Leyla Gencer Ölüm Yıldönümünde Anıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Mayıs, 2022 09:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Leyla Gencer Ölüm Yıldönümünde Anıldı

“La Diva Turca”, “La Gencer”, “La Regina” olarak ün kazanan ve 20. yüzyılın önemli sopranolarından biri olarak görülen Leyla Gencer vefatının yıldönümünde Karabük’ün Safranbolu ilçesinde anıldı.
Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı ile Safranbolu Belediyesi öncülüğünde 2008 yılında hayatını kaybeden Leyla Gencer için anma etkinlikleri düzenlendi. Safranbolu ilçesine bağlı Yörük Köyü’nde düzenlenen anma törenine Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, gazeteci-yazarlar ve köy sakinleri katıldı.
Törende konuşan Gazeteci-Yazar Zeynep Oral, Doğan Satmış ve BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, Leyla Gencer’in yaşantısı ve ailesi hakkında bilgiler verdiler.
Konuşmaların ardından Gencer’in evinin önündeki anma töreni sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Untitled 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Mayıs, 2026 12:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’dan emekçilere ziyaret

Karabük Valisi Oktay Çağatay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında, yarım asrı aşkın süredir faaliyet gösteren Işık Çelik Demir Çelik Fabrikası’nı ziyaret etti.

2 Ocak 1970’te üretime başlayan fabrikada gerçekleştirilen ziyarete, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Işık Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir, SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım, Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Tolga Saka ile Özçelik-İş Sendikası Başkanı Kenan Yılmaz ve sendika yönetimi katıldı.

Vali Çağatay’ı fabrika girişinde Yönetim Kurulu Başkanı Baylan ve Fabrika Müdürü Kenan Pulatkan karşıladı. Ardından üretim sahasına geçen Vali, yetkililerden fabrikanın faaliyetleri, üretim kapasitesi ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üretim sürecini yerinde gözlemleyen Çağatay, işçilerin özverili çabalarının sanayi üretimindeki belirleyici rolüne vurgu yaptı.

Ziyaret sırasında işçilerle bir araya gelen Vali Oktay Çağatay, onların talep ve önerilerini dinledi, 1 Mayıs’ın anlam ve önemine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Karabük’ün köklü sanayi mirasına dikkat çeken Vali Çağatay, Cumhuriyet’in üretim hamlesinde öncü şehirlerden biri olan Karabük’te 1 Mayıs’ın ayrı bir değer taşıdığını söyledi. “Demirin emeğe, ateşin ustalığa dönüştüğü” bu şehirde çalışan işçilerin azim ve gayretinin hem ilin hem de ülkenin kalkınmasında büyük güç olduğunu belirten Vali Çağatay tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Ziyaret anısına Işık Çelik Demir Çelik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan’ın 2 Ocak 1970 yılına ait sigorta tescil belgesini takdim eden Vali Oktay Çağatay, çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin