Malezya Büyükelçisi'nden Rektör Uysal'a Ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2014 13:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Malezya Büyükelçisi’nden Rektör Uysal’a Ziyaret

Malezya Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin ve Malezya Savunma Ateşesi Albay Zakaria Borhan Rektörler Birliği Başkanı Malezya Perlis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamarudin Hussin ve Malezya Proven Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusof Bin Jusoh Üniversite Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan eşliğinde Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal’ ı ziyaret ettiler. Makam ziyareti öncesi Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin adına günün anısına Üniversite Botanik Bahçesi’nde ağaç dikimi gerçekleştirildi. Ağaç dikiminin ardından Rektörlük makamına geçildi. Karabük şehrine ve Karabük Üniversitesi’ne gelmekten son derece memnun olduğunu vurgulayan Malezya Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin; “Rektörümüze konuk severliğinden dolayı teşekkür ediyorum. İki üniversite aynı tarihte kurulmuş. Karabük Üniversitesi 7 yılını çok iyi değerlendirmiş. 7 yıl içerisinde mükemmel işler yapılmış. Öğrenci merkezleri, imkanlar, eğitim ve öğrenme metotları her şey burada bir araya getirilmiş. Burada en önemli şey Rektörümüzün vizyonu her şeyi bir araya getirip kompakt bir Üniversite oluşturmuş ve bunu da çok kısa bir sürede başarmış. Sayın Rektörümüzü tebrik ediyorum. İki üniversitesinin ortaklığından doğan başarı iki ülkenin başarısıdır. Malezya ile Türkiye arasında ilişkiler büyüyor. İlişkilerde iki ülke 50. Yılını kutluyor, Birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bugünkü yapılacak olan seremoni de ortaklığın simgesidir” dedi. Kendilerini Üniversitede ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Ziyaretinizden çok memnun oldum. Bugün gerçekleştireceğimiz onursal doktora ödül töreni ile üniversite ve ülkeler arasında daha yakın temasların oluşturulmasına hizmet edecek. Sayın Büyükelçinin üniversitemizin gelişimi, vizyonu hakkında övgülerde bulunması bizleri cesaretlendiriyor. Ümit ediyorum ki üniversitelerimiz arasında öğrenci ve akademik personel değişimleri hızla artar. Araştırma ve geliştirme üzerine çalışmalar yaparak, ilişkimizin devamlılığını sağlarız. Ben değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, herkese saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ehliyet sinavinda yapay zekali joker aday operasyonu 14 tutuklama A8WIuRJY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı “joker aday” operasyonu: 14 tutuklama

Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen “joker aday” operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını “kayıp” gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile “joker adayın” yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi.

4 yıllık sınav evrakları incelendi

Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi.

14 şüpheli tutuklandı

Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin