Reklam
Reklam

Meslek Liseliler Ekmek Üretecek

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Mart, 2023 15:05 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan fırınla, öğrenciler günlük 5 bin ekmek üretimi yapacak.

Karabük Valisi Fuat Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, AK Parti Karabük
Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş’in katılımıyla açılan fırında, günlük 10 bin ekmek üretim kapasitesi bulunuyor. 2,5 milyon liraya mal olan fırın ile il genelinde 10 bin 425 öğrencinin ekmek ihtiyacı da karşılanmış olacak. İlk etapta günlük 5 bin ekmek üretilecek, ihtiyaç olması durumunda günlük 10 bin ekmeğe kadar üretim yapılabilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, meslek liselerinin üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirdiğini belirtti. Akbaş, “İlimiz genelinde meslek liselerimiz her zaman üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiler. Kara gün dostu meslek liselerimiz, kovid zamanında maske, dezenfektan ve temizlik malzemesi üretimi yapmışlardı. Bugün de deprem bölgesine hem ekmek üretimi hem tulum üretimi hem soba, atkı, bere, eşofman üretimine devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak il genelinde 10 bin 425 öğrencimize ücretsiz yemek dağıtımı yapıyoruz. Anaokullarında, ana sınıflarında, taşımalı okullarda, pansiyonlu okullarımızda bulunan öğrencimizin ekmek ihtiyacını buradan karşılamış olacağız” dedi.

“GÜNLÜK 5 BİN EKMEK ÜRETİLECEK AMA 10 BİN KAPASİTEMİZ VAR”
Vali Fuat Gürel de meslek liselerinin kovid döneminde maske ve hijyen malzemesi üretimini başarıyla gerçekleştirdiğini belirtti. Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde fırın açarak bir altyapı eksikliğini daha tamamladıklarını ifade eden Vali Gürel, “Depremden kaynaklı bir sıkıntı yaşadığımızda buradaki ekibimiz Gaziantep Nurdağı’na gittiler. Orada bin 500 kişiye hazır yemek dağıtımına destek oldular. Birçok ürünün buralarda üretilmesi ve bölgeye nakline öncülük ettiler. Meslek liselerimiz üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yapan kurumlarımız. 10 bin 425 öğrenciye ücretsiz yemek dağıtımı yapıyoruz. Bunların ekmek ihtiyacı var. Türkiye’de 81 ilde bu tür çalışmalar yapıldı. Bu okulumuzda da 2,5 milyon lira gibi bir rakamla bunlar hazırlandı ve şu anda hazır hale getirildi. Buradaki öğretmenlerimizin koordinasyonunda buradaki öğrencilerimize pratik yapma imkanı sunacak. Piyasaya eleman yetiştirme anlamında da destek verilmiş olacak. Günlük 5 bin ekmek üretilecek ama 10 bin kapasitemiz var” diye konuştu. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

boluda d 100de takla atan otomobilden burunlari bile kanamadan ciktilar Qgk7kJs7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.

Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin