Her Mahalle ve Sokağa Çocuk Parkı Projesi Sürüyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Ekim, 2015 13:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Her Mahalle ve Sokağa Çocuk Parkı Projesi Sürüyor

5000 Evler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çocuk parkı, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin katıldığı törenle açıldı. Kentsel gelişim ve dönüşüm projelerinin yanı sıra sosyal projeleri ile de Karabük’e yeni bir çehre kazandıran Karabük Belediyesi, parklara büyük önem veriyor.
Karabük Belediyesi bir yandan yeni parkların yapımına devam ederken, diğer yandan da parkların revize çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Parklar, çocukların yanı sıra yaşlılara, hem spor yapma, hem de dinlenme imkânı sağlıyor.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili açılışta yaptığı konuşmada; “2009 yılında sizlere bir şeyler anlatmak için yola çıkmıştım. Şükürler olsun ki, beni Belediye Başkanı seçtiniz. Elimden geldiği kadar sizlere hizmet etmeye çalıştım. Bu hizmetleri yaparken hiç partizanlık yapmadık. Belediyemizin içerisine siyaseti hiç sokmadık, ayrımcılık yapmadık. 2014 yılında da Karabük halkının muhabbetini kazanarak çok yüksek bir oyla bütün partililerin oylarını alarak tekrar Karabük Belediye Başkanlığına seçildik. Şimdiye kadar Karabük’te birçok iş yaptık. Bazı siyasi arkadaşlarımız Karabük’e neler yapıldı diyorlar. Şunu belirteyim 500 bin nüfusa sahip bir il Belediyesi ile Karabük Belediyesinin yapmış olduğu işleri mukayese edemezler. Bugüne kadar Belediyenin içerisine rüşveti sokmadık, torpili sokmadık. Göreve geldiğimiz gün Belediyenin elektrikleri kesildi, işçi maaşını ödeyemez durumda idi. Göreve geldikten sonra işçimizin maaşını bir gün dahi geç ödemedik. 7 Haziran tarihinde bir seçim geçirdik, 1 Kasım tarihinde de bir seçim var. Umut tacirleri tekrar yola çıktılar ve Karabük’e umut dağıtmaya başladılar. Bugüne kadar umut vaatleri ile devam etmişler ve yine bu şeklide devam ediyorlar. Şimdiye kadar ne kadar Karabük halkı iktidarda olan partiye oy vermiş ise hizmet gelmiyor. Vermiş olduğu vaatler işsize iş vaadi, yoksul olana Ak Partiye kayıt şartı ile kumanya vaadi, bunu üzerinden Karabük’te siyaset yapıyorlar. Söylemiş oldukları sözlerin hiç birisinin arkasında duramadıkları gibi de, 2014 yılında ki Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi kapı kapı gezerek Rafet Vergili yalancı dediler. Hastaneler kapatılmayacak dediler, kapattılar. Seçim bitti ilk işleri hastaneleri kapatmak oldu. Ben bugüne kadar Karabük halkına hiçbir zaman yalan söylemedim. Orman İşletmesi Bölge Müdürlüğü gelecek dediler, getiremezler. Devlet Demir Yollarının yükleme boşlatma istasyonu şehir dışına çıkacak derler yapamazlar. Kantarın yeri değişecek derler değiştiremezler. Canları sıkılınca da her seçim dönenimde Keltepe Kayak Merkezi açmak için temel atarlar” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek toplu halde kurdele kesildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim9 1
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
25 Nisan, 2026 15:19 tarihinde yayınlandı
0
0

“Her Gebeye Bir Ebe” Projesiyle Riskli Gebelikler Yakından İzleniyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Normal Doğum Eylem Planı” ile “Her Gebeye Bir Ebe” projesi kapsamında, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü anne ve bebek sağlığını korumaya yönelik saha çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede Yenice Toplum Sağlığı Merkezi koordinatör ebeleri, riskli gebelik grubunda yer alan anne adaylarına yönelik ev ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda, 16 Nisan 2026 tarihinde 32 haftalık ikiz gebeliği bulunan bir anne adayı evinde ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyarette, anne adayının genel sağlık durumu değerlendirilirken, gebelik sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasına yönelik danışmanlık hizmeti verildi.

Ziyaret sırasında koordinatör ebeler tarafından gebelikte beslenme, düzenli fiziksel aktivite, güvenli ilaç kullanımı ve doğuma hazırlık süreci konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca çoğul gebeliklerde karşılaşılabilecek riskler ile düzenli kontrollerin önemi vurgulandı.

Eğitim kapsamında doğum belirtileri ve hastaneye başvuru kriterleri, doğum sonrası lohusalık dönemi, anne sütünün önemi ve doğru emzirme teknikleri ile yenidoğan bakımı ve hijyen kuralları gibi başlıklar da ele alındı.

Ev ziyaretiyle anne adayının kaygılarının azaltılması ve bilinçli bir gebelik süreci geçirmesinin amaçlandığı belirtildi. Sağlık personeline ihtiyaç duyduğu her an ulaşabileceği hatırlatılan anne adayına, düzenli kontrollerini aksatmaması gerektiği ifade edildi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, “Sağlıklı Anne, Sağlıklı Bebek” hedefi doğrultusunda yerinde sağlık hizmetlerini sürdürmeye devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin