Samsun Atakum Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi danışman öğretmen ve öğrencileri, tasarladıkları endüstriyel robotik kol ile 17. Memleketler arası MEB Robot Yarışması’nda birinci oldu.
Samsun Atakum Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, Danışman Öğretmen Hasan Öner, öğrenciler Kerem Köse, Yunus Emre Ünal tarafından yapılan endüstriyel robotik kol, yarışta verilen rastgele renklerde dizilmiş olan küpleri alarak uygun küplere bırakmak misyonunu en âlâ derece ile bitirerek 42 iştirakçi ortasında birincilik elde etti.
Danışman Öğretmen Hasan Öner, “Endüstriyel kolun üretimi, işlemesi, tasarımı, kodlaması büsbütün bize aittir. Öğrencileri gördükleri derslerde kullandıkları yazılımlarla yapıldı. Okulun kendi imkanları kullanıldı. 3 boyutlu yazıcı kullanıldı. Yerli ve ulusal olarak üretildi” dedi.


Lise öğrenciler tasarladıkları endüstriyel kol ile uluslararası yarışmada birinci oldu
Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden polis için tören düzenlendi
Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Osman Özer, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Genç polis memuru için gece saatlerinde düzenlenen törende hamile eşi Selda Özer gözyaşlarına boğuldu.
Edinilen bilgiye göre, Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Osman Özer (33), önceki gece evinde fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Özer, sağlık ekiplerince Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan genç polis memuru, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden polis memuru için Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Olgun Gülay Ek Hizmet Binası önünde tören düzenlendi. Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, il protokolü, mesai arkadaşları ve yakınlarının katıldığı törende Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Törende hamile olduğu öğrenilen eşi Selda Özer gözyaşlarına hakim olamazken, oğlunu genç yaşta kaybeden acılı baba Ekrem Özer de taziyeleri kabul etti. Özer’in naaşı, edilen duaların ardından defnedilmek üzere İstanbul’a gönderildi.

