blank
Asuman Doğan tarafından
11 Temmuz, 2025 12:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

LGS’de 2 Türkiye Birincisi Karabük’ten

Karabük, 2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarında büyük bir başarıya imza attı. Karabük'ten iki öğrenci, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Bu gurur verici tablo, "Eğitim Kenti Karabük" projesinin sahaya yansıyan etkilerini net bir şekilde ortaya koydu.

Karabük, 2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarına göre elde ettiği büyük başarıyla adından bir kez daha söz ettirdi. İki öğrencinin 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olması, şehri eğitimde zirveye taşıdı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, elde edilen başarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eğitimde marka şehir Karabük, başarısını bir kez daha taçlandırdı” ifadelerini kullandı. Vali Yavuz, Karabük’ün eğitimde kararlılıkla ilerlemeye devam ettiğini vurgularken, bu başarının “alın terinin, azmin ve birlikte üretmenin” bir sonucu olduğunu belirtti.

Vali Yavuz, Karabük’ün eğitimdeki başarısının tesadüf olmadığını vurgulayarak, “Bu yıl Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında 5.699 faaliyet gerçekleştirildi. Bunların 1.181’i ise doğrudan akademik başarının artırılması hedefiyle hayata geçirildi. Bu çalışmaların meyvesini bugün gururla topluyoruz” dedi.

Vali Yavuz, "Karabük, eğitimde marka şehir olma yolunda hızla ilerliyor" diyerek tüm öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve eğitim paydaşlarına teşekkür etti. Bu başarının öğrencilerin gayreti, öğretmenlerin özverisi, velilerin desteği ve eğitim camiasının iş birliği ile geldiği belirtilirken,  Karabük'ün  eğitim alanındaki bu önemli başarısıyla, örnek şehirler arasında yerini sağlamlaştırdığı ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da 29 yaşındaki genç arkadaşlarının evinde ölü bulundu

Samsun’da 29 yaşındaki genç arkadaşlarının konutunda meyyit olarak bulundu.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 29 yaşındaki Mustafa Bostan, arkadaşların bekar mesken olarak vakit zaman kaldıkları konuta gitti. Mustafa Bostan’ın konutun salonundaki çekyatta hareketsiz halde bulan arkadaşlarından biri durumu 112 Acil Davet Merkezine haber verdi. Olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Yapılan denetimde Mustafa Bostan’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Bostan’ın mevti kuşkulu bulundu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Mustafa Bostan’ın cansız vücudu otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Küme Başkanlığına gönderildi. Kesin mevt sebebinin otopsi sonucu belli ocağı öğrenildi. Soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin