blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Eylül, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Lise öğrencileri aldıkları dalgıç eğitimiyle gelecekte iş imkânı yakalıyor

Rize’nin Çayeli ilçesinde öğrencilere verilen dalgıçlık eğitimi ile birlikte aldıkları sertifikayla sualtında iş imkânı sağlıyorlar.
Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşayan Nedim İrfanoğlu, 2015 yılında İstanbul’dan memleketi Rize’ye döndü. Yaklaşık 27 yıldır dalış eğitmenliği yapan İrfanoğlu, öğrencilere bildikleriyle katkı sağlamak istedi. Bunun üzerine Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü bünyesinde Memleketler arası PADİ Sertifikalı dalış eğitimi kursları vermeye başladı. Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleksel ve Teknik Anadolu lisesi oğrencilerin ve sivil kursiyerlerin katıldığı kurs sürecinde teorik, havuz ve deniz eğitimleri veriliyor. Verilen eğitimleri tamamlayan ve imtihanlarda başarılı olan öğrenciler sertifika alıyor. Sertifika alan öğrenciler gelecekte sualtında yapılan işlerde çalışma fırsatı yakalıyor.

“Denizcilik Lisesinin öğrencilerine fiyatsız olmak kaidesiyle eğitimler vermek istedik”
Eğitimlerin fiyatsız bir biçimde verildiğini söyleyen Nedim İrfanoğlu, “İstanbul’da büyüdüm. Dalış eğitmenliğini İstanbul’da okudum. 27 yıldır dalış eğitmenliği yapıyorum. İstanbul’dan Rize’ye 2015’de kesin dönüş yapmak istedim. Kent hayatından sıkıldım. Buraya döndüğüm vakitte Denizcilik Lisesinin öğrencilerine fiyatsız olmak kuralıyla eğitimler vermek istedik. Bütçemizi çıkardılar. Materyallerimizi okul bünyesinde aldık. Tesisimizde var. Öğrencilerimizin dışında sivil halkada fiyatlı bir formda eğitim veriyoruz. Onun fiyatıyla de sertifikaları alıyoruz” tabirlerini kullandı.

“Bu bir ömür tarzı”
Eğitmen İrfanoğlu öğrencilerin aldıkları sertifika sayesinde geliri yeterli işlerde çalışabileceklerini belirterek “Dönemsel olarak değişiklik gösteriyor. Genelde yaz aylarında dalış kursları planlıyoruz. Dalış kurslarının devam etmesi halinde azamî 1 hafta içerisinde teorik, havuz çalışmaları ve denizde eğitimlerle mezuniyet sağlanabiliyor. Onun dışında sertifikalanmış olan öğrencilerimiz bizlerle tiplere gelmesi halinde tiplerde dalış hünerlerini arttırarak bir üst eğitimi de almaya hak kazanıyorlar. Birinci kriterimiz oğrencinin denizi sevmesi gerekiyor. Yüzme biliyorsa 15 yaş üstü olur. Yaş ve denizi sevmesi bizim için kâfi oluyor. Biz karşıdan ne kadar heves alıyorsak bizde hevesle öğretiyoruz. Artık Türkiye’de sualtı kısımları var. Sualtı artık Dünyada muhakkak bir yere geldi. Bu bir hayat üslubu. Herkesin bir hobisi vardır. Bu bir kuvvetli bir hobi. Dalış çok hoş bir etraf sağlar. Ufkunuz açık olur. İş imkânı olarak kullanmak istiyorsak benim üzere dalış eğitmeni olabilir. Onun dışında sualtı sanayi kursları bitirip sualtına ilişkin işleri yapabilir. Bu işler yüksek gelir kümesine giriyor. Bu işin yelpazesi geniş” diye konuştu.

“Bende sualtını merak ettiğim için bu sporu yapmaya karar verdim”
Okulun öğrencilerinden Berat Cerrah, sualtını merak ederek dalış sporuna başladığını söz ederek “Sualtında yaşanabilecek külfetleri öğreniyoruz. Bu riskli bir spor. Tedbirini almazsan çok riskli bir hal alıyor. Sualtı hoş. Herkesin yapmasını tavsiye ederim. Bende sualtını merak ettiğim için bu sporu yapmaya karar verdim. Evvel havuzda başladık artık de denizde çalışıyoruz. İlerisi için dalgıçlık aranan bir iş. Sualtı kaynakları yapan beşerler var” dedi.

Ordu’da sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Aralık, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ordu’da sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor

Türkiye’nin kırsal yol ağı en uzun ili olan Ordu’da 19 ilçede ulaşım seferberliğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde 3,2 kilometrelik Yaraşlı ve Boztepe’ye ulaşım sağlayan alternatif yolda sıcak asfalt çalışması başlattı.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı takımları, belirlenen program çerçevesinde, alt yapısı tamamlanan mahalle ve küme yollarında, standardı yüksek, konforlu bir ulaşımın kapılarını aralıyor. Bu kapsamda Etraf Yolu’ndan Yaraşlı Mahallesi başta olmak üzere, Boztepe, Orhaniye, Şenköy, Kızılhisar, Yağızlı ve Nizamettin Mahallelerine ilişki sağlayan alternatif yolda sıcak asfalt çalışması başlatan gruplar, vatandaşların yıllar süren hasretine son vererek yüzlerini güldürdü.
Çevre Yolu’ndan alternatif çizgi olarak kullanabilecek olan güzergahta başlatılan sıcak asfalt çalışması toplam 3,2 kilometreden oluşuyor. Altınordu ilçesinin kırsal nüfus bakımından en kalabalık Mahallelerinin yer aldığı hatta başlatılan çalışmalarının şuana kadar 1 kilometre tamamlandı. Hava kaidelerine nazaran geriye kalan 2,2 kilometrelik yol sıcak asfalt ile buluşturulacak.
Uzun yıllardır bekledikleri yol hasretinin son bulduğunu ve toz, topraktan kurtulduklarını tabir eden mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederek, “Yıllardır beklediğimiz bir hizmetti. Bizim için büyük bir hizmet. 7-8 tane mahalleye ilişki sağlayan değerli bir güzergahı Büyükşehir Belediyesi sıcak asfalta kavuşturuyor. Nitekim memnunuz, bize sıra gelecek mi? Diyorduk ancak geldi. Allah razı olsun. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Bu hizmetler için hepsine başka ayrı teşekkür ediyoruz” tabirlerini kullandılar.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.