Meşhur pala sıhhatine çalışmayla kavuştu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Ekim, 2023 10:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Meşhur pala sıhhatine çalışmayla kavuştu

Bayburt’un Armutlu köyünde yaşayan ’Pala’ lakaplı 66 yaşındaki Bayram Aslanhan isimli vatandaş, art arda 2 kalp krizi, bir de anjiyo operasyonu geçirdi. Kalp krizine yenik düşmeyen Aslanhan, sıhhati bağ, bahçe, tarla işlerinde, çalışmada bulduğunu belirterek, tarla tırpanlamaktan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Daha önce tarlada çalıştığı sırada ayıyı cesaretiyle korkutarak, kaçıran Pala Aslanhan, kendisini hiçbir şeyin vazgeçiremeyeceğini söyleyerek, “Tarla tırpanlamak benim için spor oluyor, ölene kadar çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Bağ, bahçe, tarla işlerini çok sevdiğini söyleyen Aslanhan, koca tarlada tek başına gençlere taş çıkarırcasına yonca biçti. Çocuklarının yardım talebini geri çeviren Aslanhan, spor yaptığını, tarlayla uğraşarak vaktini değerlendirdiğini sadece yardıma ihtiyacı olduğu anlarda yardım istediğini vurguladı.

Ne kalp krizi ne ayı dinledi: Meşhur pala sıhhatine çalışmayla kavuştu

“Beni görenler şaşırıyor”

Kalp krizi geçirdikten sonra tarlada kendisini görenlerin şaşırdığını kaydeden Aslanhan, “66 yaşındayım, 2 kalp krizi geçirdim, bir anjiyo oldum. Bunlar başımdan geçmesine rağmen hala bağ, bahçe, tarla işlerini bırakmadım. Hele bu tırpanımı hiç bırakmadım. 55 yıldır tırpanımla beraberim, ekin biçiyorum. Sıhhatimi çalışmada buldum. 66 yaşındayım ama hala daha tarla tırpanlamaya devam ediyorum. Beni görenler şaşırıyorlar, bu yaşlı adam hala ekin mi biçiyor diyorlar. Beni görenler; bu adam hasta, yorulmuyor mu, anjiyo oldu, kalp krizi geçirdi, ilaç kullanıyor diyorlar ama bu çalışma, bu tırpan hepsini silip attı. Tek başıma zor olmuyor, zaten bu iş 2-3 kişiyle olmaz. Tarla ekip-biçmeye, bağ, bahçe işlerine devam edeceğim. Ölene kadar devam edeceğim. Doktorum beni uyardı, çalışma dedi. Elini sıcak sudan soğuk suya sokma dedi. Yemek konusunda tavsiyelerde bulundu ama ben yine dinlemedim, çalışmaya devam ediyorum” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ogrencilerin bursluluk sinavi heyecani basladi ZVrbO6ze
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da öğrencilerin bursluluk sınavı heyecanı başladı

Kastamonu’da binlerce öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için okulların yolunu tuttu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), Kastamonu’da da öğrencilerin büyük heyecanıyla başladı. Saat 10.00’da başlayan sınav öncesi ailelerle birlikte okul bahçelerine gelen öğrenciler, daha sonra arama yapılarak okullara alındı. Sınavda 5., 6., 7., 8., hazırlık, 9., 10. ve 11’inci sınıf öğrencileri ter döküyor. Öğrencilerin 120 soruyu çözeceği sınav saat 11.40’ta sona erecek.

Kastamonu’da il genelinde 2 bin 997 öğrenci, katıldıkları bursluluk sınavını kazanmak için ter döküyor.

Şehit Bülent Gider Ortaokulu’nda eğitim gören Zeynep Nur Koç, “Aslında çok fazla bir heyecanım yok. Sınav için kendime güveniyorum. Sınav için çalıştım, inşallah başaracağıma inanıyorum” diye konuştu.

Bursluluk sınavına girmek için Aytaç Eruz Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Asel Özcan ise, sınav için biraz heyecanlı olduğunu belirterek, “Geçen yıl da girmiştim. Bu yıl inşallah kendime güveniyorum, kazanacağıma inanıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin