Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Aralık, 2015 15:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Mera, yaylak ve kışlakların ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin artırılması, ot kalitelerinin iyileştirilmesi amacıyla “Mera Islah ve Amenajman Projesi” kapsamına alınan Eskipazar İlçesine bağlı Bölükören ve Doğlacık köylerinde çalışmalar devam ediyor. 2017 yılı sonunda tamamlanacak
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Müdür Yardımcısı Çetin Ayvalık ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Murat Çelik çalışmaları yerinde görmek üzere Eskipazar İlçesi Doğlacık ve Bölükören Köyü meralarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular. İncelemelere Köy Muhtarları da eşlik etti.
2015 yılı için programa alınan çalışmalar kapsamında, mera parsellerinin şahıs arazileri ile çevrili olması, köyde salma hayvancılık yapılması, hayvanların tarım arazilerine zarar vermemesi ve şahısların da meraya yapacakları işgallerin önlenmesi; otlatmayı düzenleyici yapı ve tesislerin yapılması amacıyla ihata, mera kapıları ve sıvatların yapım çalışması devam ediyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı; “Bölükören ve Doğlacık Köyleri Mera Islahı ve Amenajmanı Projeleri kapsamında çalışmalara 2015 yılında başlandı. Projede; bitki vejetasyonunun, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini sağlayarak meradaki ot veriminin artırılması, meraları otlatılabilir hale getirmek için otlatmayı düzenleyici yapı ve tesisleri yapılması, meralar üzerinde otlatma planının uygulanarak aşırı ve erken otlatma baskısının kaldırılması amaçlanmaktadır. Proje kapsamındaki çalışmalara önümüzdeki iki yıl boyunca devam edilecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin