karabuk
İmsak 05:47
Güneş 07:11
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:51
Yatsı 20:10
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
02 Aralık, 2014 09:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Küre’de Öğrenciler, Diş Taramasından Geçti

KASTAMONU ’nun Küre ilçesinde öğrenciler, diş taramasından geçti. Küre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Küre Devlet Hastanesi’nin işbirliğinde Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine, diş taraması yapıldı. Küre Devlet Hastanesi Diş Hekimi Hakan Özer, öğrencilere yaptığı diş taramasında öğrencilerin dişlerinin iyi durumda olduğunu söyledi. Özer, bazı öğrencilerde de dişlerde çürüklerin olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. Öğretmenlerin, özellikle de ailelerin çürük diş ve ağız sağlığı konusunda daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Dt. Hakan Özer, “Öğrencilerimizin dişleri genel olarak iyi durumda ancak, birkaç öğrencide çürükler tespit ettik. Zaten diş taramalarını çocuklarımızın genel diş sağlığını araştırmak, onları diş hekimlerine yönlendirmek ve erken önlem alınmasını sağlamak için yapıyoruz. Diş konusunda duyarlı olunması gerekiyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq2
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Mart, 2026 10:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

ÖLÜM YOLU CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Yıllardır ‘Ölüm Yolu’ olarak anılan ama bir türlü önlem alınmayan Karabük-Yenice karayolu Pirinçlik mevkiinde meydana gelen feci kazada, aynı aileden 2 kişi hayatını kaybederken, aralarında bir çocuğun da bulunduğu 4 kişi ağır yaralandı.

Karabük’te sık sık kazalarla gündeme gelen Karabük–Yenice karayolu bir kez daha can aldı. Pirinçlik mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Vatandaşların yıllardır “ölüm yolu” olarak nitelendirdiği tek şeritli karayolunda kazaların ardı arkası kesilmiyor

Edinilen bilgilere göre, Hasan K. (59) idaresindeki 67 ADM 826 plakalı kamyon, Karabük istikametinden seyir halindeyken Gökhan Moğulkoç (49) yönetimindeki 78 BE 107 plakalı otomobille çarpıştı. Pirinçlik mevkiinde meydana gelen kazada çarpışmanın etkisiyle otomobil adeta kağıt gibi ezildi. Araçta bulunan 6 kişi araç içinde sıkıştı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, jandarma, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Ekiplerin uzun süren çalışması sonucu araçtan çıkarılan yaralılara olay yerinde ilk müdahale yapıldı. Yaralılar daha sonra ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan otomobil sürücüsü Gökhan Moğulkoç, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Aynı araçta bulunan ve durumu ağır olan Fatma Moğulkoç (45) da yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan İbrahim M. (75), Furkan Kaan M. (5) ve Remziye M.’nin (74) ise hastanede tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Her geçen gün artan trafik yoğunluğuna rağmen hala tek şeritli olarak hizmet veren Karabük–Yenice karayolu, sürücüler için adeta kabusa dönüşmüş durumda. Vatandaşlar  sık sık yaşanan kazalara dikkat çekerek yolun bir an önce duble yola dönüştürülmesini istiyor.

Vatandaşlar, “Bu yol artık yoğun trafiği kaldırmıyor. Sürücü hataları da var ancak asıl sorumluluk yetkililerde. Kaç can daha gidecek? Bu yol bir an önce genişletilmeli ve gerekli güvenlik önlemleri alınmalı” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Son yaşanan bu acı kaza, Karabük–Yenice karayolundaki yol güvenliği tartışmalarını bir kez daha gündeme taşırken, gözler yetkililerin atacağı adımlara çevrildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin