Reklam
Reklam
66d56f6ad7faa jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
02 Eylül, 2024 10:55 tarihinde yayınlandı
0

KYK Yurt Ücretlerine %50 Zam Yapıldı

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda kalan öğrenciler için 2024 yılı itibarıyla yurt ücretlerine %50 oranında zam yapıldı. Öğrencilerin konaklama giderlerine önemli bir yük getiren bu zam, üniversite öğrencileri arasında geniş yankı uyandırdı.
Yeni düzenleme ile birlikte;

1. Tip Oda: 345 TL → 517,50 TL
2. Tip Oda: 405 TL → 607,50 TL
3. Tip Oda: 405 TL → 607,50 TL
4. Tip Oda: 480 TL → 720 TL
5. Tip Oda: 510 TL → 765 TL
6. Tip Oda: 570 TL → 855 TL
KKTC Yurtları: 750 TL → 1.125 TL

KYK yetkilileri ise yapılan zamların, yurtların işletme maliyetlerindeki artışlar ve öğrencilere sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi amacıyla gerekli olduğunu belirtti. Ancak bu zam kararının öğrencilerin bütçelerini zorlayacağı ve üniversite yaşamını daha da pahalı hale getireceği düşünülüyor.Öğrenciler ve aileler, yeni düzenlemenin ardından maddi sıkıntı yaşamamak için alternatif çözümler aramaya başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin