Leylekler yeni yuvalarına kavuştu

Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da rüzgar sebebiyle devrilen leylek yuvasının yerine iş adamı tarafından yenisi yaptırıldı. Ekipler tarafından yeni yuva elektrik direğine yerleştirildi.
Bolu’da merkeze bağlı Yeni Akçakavak köyünde şiddetli rüzgar sebebiyle geçtiğimiz aylarda elektrik direğinde bulunan leylek yuvası düştü. Yuvanın dağıldığını fark eden fabrika çalışanları durumu iş adamı Haluk Işın’a anlattı. Haluk Işın, Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile temas kurarak yeni bir leylek yuvası yaptırabileceğini ifade etti. Haluk Işın tarafından leylekler için yeni bir yuva yaptırıldı. SEDAŞ Bolu Bölge Müdürlüğü ekiplerinin teknik destekleriyle milli parklar ekipleri Akçakavak köyüne geldi. Yeni yapılan leylek yuvası yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından direğe yerleştirildi.
Ayrıca leylek yuvasına gözlem yapılabilmesi adına Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nce fotokapan konuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kontrolden çıkan otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarptı: 9 yaralı

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu-İnebolu karayolu üzerinde denetimden çıkan araba, kırmızı ışıkta bekleyen 3 araca çarptı. Toplam 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 9 kişi yaralandı.
Kaza, Kastamonu-İnebolu karayolu Öz Rahmet Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, E.K. (21) yönetimindeki 60 ES 842 plakalı Opel marka araba, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kırmızı ışıkta bekleyen A.F.T. (20) idaresindeki 37 EK 030 plakalı Fiat-Tofaş marka araba ile H.T. (47) idaresindeki 34 CNY 979 plakalı Fiat marka arabaya ve R.H.A. (26) yönetimindeki Honda marka arabaya çarptı. 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında Fiat-Tofaş marka arabada bulunan yolcular araçta sıkıştı. Adeta can pazarının yaşandığı feci kazada olay yerine itfaiye, sıhhat ve trafik grupları sevk edildi. İtfaiye ve sıhhat gruplarının çalışmasıyla araçta sıkışan yaralılar çıkartılarak ambulansa taşındı. Kazada araç şoförleri E.K. (21) ve A.F.T. (20) ile araçlarda yolcu olarak bulunan A.T. (71), N.T. (53), E.Ş. (21), N.Ç. (24), A.T. (26), S.T. (42) ve 2 yaşındaki A.S.T. yaralandı. Yaralılar, sıhhat takımlarınca Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazanın akabinde trafik grupları, olay yerinde güvenlik tedbirleri alarak incelemelerde bulundu. Kaza yapan araçların kaldırılmasının akabinde yola saçılan araç kesimleri temizlendi. Kaza nedeniyle trafik, bir müddetliğine durdu ve uzun kuyruk oluştu. Yolun temizlenmesinin akabinde trafik tekrar olağana döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.