDEN GEÇERSİZ SAYILDI?

Kararın temel gerekçesi, fiziki ve ekonomik şartların tamamen değişmiş olması. Kent Meydanı’ndaki eski dükkanlarla, Millet Bahçesi içerisinde yeniden inşa edilen işyerlerinin konumu, niteliği ve ticari potansiyeli aynı kabul edilmiyor. Bu nedenle mevcut sözleşmelerin “devam ettirilmesi” yerine, yeni şartlara uygun şekilde yeniden kiralama yapılmasının zorunlu olduğu ifade edildi.

PİYASA KOŞULLARI VE KAMU ZARARI VURGUSU

Meclis kararında özellikle “rayiç bedel” vurgusu dikkat çekti. İşyerlerinin güncel piyasa değerinin altında kiraya verilmesinin belediye açısından doğrudan kamu zararı oluşturacağı belirtildi. Bu durumun hem hukuki sorumluluk doğurabileceği hem de kamu kaynaklarının etkin kullanımına aykırı olacağı dile getirildi.

İhale Süreci Nasıl İşleyecek?

Alınan karar doğrultusunda kiralama işlemleri, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre yürütülecek. Bu kapsamda; İşyerleri açık ihale usulüyle kiraya verilecek, rekabet ortamı sağlanacak, effaflık ilkesi ön planda tutulacak, üm süreç, Belediye Encümeni tarafından yönetilecek. Meclis, ihale sürecinin yürütülmesi için encümene yetki vererek uygulama aşamasını resmen başlatmış oldu.

Bu karar, daha önce aynı alanlarda faaliyet gösteren esnaf için belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Eski kiracılar açısından herhangi bir “öncelik” ya da “hak devamlılığı” açıkça tanımlanmazken, tüm başvuruların eşit şartlarda değerlendirileceği bir ihale süreci öngörülüyor. Bu da mevcut esnafın dükkanlarını yeniden alabilmesi için rekabetçi teklif vermek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Mecliste yapılan oylama sonucunda karar oy çokluğuyla kabul edildi. Karara destek veren üyeler, kamu yararı, eşitlik ve rekabet ilkelerinin gözetildiğini savunurken; karşı çıkan üyelerin ise daha çok mevcut esnafın mağduriyetine dikkat çektiği kulislerde konuşuluyor.

Millet Bahçesi içerisinde yer alan işyerlerinin ihale usulüyle kiraya verilmesi, belediyenin gelirlerini artırma ve alanın ticari değerini en üst seviyeye çıkarma hedefiyle örtüşüyor. Ancak bu süreç, aynı zamanda yerel esnaf ile belediye arasında yeni tartışmaların da fitilini ateşleyebilecek nitelikte.

Önümüzdeki günlerde ihale takviminin açıklanması ve başvuru şartlarının netleşmesi beklenirken, gözler hem belediyenin atacağı adımlarda hem de esnafın bu sürece vereceği tepkilerde olacak.

OZEL HABER MENSETBELEDIYE NESTERI VURDU

 

Bizi sosyal medyadan takip edin