Karabük Postası tarafından
11 Aralık, 2015 08:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kurulması Planlanan Yeni Sanayi Sitesi için Kooperatif Kuruldu

KASTAMONU ’da yeni kurulması planlanan sanayi sitesi için kooperatif kurulduğu açıklandı. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Belediye Meclisinde daha önceden çalışmaları başlatılan yeni sanayi sitesinin son durumu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. Kastamonu’da eski ve küçük sanayi sitesi ile Toptancılar Hali’nin yeni oluşturulacak sanayi sitesine taşınmasının gündemde olduğunu belirten Tahsin Babaş, çalışmaların olumlu yönde ilerlediğini ve yakın bir zamanda projeyi hayata geçirmek istediklerini kaydetti. Yıllardır yapılması konuşulan ancak net olarak somut bir adımın atılamadığı yeni sanayi sitesi için Kastamonu Belediyesi’nin elini taşın altına koyduğunu açıklayan Tahsin Babaş, sanayi sitesi esnafına yakışır bir projeye imza atmak için kooperatif kurulduğunu ve bundan sonra yeni sanayi sitesinin yapımı ile ilgili işlemlerin kurulan bu kooperatif tarafından yürütüleceğini söyledi. Sanayi esnafının zor şartlar ve fiziki yetersizlikleri içerisinde hizmet vermeye çalıştığını ifade eden Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “Bu zorlu yolculukta amacımız, sanayi esnaflarımıza çok daha iyi ortamlarda, daha verimli, daha nezih ve insan onuruna yakışır bir çalışma ortamı sağlamaktır. Çünkü nezih ortamlarda, nezih müşteri profiline hizmet etmek, ekmeğini kazanan Sanayi Sitesi esnafına da ayrı bir şevk kazandıracaktır. Mevcut Sanayi Sitesi şehrin ortasında kalması, gelişen ve değişen şehir ortamında hem yetersiz, hem de görüntü olarak da çeşitli sıkıntılara sebep olmaktadır. Daha sağlıklı çalışma ortamına ve daha verimli bir Sanayi Sitesi projesine ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştı. Bu doğrultuda yaklaşık 2 yıldan beri yürüttüğümüz çalışmalarda ciddi aşama kaydettik. Öncelikle kooperatifleşme yoluna gittik. Kooperatifin üye kayıtları tamamlandığında diğer tüm işlemler bu kooperatif üzerinden yürüyecek. Kooperatif olduğu zaman işlemelerin daha hızlı yürüyeceğini düşünüyorum. Kurduğumuz Kooperatif sanayi sitesinin yapımı için düşündüğümüz hazine arazisini ilgili bakanlıktan talep edecek ve destek isteyecek. Bu projenin hayata geçmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BEUN Denizcilik Fakültesi’nde kan bağışı etkinliği düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde kan bağışı aktifliği düzenlendi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, kuruluşunun 101. yılı kapsamında manalı bir toplumsal sorumluluk projesine imza attı. "Kampüsün Kanında Hayat Var" sloganıyla Denizcilik Fakültesi’nde düzenlenen kampanyada, öğrenciler ve üniversite işçisi Türk Kızılayı iş birliğiyle kan bağışında bulundu.
Etkinliğe katılanlar ortasında yer alan Karadeniz Ereğli Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Erdal Eryılmaz, 25’inci sefer kan bağışında bulunarak gümüş madalya sahibi oldu. Eryılmaz yaptığı açıklamada, "Kan bağışı yalnızca bir sıhhat hizmeti değil, beşere verilen kıymetin en somut göstergesidir. Her bağış, bir hayata dokunmak manasına geliyor. Gençlerimizin bu cins etkinliklere gösterdiği ilgi ve hassaslık bizleri gururlandırıyor. 25. bağışımı bu manalı kampanyada gerçekleştirmekten büyük memnunluk duydum" dedi.
Üniversite yetkilileri, kampanyanın öğrenciler ortasında farkındalık oluşturduğunu ve 101. yıl kutlamalarına manalı bir bedel kattığını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin