Reklam
Reklam
kuzkadan istanbuldaki is insanlarina yerel kalkinma hamlesi bilgilendirmesi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0

KUZKA’dan İstanbul’daki iş insanlarına yerel kalkınma hamlesi bilgilendirmesi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından İstanbul’daki iş insanlarını Kastamonu’da yatırım yapmaya teşvik etmek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında İstanbul’a çıkarma yapan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), iş insanlarını Kastamonu’da yatırıma teşvik etmek amacıyla Kastamonulu Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. KASİAD Başkanı Ayhan Aslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, KUZKA tarafından TR82 Bölgesi’nde uygulanan Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile Kastamonu’ya yönelik sunulan yatırım fırsatları ve destek unsurları ele alındı.

Kastamonulu iş insanlarına yatırım daveti

Yönetim kurulu üyeleri ve dernek başkan yardımcılarının katıldığı toplantıda, KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ve Kastamonu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özgür Yücel Yakar tarafından KASİAD üyesi iş insanlarına yönelik bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. KUZKA Genel Sekreteri Eraslan, ajansın yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi vererek, Kastamonu başta olmak üzere bölgeye yapılacak yatırımlar konusunda iş dünyasıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve yatırım yapmak isteyen iş insanlarına yönelik gereken her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

Toplantıda, Özgür Yücel Yakar da Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında Kastamonu için belirlenen öncelikli yatırım alanları, faydalanılabilecek destek unsurları ve başvuru süreçleri hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumda, Kastamonu ili özelinde, doğa temelli turizm yatırımları, entegre mermer işleme ve mermerden katma değerli ürünler üretimi, tarımsal ürünlerden katma değerli ürün üretimi ve ağaç ve orman ürünlerinden katma değerli ürün üretimi konularında yatırım yapmak isteyen yatırımcılara sunulacak desteklere ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile girişimcilere, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, 8 yıl süreyle sigorta primi işveren hissesi desteği ve yatırım yeri tahsisi sağlanacağı belirtildi. Söz konusu destek unsurlarına ek olarak girişimcilere yatırım tutarının yüzde 15’i ve 301 milyon TL’ye kadar nakdi destek ya da yatırım tutarının yüzde 20’si ve 301 milyon TL’ye kadar faiz/kar payı desteği verileceği ifadele edildi.

Toplantı, programa ilişkin KASİAD üyelerinin sorularının yanıtlanması, görüş ve değerlendirmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turk kizilayi 158 yasini kutluyor BTEhQuAt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Türk Kızılay’ı 158. yaşını kutluyor

Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla 11 Haziran 1868 tarihinde kurulan Türk Kızılayı, 158. yılını kutluyor.

Kızılay’ın 158. yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek kutlama programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı Genel Merkez yöneticileri, Türkiye genelindeki 81 ilin şube başkanı, yöneticileri ve gönüllülerle buluşacak. Kızılay iyilik ödüllerinin de verileceği programa Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Nihat Yalçın ve Bartın Şubesi Kadın Kolları Başkanı Semra Yazıcı da katılacak.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan da, yayımladığı mesaj ile Türk Kızılay’ının 158. yaşını kutladı. Arslan mesajında, ’’İnsanlığın zor zamanlarında ortaya çıkan her dayanışma, aslında bir vicdan çağrısıdır. Toplumun ortak sorumluluk bilincini diri tutan bir yapı olarak 158 yıldır bu çağrıya cevap veren Türk Kızılay’ının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimiz tarih boyunca dara düşenin elinden tutmayı, yaraları birlikte sarmayı ve ekmeğini paylaşmayı en büyük erdemlerden biri kabul etmiştir. Türk Kızılay’ı da bu köklü medeniyet anlayışının kurumsallaşmış hâli olarak nesiller boyunca iyiliğin, şefkatin ve kardeşliğin sembolü olmuştur. Hangi yaşta, hangi düşüncede veya hangi coğrafyada olursa olsun ihtiyaç sahibi bir insana ulaşabilmek için gösterdiği gayret, Kızılay’ı milletimizin gönlünde müstesna bir yere taşımıştır. Bugün Türk Kızılay’ının gücünü oluşturan en önemli unsur, yardım etmeyi bir insanlık vazifesi olarak gören aziz milletimizin engin gönlüdür. Bir ünite kan bağışlayan vatandaşımızdan afet bölgesinde gece gündüz çalışan gönüllüsüne kadar herkes, bu büyük iyilik zincirinin kıymetli bir halkasını oluşturmaktadır. İnsanlığın en çok ihtiyaç duyduğu değerlerin merhamet, vicdan ve dayanışma olduğu bir dönemde Türk Kızılay’ının üstlendiği sorumluluk her zamankinden daha anlamlıdır. İnanıyorum ki bu köklü kurum, geçmişinden aldığı güç ve milletimizden aldığı destekle gelecekte de ihtiyaç sahiplerinin umudu olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Kızılay’ının 158. kuruluş yıl dönümünü kutluyor; bu anlamlı çatı altında görev yapan tüm çalışanlara, gönüllülere ve bağışçılara şükranlarımı sunuyorum. İyiliğin çoğalmasına vesile olan herkese teşekkür ediyor, Türk Kızılay’ının nice yıllar boyunca insanlığa umut olmaya devam etmesini temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin