Reklam
Reklam

Maden Ocaklarında ‘Yasa’ Sevinci

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Temmuz, 2014 08:23 tarihinde yayınlandı
0

ZONGULDAK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında maden işçileriyle ilgili verdiği müjdeler, Zonguldak’ta bulunan maden ocaklarında sevinçle karşılandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün grup toplantısında madencilerin çalışma şartları ve maaşları ile ilgili verdiği müjdeler, madenci kenti olan Zonguldak’ta sevinçle karşılandı. Binlerce madenci Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını yakından takip etti. Gelik’te bulunan ve Zonguldak’ın en iyi ocakları arasında yer alan Arılar Madencilik çalışanları da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Maden işçilerinin bazıları Başbakan’ın verdiği müjdeleri yerin metrelerce altında, diğer arkadaşlarından duydu. Yeni yasanın madencilere çok şey katacağını ifade eden işçilerden Hasan Karagül, “Fakat keşke Soma’da arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarımız ölmeseydi” dedi. Madenci Seyhan Keskinbaş ise, “Çalışma saatleri düştü maaşlarımız yükseldi. Arkadaşlarım adına çok sevinçliyim” diye konuştu. “PATRONUMUZ BİZE MÜJDEYİ VERDİ” Arılar Madencilik sahibi Yusuf Günay’ın kendilerine müjdeyi verdiğini belirten Ayhan Toplu da, “Bence çok iyi oldu. 2006 yılından beri burada çalışıyorum. Patronumuz da açıkladı. Nasıl olur, bize nasıl yansır daha belli değil. İnşallah önümüzdeki günlerde belli olur. Patronumuz çalışma saatlerinin 6 saate düştüğünü söyledi. Biz çok sevindik. İnşallah uygulanır” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı

e81eb53a c2fe 4b6d b16b aa8138d493a8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 17:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.

Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin