Karabük Postası tarafından
06 Ağustos, 2015 08:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Küre, Kilim Festivaline Hazırlanıyor

KASTAMONU Bu yıl 5’ncisi düzenlenecek olan Küre Kilim Festivali’nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Festival hakkında açıklamada bulunan Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, festivallerin toplumda ayrı bir değeri olduğunu vurguladı. Aydınlı, ‘’Bu yıl 5’ncisini gerçekleştireceğimiz festivalimiz de ilk defa gerçekleşecek 300 kişilik katılımlı sportif MMA Küre Karma Dövüş Sporları Amatör Süper Lig maçlarını Kürelilere izletme imkanı sağladık. Bunun yanında 3 gün sürecek festivalimizin ilk günü olan 7 Ağustos gecesi Zeynep Başkan, 8 Ağustos gecesi Resul Dindar, 9 Ağustos gecesi ise Soner Kabadayı sahne alarak Küreli vatandaşlarımızın, gurbetten festival için ilçemize gelen ve Kastamonu’dan gelecek davetlilerimizin izlemine sunuyoruz ‘’ dedi. Bu tür organizasyonların birlik ve beraberliği perçinleyen bir gösterisi olarak algılanması gerektiğini dile getiren Aydınlı, ‘’Festivaller sıladan gurbete, gurbetten sılaya bir buluşma göstergesidir, bir köprü oluşturmaktadır. Özellikle festival öncesinde şunu da belirteyim. Zor günler yaşıyoruz ama festivaller bizim birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirecektir, şehitler hepimizin şehitleridir, art bir niyet aramamak gerekir ‘’ şeklinde konuştu. Spor müsabakalarının 300 iştirakçisi ile festivale renk katacağını belirten Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, festival boyunca açılacak olan stantlar ile de festivale izlemeye gelenlerin ihtiyaçlarına hitap edeceklerini söyledi. Gurbetçi Kürelilerin ve dernek temsilcilerinin festival boyunca ilçeye renk katacaklarını ifade eden Aydınlı, 5’ncisi düzenlenecek olan Küre Kilim Festivali’ne tüm Kürelileri ve Kastamonuluları davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
22 Kasım, 2025 14:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BAŞKAN ÇETİNKAYA SAHA MESAİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, mahalle ziyaretleri kapsamında Yeşil Mahalle Taşkent Caddesi’nde hemşehrileriyle bir araya geldi. Başkan Çetinkaya, bölgenin ihtiyaçlarını yerinde inceleyerek vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.

Görüşmeler sırasında iletilen talepler ilgili birimlere aktarıldı. Altyapı, çevre düzenlemesi, yol iyileştirmeleri ve sosyal alanlara yönelik taleplerin değerlendirilmesi için gerekli süreç başlatıldı.

Başkan Çetinkaya: “Biz masa başından değil, sahadan yönetmeye devam ediyoruz.”

Başkan Özkan Çetinkaya, Yeşil Mahalle Taşkent Caddesi’ndeki incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yeşil Mahalle Taşkent Caddesi’nde hemşehrilerimizin taleplerini yerinde dinlemek bizler için çok değerli. Vatandaşlarımızdan gelen her görüş, Karabük’ün geleceğini birlikte şekillendirdiğimiz bu hizmet yolculuğunda bize yön gösteriyor.

Karabük’ün dört bir yanında altyapıdan çevre düzenlemesine, yol iyileştirmelerinden sosyal alanlara kadar birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü biz şehrimizi masa başından değil, sahadan; vatandaşımızla yüz yüze, sorunları yerinde görerek yönetiyoruz.

Gayemiz, her mahallemizi daha düzenli, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir hale getirmektir. Hemşehrilerimizin desteğiyle Karabük’ün her noktasında planlı ve kararlı şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin