MHP 16 Yıl Sonra Kazandığı Vekilliği Kaybetti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Kasım, 2015 14:46 tarihinde yayınlandı
0
0

MHP 16 Yıl Sonra Kazandığı Vekilliği Kaybetti

1 Kasım seçimlerine katılım yüzde 87,11 olurken, seçmenin yüzde 60,53 oranında oyunu alan AK Parti en yakın rakibine yurtdışı oyları ile birlikte 60 bin 547 fark attı. Merkez İlçe Seçim Kurulu’ndan alınan sonuçlara göre kent genelinde 168 bin 503 seçmenden 146 bin 784 seçmen sandığa gitti. 143 bin 722 oy geçerli sayılırken, 3 bin 62 oy ise geçersiz sayıldı.
7 Haziran’da AK Parti ve MHP’den meclise birer vekil gönderen Karabüklü seçmen, 1 Kasım’daki vekil tercihini 2 AK Parti olarak kullandı.
1 Kasım seçimlerinde katılım yüzde 87,11 olurken, seçmenin yüzde 60,53 oranında oyunu alan AK Parti en yakın rakibine yurtdışı oyları ile birlikte 60 bin 547 fark attı.
Karabük Merkez İlçe Seçim Kurulu’ndan alınan sonuçlara göre kent genelinde 168 bin 503 seçmenden 146 bin 784 seçmen sandığa gitti. 143 bin 722 oy geçerli sayılırken, 3 bin 62 oy ise geçersiz sayıldı.
Yüzde 87,11 oranında katılımın sağlandığı Karabük’te AK Parti yüzde 60,53 ile 86 bin 994 oyla sandıktan birinci parti olarak çıktı. MHP yüzde 19,78 ile 28 bin 396 oy ile ikinci, CHP ise yüzde 15,25 ile 21 bin 911 oy alarak üçüncü parti oldu. Diğer yandan 1 Kasım seçimlerinde yurtdışında ve gümrük kapılarında kullanılan oylar sonucu ise AK Parti’ye 2 bin 231, MHP’ye 282, CHP’ye ise 650 oy yansıdı.
MHP 16 YIL SONRA ÇIKARDIĞI VEKİLİ KAYBETTİ
Karabük’te 7 Haziran seçimlerinde 16 yıl sonra bir vekil çıkaran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) resmi sonuçlara göre bir önceki seçime göre çıkardığı vekili kaybetti.
Demokratik Sol Parti (DSP), Milliyetçi Hareket Partisi ve Anavatan Partisi’nin (ANAP) 28 Mayıs 1999 tarihinde kurduğu üçlü koalisyon döneminde Karabük’ten 1 milletvekili çıkaran Milliyetçi Hareket Partisi 16 yıl aranın ardından 7 Haziran seçimlerinden birinci sıradan aday gösterdiği Durmuş Yalçın’ı meclise göndermeyi başarmıştı. 7 Haziran seçimlerinin ardından, tekrarlanan 1 Kasım seçimlerinde MHP Karabük’ten 16 yıl sonra çıkardığı tek vekili resmi sonuçlara göre kaybetti.
7 HAZİRAN’DA 1 – 1 OLAN DAĞILIM, 1 KASIM’DA 2 – 0 OLDU
Karabük’te 7 Haziran seçimlerinde yüzde 48,38 oran ile 69 bin 164 seçmenin oyunu alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 1 Kasım seçimlerinde oyunu yüzde 12.15 oranında artırarak yurtdışı oylarıyla birlikte 89 bin 225 oyla kentte birinci parti oldu. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 27.64 oranındaki 39 bin 203 seçmenin oyunu alan MHP ise 1 Kasım seçimlerinde yaklaşık 10 bin oy kaybı ile 28 bin 678’e geriledi. CHP 7 Haziran seçimlerinde yüzde 17.40 ile 24 bin 853 oy alırken 1 Kasım seçimlerinde ise 22 bin 561 oya geriledi.
7 Haziran seçimlerine göre 1 Kasım seçimlerinde oyunu 20 bin 61 kişi arttırarak Karabük’te yüzde 60.53 ile 89 bin 225 seçmenin oyunu alan AK Parti’den Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Prof. Dr. Burhanettin Uysal 26. Dönem Milletvekili olarak Karabük’ü TBMM’de temsil edecek isimler oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ahsabin cazibesi belgesel filmi ilk kez izleyiciyle bulustu 3jYNRpOQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

