Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2014 14:48 tarihinde yayınlandı
0

Malezya Rektörler Birliği Başkanı’na Onursal Doktora

Karabük Üniversitesi tarafından, Türkiye ile Malezya arasındaki yüksek eğitim alanında uluslararası ilişkileri güçlendirmek için yaptığı katkılardan dolayı Malezya Perlis Üniversitesi Rektörü Malezya Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Kamarudin Hussin’a Onursal Doktora Unvanı verildi.

KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Malezya Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Malezya Perlis Üniversitesi Rektörü Malezya Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Kamarudin Hussin, Malezya Proven Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusof Bin Jusoh ile Perlis Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdür Yardımcısı Shafig Hizwari B.Md Hashim, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç ile çok sayıda öğrenci ile davetliler katıldı.

Tören bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “ Türkiye ile Malezya arasındaki yüksek eğitim alanında uluslararası ilişkileri güçlendirmek için yaptığı katkılardan dolayı Malezya Rektörler Birliği Başkanı Malezya Perlis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamarudin Hussin’a bu önemli fahri doktora ödül törenini Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştiriyoruz. Malezya ve Türkiye hükümeti ve halkı uzun zamandır samimi ilişkiler içerisindedir. Türkiye ve Malezya Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve D – 8 gibi benzer birçok bölgesel ve uluslararası örgütler arasında yer almaktadırlar. 1957 yılında bağımsızlığını kazanan Malezya ile 1964 yılında ilk diplomatik ilişkiler kuruldu ve Türkiye şimdiye kadar hükümet düzeyleri başında iki ülke arasındaki üst düzey ziyaretler önemli ölçüde artmıştır” dedi.

Malezya Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin, Karabük Üniversitesi’nden bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, “Malezya ile Türkiye arasında ilişkiler büyüyor. Daha güçlenerek büyüyor. İlişkilerde ülkeler 50. Yılını kutluyor, ilişkilerimi değişmeye başladı. 8 bin kilometre uzak olsa da ülkelerimiz bizler yakın hissediyoruz. Her iki ülkenin ortak inançları, çıkarları var Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malezya gezisinde stratejik işbirliği, serbest ticaret ve vizelerin kaldırılmasıyla ilgili anlaşma imzalandı. Bu iki ülke içinde çok önemli. Kısmen ilişkiler yeni olsa da genişliyor. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz ortaklarımızın başarısı bizim başarımızdır. Bu nedenle Karabük Üniversitesi’nin başarısı bizim başarımızdır. Bu ortaklık iki ülkenin ortaklığı içinde çok önemli. Bugün arkadaşım Kamarudin beyin onursak doktora verilmesinden dolayı onur duydum. Kendisi Malezya’nın en başarılı akademisyenlerinden biridir. Diğer alanlarda da çok başarılı bir kişidir. Bilim adamıdır. Bu seremoni iki üniversite arasında kurulan işbirliği için bir kutlamadır. Karabük Üniversitesini tebrik ediyorum.” dedi

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Malezya Perlis Üniversitesi Rektörü Malezya Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Kamarudin Hussin’a binişini giydirdi ve Onursal Doktora Payesini takdim etti.

Malezya Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Kamarudin Hussin, bugün oldukça duygulandığını söyleyerek, “ Onursal doktora ile onurlandırılmaktan dolayı çok memnun oldum. Karabük Üniversitesi büyük üniversite. İki üniversitenin de uluslararası tanınırlığı var.7 yıllık üniversitelerin ulusal ve uluslararası alanda etki yaratabilmeleri çok önemlidir. Sayın Rektörüm Burhanettin Bey ile Üniversiteyi detaylı bir şekilde gezdim. Çok heyecanlandım. İki küçük şehrin iki büyük üniversitesi olarak nitelendiriyorum, Karabük ile Perlis Üniversitesini. İki üniversite arasındaki işbirliği ile çok büyük işlere imza atacağız. Bizim üniversiteler olarak ortaklığımız iki ülkenin de işbirliğinde ortak çalışmaların yapılmasında etkili olacaktır.” dedi.

Onursal Doktora Töreni toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tsodan mengen ascilik kampina stratejik destek UnU9l8I1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO’dan Mengen Aşçılık Kampı’na stratejik destek

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Bolu’nun Mengen ilçesinde düzenlenen 6. Mengen Aşçılık Kampı’na destek vererek Safranbolu safranının gastronomi alanındaki doğru kullanımına yönelik bilimsel bir çalışma sundu.

Yaklaşık 90 üniversiteden akademisyen, öğrenci ve şefin katıldığı organizasyonda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan safran ön plana çıkarıldı.

Etkinlik kapsamında katılımcılara “Safranbolu Safranı Tarifnamesi” adlı kitap dağıtıldı. Çalışmada safranın gastronomide doğru kullanımı, aroma yönetimi, ekstraksiyon teknikleri ve sık yapılan hatalar bilimsel ve uygulamalı olarak ele alındı.

Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, safranın yalnızca bir baharat değil aynı zamanda kültürel ve ekonomik bir değer olduğunu belirterek, doğru kullanımın önemine dikkat çekti.

Altuntepe, Mengen Aşçılık Kampı gibi geniş katılımlı bir organizasyonda yaklaşık 90 üniversiteye ulaşmanın önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, hazırlanan çalışmanın sahadaki yanlış kullanım alışkanlıklarını düzeltmeye yönelik rehber niteliği taşıdığını ifade etti.

Etkinlikte, Safranbolu safranının gastronomide bilimsel temelli yaklaşımla ele alınmasının, ürünün ulusal ve uluslararası alanda değerinin artırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin