karabuk
İmsak 05:47
Güneş 07:11
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:51
Yatsı 20:10
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
axxaxaaxxa
Mustafa Akgün tarafından
05 Mart, 2026 12:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

MARKETLERDE “ŞOK” GÖRÜNTÜLER

Karabük’te faaliyet gösteren ulusal bir zincir markette, son kullanma tarihi geçmiş süt ve süt ürünlerinin reyonlarda satışa sunulduğu görüldü. Vatandaşların tepkisine neden olan olay, market denetimlerindeki yetersizliği bir kez daha gündeme getirdi.

Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde bulunan ve halk arasında "üç harfli marketler" olarak bilinen ulusal zincir marketin  bir şubesine alışveriş için giden duyarlı vatandaşlar, reyonlarda son kullanma tarihi geçmiş süt ve süt ürünlerini fark etti. Tarihi geçtiği halde hala tüketiciye sunulan ürünleri gören vatandaşlar, durumu cep telefonu kamerasıyla görüntülediler.

"BU KADAR DA OLMAZ DEDİRTTİ"

Görüntülerde, marketteki süt ve süt ürünlerinin  son kullanma tarihlerinin günü geçtiği net bir şekilde görülüyor. Tarihi geçmiş ürünlerin fark edilmeden alınması durumunda özellikle çocuklar ve yaşlılar için ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğini belirten vatandaşlar, "Göz göre göre milletin sağlığıyla oynanıyor" diyerek tepkilerini dile getirdi.

VATANDAŞLARDAN DENETİM ÇAĞRISI

Konuyla ilgili gazetemize konuşan çok sayıda vatandaş, yaşanan bu olayın sadece bir marketle sınırlı kalmadığını, genel bir denetim sorununa işaret ettiğini vurguladı. Vatandaşlar, özellikle üç harfli büyük zincir marketler başta olmak üzere, yerel ve ulusal düzeydeki tüm marketlerde hijyen ve son kullanma tarihi denetimlerinin yetersiz kaldığını belirtti.

Vatandaşlar, "Bu tür büyük marketlerin daha titiz olması gerekirken böyle bir olayın yaşanması, denetim mekanizmalarının ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor. Yetkililerin bir an önce harekete geçip sıkı denetimler yapmasını istiyoruz. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin reyondan toplatılması ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ak parti yerel yonetimler baskani demir duzceye geldi dN2jjmOb
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

AK Parti yerel yönetimler başkanı Demir Düzce’ye geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, beraberindeki heyet ile Düzce’ye geldi. Programının ilk durağında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü ziyaret eden Demir, belediye hizmetleri ve Ramazan ayında yapılan çalışmaları istişare etti. Daha sonra Düzceli vatandaşları ziyaret ederek, iftar ve teravih vakitlerinde bir araya geldi.
Düzce’de Ramazan’ın manevi iklimi vatandaşlarla bir arada yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası şehirlerde vatandaşlarla bir araya gelmek üzere ziyaretler yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, MKYK Üyesi Mücahit Yanılmaz ve beraberindeki heyet ile Düzce’ye geldi. İlk olarak Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü makamında ziyaret eden Demir, burada belediye hizmetleri ve yerel yönetimlerin talepleri konusunda Başkan Özlü ile istişare etti. Belediye ziyaretinin ardından Demir ve beraberindeki heyet, AK Parti İl Teşkilatı ile bir araya geldi. Başkan Demir, Belediye Başkanı Özlü ve İl Başkanı Hasan Şengüloğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi alarak, teşkilata özverili çalışmaları için teşekkür etti.

Düzce Belediyesi Gazze’de iftar verecek
AK Parti İl Başkanlığı ziyareti sırasında açıklama yapan Başkan Faruk Özlü, Düzce Belediyesi olarak mecliste alınan karar ile Gazze’de iftar vereceklerini belirterek, Ramazan ayında paylaşmanın önemini bir kez daha vurguladı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir de yaptığı açıklamada Ramazan ayının önemine vurgu yaparak, Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün Düzce için büyük bir şans olduğuna dikkat çekti ve şöyle konuştu: "Bizim için Ramazan son derece önemli. Nasıl ramazan biz inanlar için muhasebe ayıdır, yani geçmiş bir yılımıza bakarız, onun mizanını tutarız. Bir sonraki ramazanın da hesabını yaparız. AK Parti olarak da aynı şeyi yapıyoruz. Neticede belediye başkanımız ile birlikte bir program yapmıştık. Bütün yardımcı arkadaşlarımız kendi bölgelerinde bu çalışmaları yapıyorlar. Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği bu yolda millete layık olabilmek için her şeyi yapıyoruz. AK Partili belediyeler çalışan, üreten belediyelerdir. Proje yapan ve hayata geçiren belediyelerdir. İnsanların ihtiyaçlarını gören ve hatta ihtiyaçları önceden görerek proje üreten belediyelerdir. Şehirde yaşayan insanların kimliklerine katkıda bulunacak belediye hizmetleri yaparız. Düzce’miz bu açıdan şanslı bir ilimiz. Belediye başkanımız, bakanlık yapmış, siyaset yapmış, bürokrasiyi iyi bilen, Düzce’de 8 yıldır en güzel hizmeti sunan, bizim gözbebeğimiz belediye başkanlarımızdandır. Sürekli kendisi ile görüşüyoruz."

İftarda öğrencilerle buluştular
Düzce ziyareti kapsamında Düzceli vatandaşların hanelerinde temaslarını sürdüren heyet, İstanbul Caddesi esnafı ile hasbihal etmeyi de ihmal etmedi. Konuralp Orhangazi Camii’nde geleneksel olarak düzenlenen organizasyonda öğrenciler ile birlikte iftar yapan AK Parti heyetinin, buradaki sohbetlerinin ardından program sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.