“Ahşabın Cazibesi” belgesel filmi, ilk kez izleyiciyle buluştu

Kastamonu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü destekleriyle hazırlanan “Ahşabın Cazibesi” belgesel filminin ilk gösterimi izleyiciyle buluştu.

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda Kastamonu Üniversitesi’nin 20. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen programa Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sanatsever katıldı.

Program öncesinde Vali Meftun Dallı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı ve katılımcılar, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde belgeselin yapım aşamasını anlatan resim sergisini ziyaret etti. Serginin ardından sanatseverler, belgesel gösteriminin yapılacağı salona geçti.

Yapım ve yönetmenliğini Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ersoy Soydan’ın üstlendiği belgeselin yardımcı yönetmenliğini Araştırma Görevlisi Salih Ertosun ve Araştırma Görevlisi Mehmet Oğuz Yıldırım yaptı. Görüntü yönetmenliğini Araştırma Görevlisi Salih Ertosun’un üstlendiği yapımın senaryosu Doç. Dr. Ersoy Soydan, Araştırma Görevlisi Abdullah Güray Basakcıoğlu, Araştırma Görevlisi Güzide Kayıtmazbatır ve Araştırma Görevlisi Mehmet Erol tarafından hazırlandı.

Yapımı iki yıl süren belgeselin seslendirmesini tiyatro sanatçısı ve yönetmen Rıza Sönmez gerçekleştirirken; Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Orman Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan geniş bir danışman kadrosu projeye katkı sundu.

İki yıl süren çekim sürecinde Kastamonu’nun kent merkezi, ilçeleri ve köyleri ziyaret edilerek tarihi konaklar, camiler, bağ evleri ve yayla yaşamı kayıt altına alındı. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii başta olmak üzere aşı boyalı İnebolu evleri, Tosya gümeleleri ve geleneksel mimari örnekleri belgeselin ana temasını oluşturdu.

Belgesel; ahşabın sivil mimariden dini yapılara, günlük yaşamdan el sanatlarına kadar uzanan kullanım alanlarını ele alırken, aynı zamanda tarihi yapıların korunması, işlevlendirilmesi ve turizme kazandırılması gerekliliğine dikkat çekiyor.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan belgeselin yönetmeni Doç. Dr. Ersoy Soydan, projenin yalnızca bir belgesel/film çalışması değil, aynı zamanda kültürel sorumluluk taşıyan bir belgeleme süreci olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Soydan, ekip olarak Kastamonu’nun farklı noktalarında binlerce kilometre yol kat ederek çekimler yaptıklarını belirtti. “İçinde yaşadığımız ve doyduğumuz kente borcumuz olduğunu düşünüyoruz” diyen Soydan, Kastamonu’nun ahşap mimarisini, doğal zenginliklerini ve kültürel belleğini kayıt altına almayı hedeflediklerini söyledi. Soydan, projeyle hem kültürel miras bilincini artırmayı hem de kentin uluslararası tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Şehir genelinde bin 433 adet tescilli sivil mimari örneği bulunduğunu ve bunların korunarak geleceğe taşınması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Soydan, ahşap mimariyi ve tabiat varlıklarını belgeleme, bölgesel kalkınmaya katkı sağlama ve kültürel miras bilincini artırma amacıyla bu projeye başladıklarının altını çizdi.

Kastamonu’nun doğal ve kültürel mirasına dikkati çeken Soydan, “Bu değerlerin bir yandan korunması ve bir yandan da yeniden ahşap yapılan özendirilmesi ve Kastamonu’nun UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesine alınmasının hedeflenmesi gerektiği için bu belgeselin ana fikrini oluşturuyor” dedi.

Program, açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen film gösterimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin