KUZKA’nın KOBİ ve yerel ürün ticarileştirme rekabetini arttıracak programı ilan edildi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:03
Yatsı 20:23
İmsaka kalan --:--
kuzkanin kobi ve yerel urun ticarilestirme rekabetini arttiracak programi ilan edildi lJvlgwLj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Şubat, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

KUZKA’nın KOBİ ve yerel ürün ticarileştirme rekabetini arttıracak programı ilan edildi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın ilan ettiği “2026 Yılı Yerel Ürün Ticarileştirme ve KOBİ Destek Merkezi Teknik Destek Programı” ile yerel potansiyelin ekonomik değere dönüştürülmesi, işletmelerin üretim, pazarlama, markalaşma ve yönetim kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), yerel ürünlerin ticarileştirilmesi ve KOBİ’lerin rekabet gücünün artırılması amacıyla “2026 Yılı Yerel Ürün Ticarileştirme ve KOBİ Destek Merkezi Teknik Destek Programı”nı ilan etti. TR82 Bölgesi’nde yer alan Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta uygulanacak “2026 Yılı Yerel Ürün Ticarileştirme ve KOBİ Destek Merkezi Teknik Destek Programı kapsamında, toplam 10 milyon TL bütçeyle işletmelerden meslek kuruluşlarına, kamu kurumlarından kooperatiflere kadar geniş bir yelpazede potansiyel başvuru sahiplerine teknik destek sağlanacak.

Program, başta su ürünleri ve turizm işletmeleri olmak üzere, yerel potansiyelin ekonomik değere dönüştürülmesini, işletmelerin üretim, pazarlama, markalaşma ve yönetim kapasitelerinin güçlendirilmesini hedefliyor. Aynı zamanda temel sektörlerde rekabetçiliği artıracak stratejik çalışmalara da destek sunulacak.

KUZKA tarafından yürütülecek teknik destek programı; danışmanlık, eğitim, fizibilite, ürün geliştirme, dijital pazarlama, yeşil dönüşüm ve ticarileştirme gibi alanları kapsıyor. Talep başına sağlanacak desteğin üst limiti 500 bin TL, uygulama süresi ise en fazla 6 ay olarak belirlendi.

Yıl sonuna kadar açık olacak programa başvurular, Ocak-Şubat’tan başlamak üzere toplam 6 dönemde, ikişer aylık dönemler halinde Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınacak. Program bütçesinin tükenmesi halinde başvuru süreci sona erecek. Bölge ekonomisine ivme kazandıracağı değerlendirilen programa, yerel aktörlerin güçlü ve nitelikli projelerle başvurması bekleniyor.

Programa ilişkin detaylı bilgilere ve başvuru rehberine Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda onlarca kus yolda telef olmus halde bulundu qjVHPWTz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da onlarca kuş yolda telef olmuş halde bulundu

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde yol üzerinde onlarca kuş telef olmuş halde bulundu.

Olay, Devrekani ilçesine bağlı Hacıhasan köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yoldan geçen bir sürücü yol üzerinde çok sayıda kuşun hareketsiz şekilde bulunduğunu fark etti. Vatandaş henüz belirlemeyen sebeple telef olan kuşları cep telefonuyla görüntüledi. Vatandaş yaklaşık 50 kuşun ölü olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin