Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Aralık, 2015 15:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Mera, yaylak ve kışlakların ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin artırılması, ot kalitelerinin iyileştirilmesi amacıyla “Mera Islah ve Amenajman Projesi” kapsamına alınan Eskipazar İlçesine bağlı Bölükören ve Doğlacık köylerinde çalışmalar devam ediyor. 2017 yılı sonunda tamamlanacak
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Müdür Yardımcısı Çetin Ayvalık ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Murat Çelik çalışmaları yerinde görmek üzere Eskipazar İlçesi Doğlacık ve Bölükören Köyü meralarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular. İncelemelere Köy Muhtarları da eşlik etti.
2015 yılı için programa alınan çalışmalar kapsamında, mera parsellerinin şahıs arazileri ile çevrili olması, köyde salma hayvancılık yapılması, hayvanların tarım arazilerine zarar vermemesi ve şahısların da meraya yapacakları işgallerin önlenmesi; otlatmayı düzenleyici yapı ve tesislerin yapılması amacıyla ihata, mera kapıları ve sıvatların yapım çalışması devam ediyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı; “Bölükören ve Doğlacık Köyleri Mera Islahı ve Amenajmanı Projeleri kapsamında çalışmalara 2015 yılında başlandı. Projede; bitki vejetasyonunun, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini sağlayarak meradaki ot veriminin artırılması, meraları otlatılabilir hale getirmek için otlatmayı düzenleyici yapı ve tesisleri yapılması, meralar üzerinde otlatma planının uygulanarak aşırı ve erken otlatma baskısının kaldırılması amaçlanmaktadır. Proje kapsamındaki çalışmalara önümüzdeki iki yıl boyunca devam edilecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta okulunu hedef gosteren ogrenci tutuklandi OmagXSSn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta okulunu hedef gösteren öğrenci tutuklandı

Tokat’ın Niksar ilçesinde sosyal medyada okul saldırılarına yönelik mesaj paylaşan öğrenci tutuklandı.

Niksar’da sosyal medya üzerinden okul saldırılarına yönelik paylaşım yapan 11. sınıf öğrencisi H.M.S. gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen öğrenci, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin