Mahalle ve Köylerin İhtiyaç ve Sorunları Konuşuldu - Karabük Haber Postası
M 1 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
08 Mayıs, 2024 11:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Mahalle ve Köylerin İhtiyaç ve Sorunları Konuşuldu

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Merkez Köy ve Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi.

Valilik Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, kamu kurum ve kurumlarının müdür ve amirleri ile Karabük Merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Vali Mustafa Yavuz, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında tekrar ve yeni seçilen muhtarları tebrik ederek başarılar diledi.

Mahalle ve Koylerin Ihtiyac ve Sorunlari Konusuldu1 jpg

Mahalle ve köylerin  ihtiyaç ve sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, muhtarlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli iletişim halinde olmasının önemine değinen Vali Mustafa Yavuz; uyuşturucuyla mücadelede ve afet yönetiminde muhtarların katkısının öneminin altını çizdi.

Muhtarların, mahalle ve köylerini temsil etmelerinin yanı sıra Karabük’ü temsil ettiklerini de ifade eden Vali Mustafa Yavuz, hiçbir mahalle ve köyde aç ve açıkta kimsenin kalmaması konusunda muhtarlarımızın duyarlı olmalarını istedi.

Toplantı, muhtarların taleplerini iletmelerinin ardından, Muhtarlık Sistemi, Muhtarlık Müessesesi ve Organları, Muhtarın Görevleri Yetki ve Sorumlulukları, Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Muhtarlarca Şüpheli Adres Bildirimi, ve Metruk Yapı Bildirimi Modülü eğitim konularında eğitim ve bilgilendirme sunumlarıyla sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspor taraftar gruplari ayser calik ortaokuluna celenk birakti WsEweV5v
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor Taraftar Grupları, Ayser Çalık Ortaokulu’na çelenk bıraktı

Samsunspor Taraftar Grupları, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 9’u öğrenci, 1’i öğretmen 10 kişinin hayatını kaybettiği Ayser Çarık Ortaokulu’na giderek okul kapısına çelenk bıraktı.

Taraftar grupları, olayın yaşandığı okulun kapısına, “Sizi unutmayacağız. Acınız, acımızdır. Kaybetiğimiz öğretmenimize ve evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” yazılı çelenk bıraktı. Çelenk bırakma işleminin ardından yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 9 evladımızı yitirdiğimiz üzücü olay, hepimizin yüreğine derin bir kor gibi düşmüştür. Samsunspor Taraftar Grupları olarak, bu büyük acıyı paylaşmak ve dayanışmamızı göstermek adına olayın yaşandığı Ayser Çarık Ortaokulu önüne çelengimizi bıraktık. Ancak sadece yas tutmanın yeterli olmadığını, bu acıların bir daha yaşanmaması için toplumsal bir bilinçle hareket etmemiz gerektiğini biliyoruz. Bugün evlatlarımızın hayatını ve geleceğini tehdit eden unsurlar sadece fiziki olaylarla sınırlı değildir. Modern çağın getirdiği en büyük risklerden biri olan oyun bağımlılığı ve dijital dünyanın kontrolsüz alanları, çocuklarımızı gerçek hayattan koparmakta, onları türlü olumsuzluklara açık hale getirmektedir. Samsunspor taraftarları olarak diyoruz ki: Çocuklarımızın ekranlara mahkûm olduğu değil, sporla, oyunla ve akranlarıyla güven içinde büyüdüğü bir dünya inşa etmeliyiz. Oyun bağımlılığı başta olmak üzere, yavrularımızı her türlü kötü alışkanlıktan ve ihmalden korumak için ailelerin, eğitimcilerin ve tüm sivil toplumun daha duyarlı olması şarttır” ifadeleri kullanıldı.

“Çocuklarımızın güvenliğini sarsacak her türlü ihmalin ve onları karanlığa itecek her türlü olumsuzluğun karşısında, şehrimizin ve ülkemizin vicdanı olarak durmaya devam edeceğiz” ifadelerinin yer aldığı açıklamada ayrıca şunlar yer aldı:

“Hayatını kaybeden 10 canımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm milletimize sabır diliyoruz. Evlatlarımızın gülüşlerinin solmadığı, güvenle oyun oynayabildikleri yarınlar için mücadelemizi tribünlerden hayatın her alanına taşımaya kararlıyız.”

Bizi sosyal medyadan takip edin