blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ocak, 2025 15:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Mezarlıkta damadını öldüren kayınpeder ve kayınbiradere ’haksız tahrik indirimi’ talebi

Kastamonu’da mezarlıkta damadını silahla vurarak öldürülen kayınpeder ve oğlu hakkında verilen mütalaada “haksız tahrik indirimi” talep edildi.
Geçen yıl 25 Ocak’ta yaşanan olayda, Kırkçeşme Mahallesi Ahmet Dede Mezarlığı’nda görülen erkek cesedi üzerine polis grupları çalışma başlattı. Yapılan incelemede cesedin 32 yaşındaki Tolga Benderlioğlu’na ilişkin olduğu tespit edildi. Benderlioğlu’nun, baş ve bedeninin birçok yerine isabet eden kurşunlar sebebiyle öldüğü belirlendi. Olayın akabinde polis grupları, Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) ve Kent Güvenlik İdare Sistemi (KGYS) kameralarında yaptıkları inceleme sonucunda cinayete karıştığı düşünülen iki aracı takibe aldı. Karabük’te durdurulan araçlardaki Tolga Benderlioğlu’nun kayınpederi O.D., kayınbiraderi İ.D. ve ailenin yakını C.Ç. gözaltına alındı. Savcılıktaki tabirlerinin akabinde hakim karşısına çıkartılan O.D., İ.D. ve C.Ç. tutuklandı. Şüpheliler hakkında “kasten öldürme", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma yahut taşıma yahut bulundurma", "tasarlayarak öldürme” kabahatlerinden dava açıldı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, 3 sanığın da “kasten öldürme" cürmünden cezalandırılmasını, Tolga Benderlioğlu’nun kayınpederi O.D. ile kayınbiraderi İ.D. için “haksız tahrik indirimi” uygulanmasını talep etti. Ailenin yakını C.Ç.’nin ise haksız tahrik indirimi oluşmadığı gerekçesiyle müebbet mahpusu istendi.
Duruşmada okunan mütalaanın akabinde kelam alan Tolga Benderlioğlu’nun avukatı, “Aleyhe konuları kabul etmiyoruz, sanıkların en üstten cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

"Cinayetin 10 tane kurşunla işlendiği halindeki suçlamaları kabul etmiyorum"
Savunma yapan Osman D. ise, “Mütalaada geçen argümanları kabul etmiyorum. Benim silahım 7 tane kurşun alıyor. Cinayetin 10 tane kurşunla işlendiği halindeki suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

"Babam haksız tahrik altında aksiyonu gerçekleştirmiştir"
Tolga Benderlioğlu’nun kayınbiraderi İ.D. ise, “Cinayete iştirak ettiğime dair bir cürüm ögesi olmamıştır. Olayın başından sonuna kadar orta yol bulmak istedim. Babam haksız tahrik altında hareketi gerçekleştirmiştir. Bunda benim hiçbir müdahilimde olmamıştır. Bu yüzden tahliyemi istiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ayakta esasen sıkıntı duruyorum. Engelliyim. Ben kimseye çalım atmadım. Beraatımı talep ediyorum. Aksi düşünülmezse de tahliyemi istiyorum” biçiminde konuştu. Öbür sanık C.Ç. de, “Aleyhe olan konuları ve üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum” tabirlerini kullandı. Sanık avukatları da savcının mütalaasına karşılık mühlet talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar O.D., İ.D. ve C.Ç.’nin tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de köye inen ayılar böyle görüntülendi

Gümüşhane’de gündüz saatlerinde kırsalda yürüyen, gece ise araç farlarından kaçarak gözden kaybolan ayılar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Yaz mevsimiyle birlikte tabiatta yiyecek arayışına giren ayılar, Gümüşhane’nin merkez ilçesine bağlı Karamustafa ve Kaletaş köylerine indi. Gündüz çekilen imgelerde ayıların dağlık alanda dolaştığı görüldü. Gece saatlerinde ise ayılar köy yolu üzerinde ilerleyen aracın farlarını görünce panikle kaçıştı. O anlar araç içinden kaydedilen imgelere yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin