Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski Genel Başkanlarından Metin Türker, ölümünün 18. yılında mezarı başında anıldı.
Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997’de tedavi gördüğü Amerika’da hayatını kaybeden Türker için ölümünün 18. yılında Öğlebeli Mahallesi’ndeki anıt mezarı başında mevlüt okunarak dua edildi.
Anma törenine, Türker’in yakınlarının yanı sıra AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamil Güleç, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Çelik- İş Sendikası eski Genel Başkanı ve Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, ve Çelik- İş Sendikası Şube Başkanları, yöneticiler, sendika üyeleri ile Kardemir Karabükspor alt yapı oyuncuları katıldı. Anma töreninde bir konuşma yapan Çelik -İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Türker’in 18 yıl önce çalışma yaşamıyla ilgili söylediği her şeyin doğru olduğunu gördüklerini ve onun yolunda ilerlediklerini söyledi.
Türker’in Türk çalışma yaşamına büyük aktiviteler bıraktığını anlatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: ” Bir köyden bir kent oluşturulan Karabük’te, tekrar bir kentin köye dönüşmesini önlemek için yaşamı durduran ve şehirde dükkanların kapandığını ve yaşamın durduğu ve hiç kimsenin şikayet etmediği bu halk hareketini bize öğretti. Yaşamı durdurulan bir köyden kent oluşturulan ve bu kentin tekrar köye dönüşmesini önleyen bu büyük insana minnettarız. Rahmetli Metin Türker’in sadece sendika liderliğinden öte dünyaya ders verdiği bu hareketi hiçbir zaman unutmamak için buradayız. 6 Aralık sadece ölüm yıldönümünü anmak için değil dünyaya tekrar onun öğretilerini anlatmak için buradayız.
Bir sivil toplum örgütü liderinin bir kenti bir ülkenin yaşam şeklini nasıl değiştirdiğini hatırlamak için buradayız. İlkeleri, düşünceleri, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve namuslu duruşunun hepimize örnek olmasını diliyorum. Ruhu şad olsun.”
Konuşmanın ardından okunan Kur’an-ı kerim ve dualardan sonra Milletvekili Uysal, Genel Başkan Gül ve diğer katılımcılar Metin Türker’in mezarına karanfil bıraktı.


Metin Türker Mezarı Başında Anıldı
Tefecilik operasyonunda 1 tutuklama
Samsun’da tefecilik suçuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklanırken, 2 kişi savcı tarafından serbest bırakıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “tefecilik” suçuna yönelik Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon gerçekleştirildi. Yapılan arama ve yakalama çalışmalarında 1 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 2 ruhsatsız tüfek, 54 tabanca fişeği, 18 av fişeği, borçlulara ait alacak kayıtlarının tutulduğu değerlendirilen ajanda ve not kağıtları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Olayla ilgili S.T., B.A.P. ile D.Ş. adlı kadın gözaltına alındı. KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan 3 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.T. İle D.Ş. adlı kadın savcı tarafından serbest bırakılırken, B.A.P. ise nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.


