blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Temmuz, 2025 14:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Mermer Kavşağında Sona Yaklaşılıyor

Eskipazar ilçesinde önemli bir ulaşım noktası olan Mermer Kavşağı’nda yürütülen düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, kavşak alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Cıva, kavşak düzenlemesinin Temmuz ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, ilçe halkına müjdeli haberi verdi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hem trafik akışının rahatlayacağını hem de sürüş güvenliğinin artacağını vurgulayan Cıva, sürece destek veren vatandaşlara da teşekkür etti.

Başkan Cıva yaptığı açıklamada, “Çalışmalar süresince gösterdikleri sabır ve anlayış için tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, verdiğimiz geçici rahatsızlık için özür diliyoruz. Biz bu şehre aşığız,” ifadelerini kullandı.

Mermer Kavşağı’nın tamamlanmasıyla birlikte Eskipazar’da ulaşımın daha düzenli ve güvenli hale gelmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi’nin uluslararası coğrafya literatürüne katkı sunacak projesine destek

Kastamonu Üniversitesi’nin yürütücülüğünü üstlendiği "Coğrafi Bilgi Üretimindeki Hegemonik İlişkilerin Zamansal ve Mekansal Analizi" projesi, desteklenmeye hak kazandı.
Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Suat Yazan’ın yürütücülüğünü üstlendiği "Coğrafi Bilgi Üretimindeki Hegemonik İlişkilerin Zamansal ve Mekansal Analizi" projesi, TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Proje, coğrafya disiplininde bilginin üretimi ve dolaşımında etkili olan Anglo-Amerikan merkezli yapının zamansal ve mekansal boyutlarını incelemeyi amaçlıyor. Projede, özellikle İkinci Dünya Savaşı sonrasında ABD ve Birleşik Krallık’ın akademik yayıncılık ve bilimsel standartlar üzerindeki belirleyici rolü, nicel veriler ışığında ele alınıyor.
Çalışma kapsamında, 2000-2025 yılları arasında yayımlanan ve alanında prestijli kabul edilen yedi uluslararası genel coğrafya dergisindeki makaleler bibliyometrik yöntemlerle analiz edilecek. Proje, coğrafya disiplininde bilgi üretiminin jeopolitiğini zamansal ve mekansal açıdan bütüncül bir yaklaşımla ele alarak, alan yazına nesnel ve kapsamlı bir perspektif sunmayı hedefliyor. Elde edilecek verilerin, küresel coğrafi bilgi üretiminin mevcut durumu ve geleceğine ilişkin değerlendirmelere zemin oluşturması bekleniyor.
Projede, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden Doç. Dr. Erdem Bekaroğlu ile Dr. Öğretim Üyesi Ceyda Kurtar Anlı araştırmacı olarak yer alıyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, Kastamonu Üniversitesi’nde yürütülen bilimsel çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde karşılık bulmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Rektör Topal, genç akademisyenlerin özgün araştırmalarla alan yazına katkı sunmasının Kastamonu Üniversitesi’nin araştırma vizyonu açısından önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin