Reklam
Reklam

MARKETLERDE “ŞOK” GÖRÜNTÜLER

blank
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
05 Mart, 2026 12:13 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te faaliyet gösteren ulusal bir zincir markette, son kullanma tarihi geçmiş süt ve süt ürünlerinin reyonlarda satışa sunulduğu görüldü. Vatandaşların tepkisine neden olan olay, market denetimlerindeki yetersizliği bir kez daha gündeme getirdi.

Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde bulunan ve halk arasında “üç harfli marketler” olarak bilinen ulusal zincir marketin  bir şubesine alışveriş için giden duyarlı vatandaşlar, reyonlarda son kullanma tarihi geçmiş süt ve süt ürünlerini fark etti. Tarihi geçtiği halde hala tüketiciye sunulan ürünleri gören vatandaşlar, durumu cep telefonu kamerasıyla görüntülediler.

“BU KADAR DA OLMAZ DEDİRTTİ”

Görüntülerde, marketteki süt ve süt ürünlerinin  son kullanma tarihlerinin günü geçtiği net bir şekilde görülüyor. Tarihi geçmiş ürünlerin fark edilmeden alınması durumunda özellikle çocuklar ve yaşlılar için ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğini belirten vatandaşlar, “Göz göre göre milletin sağlığıyla oynanıyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

VATANDAŞLARDAN DENETİM ÇAĞRISI

Konuyla ilgili gazetemize konuşan çok sayıda vatandaş, yaşanan bu olayın sadece bir marketle sınırlı kalmadığını, genel bir denetim sorununa işaret ettiğini vurguladı. Vatandaşlar, özellikle üç harfli büyük zincir marketler başta olmak üzere, yerel ve ulusal düzeydeki tüm marketlerde hijyen ve son kullanma tarihi denetimlerinin yetersiz kaldığını belirtti.

Vatandaşlar, “Bu tür büyük marketlerin daha titiz olması gerekirken böyle bir olayın yaşanması, denetim mekanizmalarının ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor. Yetkililerin bir an önce harekete geçip sıkı denetimler yapmasını istiyoruz. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin reyondan toplatılması ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin