KYK Yurt Ücretlerine %50 Zam Yapıldı - Karabük Haber Postası
66d56f6ad7faa jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
02 Eylül, 2024 10:55 tarihinde yayınlandı
0
0

KYK Yurt Ücretlerine %50 Zam Yapıldı

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda kalan öğrenciler için 2024 yılı itibarıyla yurt ücretlerine %50 oranında zam yapıldı. Öğrencilerin konaklama giderlerine önemli bir yük getiren bu zam, üniversite öğrencileri arasında geniş yankı uyandırdı.
Yeni düzenleme ile birlikte;

1. Tip Oda: 345 TL → 517,50 TL
2. Tip Oda: 405 TL → 607,50 TL
3. Tip Oda: 405 TL → 607,50 TL
4. Tip Oda: 480 TL → 720 TL
5. Tip Oda: 510 TL → 765 TL
6. Tip Oda: 570 TL → 855 TL
KKTC Yurtları: 750 TL → 1.125 TL

KYK yetkilileri ise yapılan zamların, yurtların işletme maliyetlerindeki artışlar ve öğrencilere sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi amacıyla gerekli olduğunu belirtti. Ancak bu zam kararının öğrencilerin bütçelerini zorlayacağı ve üniversite yaşamını daha da pahalı hale getireceği düşünülüyor.Öğrenciler ve aileler, yeni düzenlemenin ardından maddi sıkıntı yaşamamak için alternatif çözümler aramaya başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaax
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 17:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Bahçeye uçup takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

Karabük-Kastamonu karayolunda kontrolden çıkarak bahçeye uçup takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı.

Kaza, Çıraklar köyü mevkisinde meydana geldi. F.Y.  idaresindeki 37 AAS 310 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak takla attı ve yol kenarındaki bahçeye savruldu.
İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin