Meşhur pala sıhhatine çalışmayla kavuştu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Ekim, 2023 10:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Meşhur pala sıhhatine çalışmayla kavuştu

Bayburt’un Armutlu köyünde yaşayan ’Pala’ lakaplı 66 yaşındaki Bayram Aslanhan isimli vatandaş, art arda 2 kalp krizi, bir de anjiyo operasyonu geçirdi. Kalp krizine yenik düşmeyen Aslanhan, sıhhati bağ, bahçe, tarla işlerinde, çalışmada bulduğunu belirterek, tarla tırpanlamaktan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Daha önce tarlada çalıştığı sırada ayıyı cesaretiyle korkutarak, kaçıran Pala Aslanhan, kendisini hiçbir şeyin vazgeçiremeyeceğini söyleyerek, “Tarla tırpanlamak benim için spor oluyor, ölene kadar çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Bağ, bahçe, tarla işlerini çok sevdiğini söyleyen Aslanhan, koca tarlada tek başına gençlere taş çıkarırcasına yonca biçti. Çocuklarının yardım talebini geri çeviren Aslanhan, spor yaptığını, tarlayla uğraşarak vaktini değerlendirdiğini sadece yardıma ihtiyacı olduğu anlarda yardım istediğini vurguladı.

Ne kalp krizi ne ayı dinledi: Meşhur pala sıhhatine çalışmayla kavuştu

“Beni görenler şaşırıyor”

Kalp krizi geçirdikten sonra tarlada kendisini görenlerin şaşırdığını kaydeden Aslanhan, “66 yaşındayım, 2 kalp krizi geçirdim, bir anjiyo oldum. Bunlar başımdan geçmesine rağmen hala bağ, bahçe, tarla işlerini bırakmadım. Hele bu tırpanımı hiç bırakmadım. 55 yıldır tırpanımla beraberim, ekin biçiyorum. Sıhhatimi çalışmada buldum. 66 yaşındayım ama hala daha tarla tırpanlamaya devam ediyorum. Beni görenler şaşırıyorlar, bu yaşlı adam hala ekin mi biçiyor diyorlar. Beni görenler; bu adam hasta, yorulmuyor mu, anjiyo oldu, kalp krizi geçirdi, ilaç kullanıyor diyorlar ama bu çalışma, bu tırpan hepsini silip attı. Tek başıma zor olmuyor, zaten bu iş 2-3 kişiyle olmaz. Tarla ekip-biçmeye, bağ, bahçe işlerine devam edeceğim. Ölene kadar devam edeceğim. Doktorum beni uyardı, çalışma dedi. Elini sıcak sudan soğuk suya sokma dedi. Yemek konusunda tavsiyelerde bulundu ama ben yine dinlemedim, çalışmaya devam ediyorum” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
denetimli serbestlik mudurlugunden sanat ve muzikle topluma guclu mesaj KPgwkztY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden sanat ve müzikle topluma güçlü mesaj

Denetimli serbestlik sistemine dahil olan bireylerin toplumla bağlarını güçlendirmek, yeniden topluma kazandırılma süreçlerine katkı sunmak ve sanatsal ile sosyokültürel becerilerini geliştirmek amacıyla Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik programı düzenlendi.

Program kapsamında ilk olarak, yükümlüler tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin yer aldığı El Sanatları Sergisi, Zonguldak Adliyesinde vatandaşların ziyaretine açıldı. Serginin açılışı; Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Zonguldak Adalet Komisyonu Başkanı Birtan Şeker, Zonguldak İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Sümen, Zonguldak Baro Başkanı Türker Kapkaç ve Denetimli Serbestlik İl Müdürü Selçuk Aydemir tarafından gerçekleştirildi. Açılışa hâkimler ve Cumhuriyet savcıları, adliye personeli, Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergide yer alan çalışmalar, yükümlü bireylerin üretkenliklerini, mesleki becerilerini ve topluma uyum süreçlerindeki olumlu gelişimlerini gözler önüne serdi.

Günün devamında etkinlikler, akşam saatlerinde düzenlenen konser programı ile sürdü. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görev yapan gönüllü çalışanlar ile yükümlülerin iş birliğiyle oluşturulan müzik grubu, 27 Nisan tarihinde saat 19.00’da Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda sahne aldı.

Yoğun ilgi gören konser programında, müziğin birleştirici gücüyle toplumsal dayanışma ve umut mesajları ön plana çıktı.

Gerçekleştirilen etkinliklerle, denetimli serbestlik uygulamalarının yalnızca bir denetim mekanizması değil; bireyleri sosyal hayata kazandıran, yeteneklerini ortaya çıkaran ve toplumsal bütünleşmeyi destekleyen önemli bir rehabilitasyon modeli olduğu bir kez daha vurgulandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri, benzer sosyal, kültürel ve mesleki faaliyetlerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin