Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Maden Kazalarını Araştırma Komisyon Zonguldak’a Gelecek

Zonguldak Yayın: 26.06.2014 07:25
Yazar:

ZONGULDAK Manisa’nın Soma ilçesindeki maden kazasını araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri, Zonguldak’a gelecek. Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazalarının araştırılarak alınması gereken iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri, 26-27 Haziran 2014 tarihleri arasında Zonguldak’a çalışma ziyaretinde bulunacak. 27 Haziran Cuma günü TTK Kozlu Müessesi’nde madene inerek incelemelerde bulunacak olan Komisyon üyeleri, Merkez Tahlisiye İstasyonu’na giderek Soma’da arama kurtarma çalışmalarında bulunan tahlisiye ekipleri ile de görüşecek. Komisyon heyeti, iş güvenliği ve işçi sağlığı hakkında işçilerle ve sendika temsilcileri ile görüşecek. TTK İş Güvenliği Daire Başkanlığı’nın brifinginin ardından heyet Ankara’ya hareket edecek.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 12:00
İhlas Haber Ajansı
Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Türkiye’de bin 600 kadar endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken bu tekneler yurt içi ve yurt dışı sularda avcılık yapıyor. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından bazı balıkçı tekneleri ağırlıklı olarak Atlas ve Hint Okyanusu’na yönelerek avcılık yapıyor.

Türkiye, Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaparken, 15 ülke ile de antlaşma yapmak üzere müzakereler sürüyor.

Türkiye’den yapılan uluslararası anlaşmalar kapsamında Türk balıkçı gemileri ağırlıklı olarak Atlas Okyanusu’nun Batı Afrika sahilleri olmak üzere Fas, Moritanya, Fildişi Sahili, Somali gibi ülkelerin sularında tıpkı Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz’de olduğu gibi farklı balık çeşitlerini avlıyor.

Uluslararası sularda avlanan gemilerin çoğunluğunu Doğu Karadeniz’den giden balıkçı gemileri oluştururken, Türkiye şu ana kadar Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaptı. 15 ülke ile anlaşma yapmak üzere müzakereler devam ediyor.

Türkiye karasuları dışında onlarca balıkçı teknesi, 2 binin üzerindeki tayfası ile avlanma yaparken, son yıllarda ülkemizde gerek iklimsel değişiklik gerekse çevresel faktörlerden dolayı su ürünleri avcılığı üretiminde yaşanan dalgalanmalar endüstriyel balıkçılık yapan balıkçı teknelerinin zor duruma düşmesine neden oluyor. Hem balıkçıların avlanma miktarını nispi olarak artırmak hem yeni ürün alanları bulmak için son yıllarda Türkiye su ürünleri üretiminin olduğu ülkelerle beraber ikili balıkçılık antlaşmaları yaparak bu doğrultuda Atlas ve Hint Okyanusu’nun yolunu tuttu.