Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2023 16:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mehmet Ali Şahin: “Gazel Okumayın”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 2000 işçiden Karabük'e kontenjan verilmemesi ile ilgili yapılan açıklamalara sert çıkarak, "Kurumların Genel Müdürleri var, yönetim kurulu başkanları var. Dışarıdan gazel okunmasını doğru bulmuyorum" dedi Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 2000 işçiden Karabük'e kontenjan verilmemesi ile ilgili yapılan açıklamalara tepki gösterdi Konuyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin, "Kurumların Genel Müdürleri var, yönetim kurulu başkanları var. Dışarıdan gazel okunmasını doğru bulmuyorum" dedi. Bilindiği gibi Kardemir'e alınan 600 işçinin Karabük sınırları içerisinde olması şartına Zonguldak kamuoyu tarafından tepki gösterilmiş ve TTK'ya alınacak işçi sayısından Karabük'e kontenjan verilmemesi yönünde görüşler açıklanmıştı. "DIŞARIDAN GAZEL  OKUMAYIN" Zonguldak kamuoyunda tartışılan Kardemir ve TTK ile ilgili soruları Şahin,  “Kardemir ve Erdemir ikisi de halka açık birer anonim şirketidir. Dolayısıyla Genel Müdürleri var, yönetim kurulu başkanları var. Kendi kararlarını kendi alırlar. Dışarıdan gazel okunmasını doğru bulmuyorum. Ne KARDEMİR’in  ne de ERDEMİR’in kararında dışarıdan bir etki olsun istemem. Bu bakımdan kendi kararlarını kendileri alsınlar, kendi göbeklerini kendileri kessin" diyerek cevap verdi. TTK'ya işçi alımında Yenice'nin ayrı tutulması konusu ile ilgili konuşan Şahin "Memleket evladı işe girecekse, ekmek yiyecekse bizim  için sevindirici bir durum. TTK sonuçta Zonguldak‘ta faaliyet gösteren bir şirket. TTK işçi alımı yapılırken öncelikle yöre halkının gençlerinin alınması tercih edilir. Beklenti de bu istikamettedir. TTK'ya işçi alımı daha önceki uygulamalar nasılsa o uygulamaları takip etmeleri tavsiyesindeyim ve yine aynı uygulamaları tercih etmelerinde yarar olduğu kanaatindeyim" dedi. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ mezun vermeye devam ediyor

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan İlahiyat Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldı.
KBÜ 2024-2025 Akademik Yılı mezuniyet törenleri çerçevesinde, İlahiyat Fakültesi mezuniyet programı 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Merasimde, eğitimlerini muvaffakiyetle tamamlayan 180 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.
Törende konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, "İlahiyat Fakültesi mezunu olmak bir meslek değil, bir hayat usulüdür. Mezunlarımızdan beklentimiz, çalışmalarını yalnızca ülkemizle hudutlu tutmadan tüm dünyaya yöneltmeleridir" dedi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak ise konuşmasında mezunlara seslenerek, "Sizler yalnızca kendinizden mesul değilsiniz. Kendinize, ailenize, ülkemize, mensubu olduğumuz İslam âlemine ve birlikte yaşadığımız dünya beşerlerine karşı sorumluluğunuz var. Bu nedenle çok daha güçlü, sağlıklı ve sağlam adımlarla çalışmanız, çaba etmeniz ve üretmeniz gerekecek" diye konuştu.
Yeni mimarlar mezun oldu
KBÜ Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, mezuniyet merasiminde genç mimar adaylarını meslek seyahatine uğurladı.
Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi mezuniyet programı Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Çelikyay, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, merhum mimar Başak Cengiz’in ailesi Beyhan ve Avni Cengiz ile akademik-idari işçi, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende konuşa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Üniversitesinin genç yaşına karşın pek çok değerli muvaffakiyete imza attığını belirterek, üniversitenin nitelikli akademik yapısının öğrencileri daha donanımlı hâle getirdiğini söz etti. Karaş, tüm mezunlara yeni hayatlarında muvaffakiyet diledi.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Çelikyay da konuşmasında, öğrencilerin eğitim sürecinde gösterdiği çabası takdir ederek mezunları, ailelerini ve akademik işçisi tebrik etti. Mezunlara başarılı bir mimarlık mesleği dileyen Çelikyay, konuşmasını fakülte mezunlarından Başak Cengiz’i rahmetle anarak tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin