Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Madencinin öldüğü cinayette sanıklar hakim karşısına çıktı

Zonguldak’ta 43 yaşındaki maden işçisi Mustafa Kurt’un öldürüldüğü cinayetin ardından tutuklanan biri kadın iki sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanıklar duruşmada birbirlerini suçladı.
Edinilen bilgiye göre olay geçen 23 Şubat günü Karaelmas Mahallesi’ndeki tek katlı bir lojmanda yaşandı. İddialara göre bir evde TTK’da işçi olarak çalışan Mustafa Kurt bıçaklanarak ağır yaralandı. 43 yaşındaki Mustafa Kurt, sırtından bıçaklanmasının ardından ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kurt, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemelerde bulunurken evde bulunan Sevilay K. ile olay sırasında evde olduğu iddia edilen erkek arkadaşı Güray Ç. gözaltına alındı.
Ağırlaştırılmış müebbet talebiyle tutuklu yargılanan Sevilay K. ve Güray Ç., 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mustafa Kurt’u olay gecesi evine alacağını istemek için çağırdığını söyleyen Sevilay K., "Kendisine daha önceden 1-2 bin TL civarı borç para vermiştim. Evde sohbet ederken eşinden ayrıldığını, çocuklarının Hatay’da olduğunu ama gidemediğini söyledi. Çocuklarının fotoğrafını göstermesini istedim. Kızının fotoğrafını görmek için yanına oturdum. Çocuğunun fotoğrafını gösterdi ben de yeğenimin fotoğrafını gösterdim. Bu sırada telefonu Mustafa’ya verdim. Beni boynumdan öptü. Kendisine ’Ne yapıyorsun, evine git artık’ dedim. Hemen yanından kalkıp Güray’ın yanına oturdum. Güray çok kıskançtı, sinirlendi ve aralarında itişmeye başladılar. Mustafa bıçağını çekerken Güray elinden alarak onu bıçakladı. Kapıdan çıkarken de arkasından itip sırtından bıçakladı” dedi.
Güray Ç. ise olay gecesi eve gelen Mustafa Kurt ile Sevilay K. arasında Sevilay K.’nın eski kocasıyla ilgili tartışma yaşandığını söyledi. Tartışma üzerine Sevilay’ın çok sinirlendiğini görünce eliyle bir şey yapmamasını işaret ettiğini söyleyen Güray Ç., "Sevilay bana ‘Şimdi bitecek işi’ diye mesaj attı. Ben mesajı okuduğum sırada Sevilay arkasından çıkardığı bıçağı Mustafa’nın ayağına sapladı. Boynundan tutup hareket etmesini engellemek için dizini üstüne bastırdı. Daha sonra bıçağı omuz kısmına sallamaya başladı. Sevilay’ı çektim, Mustafa evden çıkarken arkasından koşup sırtından da bıçakladı. Mustafa kaçtıktan sonra ‘Sevilay sen ne yapıyorsun polise giderse’ dedim. Sevilay da ‘Korkma şikayet etmez’ dedi” şekline konuştu.
Sanıkların ifadelerinin arıdndan mahkeme olay yerindeki bıçakların incelenmesi, sanık Sevilay K.’nın cezai ehliyetinin belirlenmesi için adli tıp kurumuna sevk edilmesine, Güray Ç.’nın ise adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. Duruşma ise ileri tarihe ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ekim, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın’da arkadaşların kanlı hesaplaşması: 1 yaralı

Bartın’da çay kenarında buluşan arkadaşların alacak verecek arbedesinde 1 kişi yaralandı. Olayla ilgili M.Ö.D ve ismi öğrenilemeyen arkadaşı gözaltına alındı
Edinilen bilgiye nazaran Bartın Karaçay Mahallesi’ndeki çay kenarında buluşan arkadaşların alacak verecek hengamesi kanlı bitti. Tartışmanın bıçaklı arbedeye dönüştüğü olayda, S.B. yaralanarak, Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bıçaklı arbedeye karışan 2 kişi, olay yerine gelen polis gruplarını görünce araca binerek kaçmaya çalıştı. Şahıslar polislerin kovalamacası sonucu yakalanarak gözaltına alındı.
Ekipler olay yerinde yaptığı arama ve incelemelerde ise yol kenarında taraflardan birine ilişkin olduğu belirlenen ve parçalanmış halde cep telefonu buldu. Gruplar, telefonun kesimlerini toplayarak, koruma altına aldı.
Yaralının sıhhat durumunun uyguna gittiği, tedavisinin tamamlanmasının akabinde şahsın polis merkezine götürüleceği belirtildi.
Gözaltına alınan 2 kişinin sıhhat raporu için evvel hastaneye, akabinde söz ve süreçler için ise polis merkezine götürüldü.
Kavgayla ilgili başlatılan tahkikatın sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin