Reklam
Reklam

Mahalle Toplantıları ile Sorunlar Çözülüyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Kasım, 2014 15:33 tarihinde yayınlandı
0

Her gün bir mahallede oluşturulan Başkanlık Makamında görevini sürdüren Başkan Vergili’nin Gezici Başkanlık Ofisi Uygulamasının son durağı Yeni Mahalle oldu.

Yeni Mahalle Muhtarı Hüseyin Kıymazarslan Başkan Vergili’ye mahallelerine yaptığı hizmetten dolayı teşekkür ederek,  “Başkanımız sayesinde mahallemiz çok büyük hizmetler aldı. İnşallah bu hizmetler Başkanımızın sayesinde devam edecek. Mahallemizin pazarını, yolumuzun asfaltını, çocuk parkı ve bitişiğine çok güzel bir Sosyal Yaşam Merkezi, gelmez denilen doğalgazı, yani bütün ihtiyaçlarımızı yerine getirdi. Başkanımızdan bir isteğimiz de Arıcak deresine bir tane çocuk parkı, Arıcak deresine korkuluk yapılması ve Sosyal Yaşam Merkezi yanındaki parka top sahası yapılması” dedi.

Her mahalle toplantısında bir iş yapsak kar diyen Başkan Vergili; “Mahallede yapılacak büyük sorunlar bitti. Her gün bir mahallede toplantı yapmasak bu sorunları bilemezdik. Yaptığımız mahalle toplantılarıyla vatandaşlar rahatlıkla isteğini, sıkıntısını söyleyebiliyor. Yeni mahallede ilk toplantı yaptığımızda 50-60 sorun vardı, şimdi ise 1-2 sorun var. Bu sorunlarda yapılmayacak bir sorun değil. Buradan da anlaşılıyor ki yaptığımız mahalle toplantıların sayesinde” dedi.

Başkan Vergili mahalle sakinleri ile bir süre yaptığı sohbetin ardından Yeni Mahallede oluşturulan Başkanlık Makamından ayrıldı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Amasya’da 65. Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı

amasyada 65 kiraz tesvik yarismasi yapildi pxHFc3zK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye’nin en eski kiraz teşvik yarışması Amasya’da 65 yıldır gerçekleştiriliyor. Geçen yıl bahçelerde yaşanan zirai don afeti nedeniyle yapılamayan yarışmada üretimin bol olduğu bu yıl ilk üçe giren kiraz üreticilerine altın hediye edildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışma öncesi Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri bahçelerin yolunu tuttu. Titiz araştırmalar sonucu ödül almaya hak kazanan ürünler ile üreticileri belirlendi.

Birinci Alpaslan köyünden Yusuf Eser

Birinciliği Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünden Yusuf Eser kazandı. Yarışmaya ailesiyle birlikte gelen Eser, ödül çekini Amasya Valisi Önder Bakan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Aydınlık köyünden Hasan Hüseyin Erdem, üçüncü ise Ormanözü köyünden Murat Pamuklu üçüncü oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile diğer yetkililer de katıldı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı yarışmayı izleyen vatandaşlara paketler halinde kiraz dağıtıldı.

“Türkiye’nin en eski kiraz yarışması”

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Türkiye’nin en eski kiraz yarışmasını Amasya’da yapıyoruz. 1962 yılından bu yana 65 yıldır bu yarışma geleneksel olarak yapılıyor. Sadece geçen yıl zirai afeti don nedeniyle ağaçlar meyve vermediği için yarışma yapılamamıştı. Dereceye giren üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor

Coğrafi işaretli Amasya kirazının Türk kirazı olarak tanındığını anlatan Cebeci, “Rusya, Almanya gibi ülkelere ilimizden kiraz ihracatı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.

“1963’te dedemin diktiği kiraz ağaçlarından ürün alıyoruz”

Geleneksel yarışmanın bu yılki şampiyonu Yusuf Eser de, “1963 yılında dedemin diktiği kiraz ağaçlarını yetiştirerek ürün alıyoruz. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek ailece üretim yapıyoruz. Bölgede kiraz üretiminin merkezi olmasını istediğimiz köyümüz Alpaslan’ın daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Eser’in eşi Gülhanım Eser’de 65 yıldır süren yarışmanın bu yılki kazananın olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi”

Ömrü bahçelerde şifa kaynağı kirazlardan toplayarak geçen Sadiye Öztürk, yarışmanın kazananlarını alkışlayarak kutladı. Geçen yıl kiraza hasret kaldıklarını hatırlatan Öztürk, “Bir tane bile kiraz yemek nasip olmamıştı. Ama bu sene Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi. Bol kirazımız var. Her yere yetecek inşallah” şeklinde konuştu. Yarışmaya Çiğdemlik köyünde katılan Ertan Uzun ise, genç bir çiftçi olarak üretim yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin