Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Kasım, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Lise öğrencilerinin yetiştirdiği mantarlar yok satıyor

Amasya’da bir meslek lisesinde geçen yıl oluşturulan atölyede öğrencilerin yetiştirdiği mantarlar piyasada yok satıyor. Bu sezon 20 ton üretimi planlanan mantardan para kazanan öğrenciler, mezun olduktan sonra köylerine atölye kurup iş hayatına atılmayı hedefliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle 175 öğrencisi bulunan Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki boş bir atölyede geçen yıl kültür mantarı kompost tesisi oluşturuldu. Bahçe bitkileri alanında eğitim gören öğrenciler ve öğretmenleri mantarların gelişimini dikkatle takip etti. Sonrasında ilk hasat başladı. Üretip para kazanacak olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler 80 metrekare alandaki hasat sonunda 10 tondan fazla ürünün yetiştirerek ‘Gökhöyük mantarı’ markasıyla sebze haline sattı. Bu sezon yeniden üretime başlanırken mantarların kilosu 50 ile 65 TL arasında fiyatlarla satışa sunuluyor.

“Pazarlama da sıkıntı yok”
Bu sezon 20 ton üretim planlanan okulda pansiyonda kalan öğrencilerin geceleri de mantar hasadı yaptığını belirten Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Mantarların kurutularak satışıyla ilgili çalışmamızda var. Pazarlama da sıkıntı yok” dedi. Öğrencilerini kutlayan Mehmet Türkmen, okul müdürü Turan Köse’den planlamalarıyla ilgili bilgi aldı.

“Köyümde mantar üretmeyi düşünüyorum”
Mantar konusunda tecrübe edindiklerini anlatan 11. sınıf öğrencisi Enes Kazel, “Mantarın nasıl yetiştiğini çok merak ediyordum. Kendi yetiştirdiğimiz mantarları evlerimize de götürüyoruz. Bu sistemi köyümde de kurup mantar üretmeyi düşünüyorum” diye konuştu.
Arkadaşı Erkan Koçak da çorbalarda kullanabilecek mantar kurusunun da çok lezzetli olduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Direksiyonu kilitlenen otomobil apartman bahçesine düştü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde argümana nazaran direksiyonu kilitlenen araba denetimden çıkarak bir apartmanın bahçesine düştü.
Kaza, Emek Mahallesi Akıntürk Sokak’ta meydana geldi. S.O. yönetimindeki 78 BB 674 plakalı araba, direksiyonun kilitlenmesi nedeniyle denetimden çıkarak bir apartmanın bahçesine düştü. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sıhhat takımları sevk edildi. Şoför kazayı yara almadan atlatırken incelemenin akabinde araba alımlı yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin