Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
25 Kasım, 2024 01:25 tarihinde yayınlandı
0

MHP Liderleri Bartın’da Bir Araya Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından düzenlenen “Bir ve Birlikte Hilal’e Doğru Bölge Toplantısı” Bartın’da Karabük ve Zonguldak teşkilatlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonu, milli birlik ve beraberlik, terörle mücadele konuları ele alındı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, MYK üyeleri Cemal Akın ve Murat Kotra ile MDK Üyesi Alperen Özdemir’in katıldığı toplantıya, Karabük teşkilatları yoğun ilgi gösterdi. Teşkilatlar arasında dayanışmayı artırmayı ve seçim hazırlıklarını hızlandırmayı hedefleyen organizasyon, önemli mesajlara sahne oldu.

MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, yaptığı konuşmada milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Gedikoğlu, PKK terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmenleri anarak, “Aziz ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.

Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın Türk sanayisindeki önemi üzerinde duran Gedikoğlu, 1939’da ilk Türk demirinin Karabük’te üretildiğini hatırlatarak, kentin Cumhuriyet’in kalkınma mücadelesinin sembolü olduğunu belirtti. Ayrıca Safranbolu ve diğer ilçelerin tarihi ve kültürel zenginliklerini vurguladı.

Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirten Gedikoğlu, Türk-Kürt kardeşliğinin sarsılmaz bir inanç olduğunu söyledi. MHP’nin Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında Turan ülküsü ve bağımsız bir Türkiye hedefiyle hareket ettiğini vurgulayarak, “Birlikte Hilal’e Doğru yürüyüşümüz, bölücülüğe karşı direniştir” dedi.

Konuşmasını, “Bizim vatan sevgimiz kulağımıza okunan ezan ile başladı, arkamızdan okunacak sela ile biter” diyerek tamamlayan Gedikoğlu, partililere birlik ve beraberlik mesajları verdi. Coşkuyla karşılanan konuşması, katılımcılar tarafından büyük destek gördü.

6743aaf962936
6743ab028ecb6
Bizi sosyal medyadan takip edin
s 18
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Mayıs, 2026 16:27 tarihinde yayınlandı
0

Türk Sağlık-Sen’den  Hemşireler Haftası’nda Güçlü Çağrı

“Sorunlar Artık Görmezden Gelinmemeli”

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkan Yardımcısı Meral Ozan Saygılı, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada hemşirelerin ağır çalışma koşullarına, personel eksikliğine ve ekonomik sorunlarına dikkat çekerek, “Sağlık sisteminin yükünü taşıyan hemşirelerimizin sorunları artık çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.

HEMŞİRELERİN SORUNLAR ARTIK GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkan yardımcısı Meral Ozan Saygılı, Hemşireler Haftası kapsamında yaptığı açıklamada hemşirelerin sağlık sistemindeki kritik rolüne dikkat çekti.

Saygılı, hemşirelerin insan hayatına dokunan, gece gündüz demeden fedakârca görev yapan sağlık ordusunun en önemli neferleri olduğunu belirterek, özellikle pandemi ve deprem süreçlerinde gösterilen özverinin unutulmadığını ifade etti.

PERSONEL YETERSİZLİĞİ VE ARTAN İŞ YÜKÜ ALARM VERİYOR

Meral Ozan Saygılı , Türkiye’de hemşire sayısının yetersiz olduğunu vurgulayarak, bu durumun çalışanlar üzerinde ciddi bir iş yükü oluşturduğunu söyledi.

OECD verilerine göre Türkiye’nin 100 bin kişiye düşen hemşire sayısında son sıralarda yer aldığını hatırlatan Saygılı, bu tablonun sağlık çalışanlarının ne kadar ağır şartlar altında görev yaptığını ortaya koyduğunu ifade etti.

TÜKENMİŞLİK SENDROMU VE ZORLAŞAN ÇALIŞMA KOŞULLARI

Açıklamada, yoğun iş yükü nedeniyle hemşirelerin tükenmişlik sendromuyla karşı karşıya kaldığına dikkat çekildi.

Saygılı, mevcut çalışma koşullarının hem çalışan sağlığını hem de hizmet kalitesini olumsuz etkilediğini belirterek, acil düzenlemelerin zorunlu hale geldiğini dile getirdi.

İSTİHDAM ARTIŞI VE ADİL ÇALIŞMA ŞARTLARI TALEBİ

Türk Sağlık-Sen Karabük Şubesi Başkan yardımcısı Meral Ozan Saygılı , hemşire istihdamının artırılması gerektiğini vurguladı.

Fazla mesai, icap nöbeti ve diğer görevlerin karşılığının eksiksiz ödenmesi gerektiğini ifade eden Saygılı , çalışma şartlarının insan onuruna yakışır hale getirilmesi çağrısında bulundu.

MOBBİNG İDDİALARINA KARŞI NET TAVIR

Sağlık kurumlarında yaşanan mobbing sorununa da dikkat çeken Saygılı , çalışanlara yönelik baskıların sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

Saygılı, mobbing uygulayan kişiler hakkında gerekli idari işlemlerin yapılmasının hem çalışan huzuru hem de hizmet kalitesi açısından zorunlu olduğunu belirtti.

KREŞ VE SOSYAL DESTEK TALEPLERİ

Açıklamada, hemşirelerin aile ve sosyal yaşamlarını desteklemek amacıyla hastanelerde 7/24 hizmet verecek kreşlerin kurulması gerektiği ifade edildi.

Bu adımın hem çalışan motivasyonunu artıracağı hem de iş-yaşam dengesine katkı sağlayacağı vurgulandı.

ÜCRET ADALETSİZLİĞİ VE EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ

sağlık çalışanları arasında ücret adaletsizliğinin giderilmesi gerektiğini belirterek 3600 ek gösterge düzenlemesinin hakkaniyetli şekilde uygulanması çağrısında bulundu.

Ayrıca tek maaş sistemi, refah payı ve ekonomik kayıpları telafi edecek düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Türk Sağlık-Sen olarak yıllardır sağlık çalışanlarının hak mücadelesini sürdürdüklerini belirten Saygılı, haksızlıkların karşısında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Sağlık hizmetlerinin kalitesinin çalışan memnuniyetiyle doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayan  Saygılı, taleplerinin makul ve haklı olduğunu ifade etti.

HEMŞİRELER HAFTASI KUTLAMASI

Açıklamasının sonunda tüm hemşirelerin Hemşireler Haftası’nı kutlayan Meral Ozan Saygılı, emeklerinin karşılığını aldıkları, sorunlarının çözüldüğü bir çalışma hayatı temennisinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin