Karabük Postası tarafından
05 Ekim, 2015 14:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Market Hırsızları Yakalandı

Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri ve Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Hırsızlıkla mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor Safranbolu Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir pansiyonda kaldıkları tespit edilen şahısların paralarının ve belgelerinin çalındığını beyan etmeleri üzerine Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin çalışmaları neticesinde olayı gerçekleştirdiği tespit edilen N.K.(20) ve D.K.K.(18) şahıslar yakalandı. Ayrıca yine Safranbolu’da faaliyet gösteren markette hırsızlık olayı gerçekleşmiş, görevlilerin çalışmaları neticesinde olayı gerçekleştiren kişinin N.K. (20) olduğu tespit edilmiş, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
30 Ocak, 2026 11:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da 90 bin çiçek tohumu toprakla buluştu

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı Yazıköy Uygulama ve Üretim Biriminde, yaz aylarında kentin farklı noktalarında toprakla buluşturulacak 90 bin çiçeğin tohumları ekildi.

Kent estetiğini güçlendirmek ve yeşil alanların niteliğini artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, özellikle su tasarrufu sağlayan çiçek türleri tercih edildi.

Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Uslu, yaptığı açıklamada, belediye olarak çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara önem verdiklerini söyledi.

Uslu, “Yaz sezonunda parklar, refüjler ve yeşil alanlarda kullanılmak üzere 90 bin adet çiçeğin tohumunu ektik. Seçtiğimiz türler hem iklim koşullarına dayanıklı hem de daha az su tüketen bitkilerden oluşuyor. Böylece hem kentimizin görsel güzelliğini artırmayı hem de su kaynaklarımızı verimli kullanmayı hedefliyoruz.” dedi.

Üretim sürecinin titizlikle takip edildiğini belirten Uslu, sağlıklı şekilde yetiştirilecek fidelerin yaz aylarında Safranbolu’nun farklı noktalarına dikileceğini kaydetti.

Çalışmaların, belediyenin kendi imkanlarıyla yürütülmesi sayesinde önemli ölçüde tasarruf sağlandığı da ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin