Kursiyerler Çanakkale’den Döndü

Karabük Postası tarafından
27 Temmuz, 2015 15:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Objektifin Gözünden Gençlerin Dünyası” projesi kapsamında Çanakkale’ye gönderilen 20 kursiyer öğrenci Safranbolu’ya döndü. Safranbolu Belediyesi’ne bağlı SAKEM tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz aylarda başlayan fotoğrafçılık kursu “Objektifin Gözünden Gençlerin Dünyası“ projesi kapsamında Çanakkale’ye gönderilen ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 20 kursiyer Safranbolu’ya döndü. Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gençlerin, kendilerini her alanda geliştirebilmeleri amacıyla imkân sağlamaya devam ettiklerini ifade ederek, “Projemizin kültür ayağı kapsamında fotoğrafçılık kursuna katılan 20 gencimizi 2 gün süren Çanakkale gezisine gönderdik ve dün gece itibari ile kazasız belasız bir şekilde ailelerine teslim ettik. Safranbolu Kültür Ve Eğitim Merkezi Derneği (SAKEM) tarafından projelendirilen Gençlik Ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programının desteği ile Safranbolu’da ortaokul ve liselerde okuyan, ekonomik ve sosyal farklılık nedeni ile dezavantajlı konumda olan 14 - 19 yaşları arasındaki erkek ve kız çocuklarımıza 4 ay sürecek olan fotoğraf kursu, ‘Objektifin Gözünden Gençlerin Dünyası’ projesinde sona yaklaşıyor” dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığının, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği projede verilecek olan eğitimin yanı sıra kültürel gezilerin, piknik, sergi ve ödüllerinde verildiğini dile getiren Başkan Aksoy, ”20 gencimize fotoğrafçılık kursu veriyoruz. Yine bu proje ile çocuklarımızın sosyalleşmeleri de amaçlanıyor. İnşallah bu tür projelerin çoğaltarak Safranbolu Belediyesi olarak genç ve çocuklarımızın topluma daha faydalı bireyler olarak kazandırılmasında da katkı sağlamaya devam edeceğiz. Proje kapsamında eğitime katılan çocuklarımıza profesyonel fotoğraf makinesi verdik ve 2 günlük Çanakkale gezisi ile foto safariler düzenledik. Bu foto safari ile çocuklarımıza yalnızca fotoğraf çekme değil şanlı geçmişimiz ile ilgilide bilgiler edinmelerini sağladık. İnşallah çocuklarımıza faydalı bir kurs olduğu düşüncesindeyim. Yarınımız olan gençleriniz ve çocuklarımız için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kastamonu’da 3 ev ve 1 ahır küle döndü, 55 hayvan telef oldu

Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde çıkan yangında 3 mesken ve bir ahır kullanılamaz hale gelirken, 55 hayvan telef oldu. Yangında yaralanan bir bayan tedavi altına alındı.
Olay, Ağlı ilçesi Tunuslar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, köy muhtarı İlhan Çakal’a ilişkin meskende yangın çıktı. Bacadan kaynaklandığı bedellendirilen yangın, büyüyerek Şahin ve Metin Maharetli kardeşler ile Salih Sezgin’e ilişkin meskenlere de sıçradı. Yangını fark eden köylüler, alevler ortasında kalan Ali Dönmez ile eşi Hayriye Dönmez’i, pencereden çıkartarak kurtarmak istedi. Bu esnada Hayriye Dönmez yaralandı. Yaralanan Hayriye Dönmez, olay yerine çağrılan sıhhat gruplarınca Ağlı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Yangının akabinde bölgeye Ağlı, Azdavay, Devrekani ve Seydiler ilçelerinden itfaiye ve orman takımları sevk edildi. Takımların müdahalesi ile yangın, öbür evrelere sıçramadan söndürüldü. Yangında, İlhan Çakal ile Şahin ve Metin Becerikli’ye ilişkin meskenler büsbütün yanarken, Salih Sezgin’e ilişkin mesken ise ziyan gördü.
Alevlere teslim olan Çakal’a ilişkin ahırdaki 40 küçükbaş hayvan ile 15 büyükbaş hayvan ve kümesteki tavuklar telef oldu.
İtfaiye takımları soğutma çalışmalarını sürdürürken, yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.