Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından “2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı” kapsamında desteklenecek başarılı projeler açıklandı.
2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı 5. devir kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda toplam 5 proje, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreterliğince onaylanarak desteklenmeye hak kazandı. KUZKA tarafından 18 Şubat tarihinde ilan edilen “2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı” 5. devrinde başvurusu alınan projelerden Çankırı’dan 3, Sinop’tan 2 proje desteklenmeye hak kazandı.
Destek kapsamında KUZKA, “Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı”nın bir bileşeni olarak kurgulanan teknik takviye programı ile Çankırı ve Sinop’taki turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sunacak projelere, danışmanlık dayanağı sağlayacak.
Desteklenmeye hak kazanan projelerin müracaat sahipleri ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ortasında dayanak kontratlarının yakın vakitte imzalanarak, projelerin uygulama süreçlerinin başlaması planlanıyor. Desteklenecek projelere ait ayrıntılı bilgiye KUZKA’nın internet sitesinden ulaşabileceği belirtildi.
KUZKA’nın 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı, TR82 Bölgesinden proje müracaatında bulunmak isteyenler için 31 Aralık 2025 tarihine kadar açık olacak.


KUZKA Teknik Destek Programında başarılı projeler açıklandı
Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.
Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

