Karabük Postası tarafından
15 Mayıs, 2014 15:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mahalleliden Hastane Protestosu

Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı: “Hizmetin devam etmesini istiyoruz. Mahallerimizi mağdur etmesinler.  Gelin bu işi çözün. Siyasi partilerimize ve Milletvekillerimize sesleniyoruz. Bizleri aydınlatsınlar. Çıkın Yürekli olun. Kapatıyorsanız kapatıyoruz deyin” 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin kapatılacağı yönünde çıkan haberler üzerine mahalle sakinleri hastane önünde toplanarak eylem yaptılar.  Mahalle Muhtarlarının destek verdiği eylemde Mahalle sakinleri “ Hastanemizi İstiyoruz” şeklinde sloganlar attılar. Hastanenin acil girişi bölümünde toplanan grup, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için dua etti. Mahalle halkı adına açıklama yapan Cumhuriyet Mahallesi ve Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı, hastanelerinin kapanmaması için yetkililerle daha önce sürekli görüştüklerini halada görüşmeye devam edeceklerini söyledi. Kent nüfusunun büyük çoğunun bu bölgede yaşadığını belirten Harmanbaşı, "Bu hastanenin hizmetinden Karabük'ün yarısı faydalanıyor. Mahallede herkes bize soruyor. Net cevap veremiyoruz. Genel Sekreter ile görüştük ve fizik ile Acil bölümünün kapatılmayacağını söyledi. Bunları mahalle halkına söyledik. Zaman süreç arttıkça muhtarların kucağında bu iş kalmaya başladı. Seçim döneminde hiçbir muhtar arkadaşımız bu hastane kapatılmayacak diye bir seçim beyatı dahi olmadı. Size bu hastaneyi kapatılmayacak diyenlerden hesap sormanız lazım. Muhtar arkadaşlarımızı bu konuda istifaya davet edenler var. Aslında bu konunun muhatabı biz de değiliz. Hizmetin devam etmesini istiyoruz. Mahallerimizi mağdur etmesinler.  Gelin bu işi çözün. Siyasi partilerimize ve milletvekillerimize sesleniyoruz. Bizleri aydınlatsınlar. Çıkın Yürekli olun. Kapatıyorsanız kapatıyoruz deyin." dedi. Grup daha sonra slagonlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.  
blank
Berkay Doğan tarafından
09 Mart, 2025 14:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Yenileniyor, Şehitlerimizin Hatırası da Yaşatılsın!..

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki Yürüyen Merdivenlerde yenileme çalışmaları başlarken, bu alanda bulunan Şehitler Anıtı'nın da bu yenileme çalışmalarına dahil edilerek, Karabük'e yakışır bir Anıt yapılması isteniyor.

Karabük Belediyesi, şehir giriş noktasını modern ve kullanışlı hale getirmek amacıyla kapsamlı bir yenileme projesine imza atıyor. Şehirlerarası ulaşımın kalbi olan otobüs terminali, baştan aşağı yenilenecek ve teknik donanım bakımından estetik iyileştirmelere kadar pek çok alanda geliştirilecek. Terminalin modernize edilmesi ve güvenli hale getirilmesi konusunda atılan bu adım, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Aynı zamanda, yürüyen merdivenlerin de daha güvenli hale getirilmesi için bakım ve iyileştirme çalışmalarının başlatıldığı duyuruldu. Ancak Karabük halkının beklentisi bununla sınırlı kalmadı. Uzun süredir bakımsız bırakılan şehitler anıtının da bu yenileme projelerine dahil edilmesi talep ediliyor.

ŞEHİTLERİMİZİN ANITI KADERİNE TERK EDİLDİ

2005 yılında düşen F16 savaş uçağında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut ve Hava Üsteğmen Fatih Keskin'in anısını yaşatmak için Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan anıt şelale, ne yazık ki bakımsız haliyle yürekleri burkuyor. Şehitlerin hatırasına saygı için yapılan bu anıtın, çevre düzenlemesiyle birlikte yeniden canlandırılması ve kentin girişine yakışır bir görünüme kavuşturulması talep ediliyor.

YÜRÜYEN MERDİVENLER VE TERMİNAL MODERNLEŞİYOR

Karabük Belediyesi, yürüyen merdivenlerin teknik güvenliğini artırmak amacıyla bakım ve iyileştirme çalışmalarına başladı. Belediye  Başkanı Özkan Çetinkaya, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve halkın yürüyen merdivenleri güvenle kullanabileceğini belirtirken, gösterilecek sabır ve anlayış için teşekkür etti.

Otobüs Terminali'nde ise 3.213 m² kapalı alan ve 66 m² teras alanını kapsayan kapsamlı bir tadilat projesi hayata geçiriliyor. Terminalin hem iç hem de dış mekanlarında önemli yenilikler yapılacak, böylece şehir içi ve şehirler arası ulaşım daha konforlu ve modern hale gelecek. Karabüklüler, tüm bu çalışmaların yanı sıra şehitlerimizin anıtının da yenilenerek kentin girişine yakışır bir hale getirilmesini bekliyor. Bu düzenleme ile hem şehitlerimizin hatırası yaşatılacak hem de Karabük'ün girişine anlamlı bir dokunuş yapılmış olacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.