Mahalle Toplantıları Emek SYM’ de Devam Etti

Karabük Postası tarafından
07 Eylül, 2015 14:03 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mahalle toplantılarının ikincisi Emek Sosyal Yaşam Merkezi yanında vatandaşların yoğun katılımı ile yapıldı. Belediye başkanı Necdet Aksoy; “Mahalle toplantısında mahalleleri gezerek, vatandaşlar ile buluşuyoruz, hem halleşiyor, hem de eksik kalan hizmetler konusunda görüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi. Konuşmasının başında Emek Mahallesinin Safranbolu’nun misafir odası olduğunu kaydeden Başkan Aksoy; “Daha önceleri bu şehirde 15 bin kişi yaşıyordu bu evler yetiyordu. Şimdi ise 45 bin resmi nüfus yaşıyor. Bu nedenle siteleşme çoğaldı. Bunlara bir de öğrencileri ve konaklamaları katarsak 60 bine yakın insan yaşıyor” dedi. Mahallede yapılan hizmetlere de değinene Başkan Aksoy; “Bu güzel mahallemizde iki büyük parkı hizmete sunduk. Yine hemen muhtarımızın evine yakın bir yerde park ve tuğra kentin orada da yürüyüş parkuru çalışmalarımızda sona yaklaşıldı. BU mahallemizde geçtiğimiz yıllarda önemli ölçüde asfalt çalışması gerçekleştirdik. Bununla birlikte Cemal Caymaz ve Sağlık Meslek Lisesinin orada ve hemen ardından da Gümüşhane mahallesinde de asfalt çalışmalarımız devam edecek. Yine Emek Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz çalışma ile geçtiğimiz yıllarda açtığımız Emek Sosyal Yaşam Merkezi ve Emek SAKEM ile de hem ev hanımlarımıza hem de çocuklarımıza eğitim alanında hizmetler veriyoruz” şeklinde konuştu. Toplantının amacının mahalle sakinleri ile istişare yaparak istenilen, talep edilen çalışmaların ele alınması olduğunu kaydeden Başkan Aksoy’un, konuşmasının ardından vatandaşlar taleplerini ve mahallelerinde yapılmasını istedikleri hizmetleri aktardılar. Sohbet ortamında geçen mahalle toplantısının ardından Başkan Aksoy, Başkan Yardımcıları Erdoğan Şenol, Hüseyin Bilicioğlu ve Kamil Temel ile birlikte vatandaşlar çalışma talep edilen mahalleri gezdiler. Toplantının sonunda hizmetlere devam edileceğini belirten Aksoy toplantıya katılan eden vatandaşlara teşekkür etti.

Yetim Hakları İçin Tarihi Adım: Anayasal Düzenleme Gündemde

Haber Merkezi tarafından
27 Şubat, 2025 18:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karaman’da gerçekleştirilen panelde, yetim haklarının anayasa taslağına eklenmesi amacıyla önemli bir adım atıldı.

Dünya Yetimler Eğitim Vakfı (DÜNYEV) tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) iş birliğiyle düzenlenen panelde, yetim haklarının hukuki ve sosyal boyutları ele alındı. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda, yetim haklarının anayasal güvence altına alınması için somut adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

TBMM’ye Sunulacak Rapor Hazırlanıyor

Karaman Belediyesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin desteklediği panele akademisyenler, hukukçular, eğitimciler ve din adamları katıldı. Panelin moderatörlüğünü Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Kocatürk üstlenirken, açılış konuşmasını DÜNYEV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu yaptı. Çavuşoğlu, panelin sonuç raporunun TBMM’ye sunulacağını ve yetim haklarına dair anayasal bir düzenleme için girişimde bulunacaklarını ifade etti.

Panelde sunulan bildiriler, kapsamlı bir rapor haline getirilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) iletilecek. Çalışmaların nihai hedefi, yetim çocukların haklarını güvence altına alacak bir anayasa maddesinin oluşturulması olarak belirlendi.

Etkinlik, konuşmacılara belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.