Karabük Postası tarafından
12 Mayıs, 2015 07:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Küre Dağlarına İnceleme Gezisi

KASTAMONU (İHA) - 'Engelli Dostu Milli Park' Projesi kapsamında Küre Dağları Milli Parkında inceleme yapıldı. 'Engelli Dostu Milli Park' Projesi kapsamında Küre Dağları Milli Parkında engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar yerinde incelendi. Kastamonu'nun Azdavay İlçesinde yapılan incelemeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Milli Parklar Daire Başkanı Hamza Sezer, Alan Yönetimi Şube Müdürü Dr. Nihan Yenilmez Arpa, 10. Bölge Müdürlüğü Milli Park Şube Müdürü Erol Büyükdoğan, Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorman ile mühendisler katıldı. DÜZENLEMELER YAPILACAK Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Azdavay Kaymakamlığı, Azdavay Belediye Başkanlığı, Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) ve Küre Dağları Ekoturizm Derneği işbirliğinde yürütülmekte olan projenin finansman kaynağını AB Fonları ile birlikte DKMP Genel Müdürlüğü karşılıyor. Proje kapsamında engelli erişimine yönelik fiziki düzenleme olarak Azdavay-Karakuşlu Köyündeki 5 adet kullanılmayan okul binası engelli erişebilirliğine uygun Ziyaretçi Merkezi olarak restore edilecek. Ayrıca Azdavay-Çatak Kanyonu arasında yer alan 1.500 metre uzunluğundaki yürüyüş parkuru da engellilerin kullanımına göre düzenlenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Kasım, 2025 13:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Yol Çalışmalarında Son Aşamaya Gelindi

Karabük'ün önemli bağlantı yollarından biri olan ve Ergenekon Mahallesi, Dereevler, 200 Evler bölgelerini Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlayan yol, yürütülen çalışmalar kapsamında tek yönlü olarak trafiğe açıldı. Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yolun gelecek hafta itibarıyla çift yönlü ulaşıma açılacağını söyledi.

Safranbolu istikametinden gelen araçların Yenişehir, 200 Evler ve  Eğitim Araştırma Hastanesi ulaşımında kilit rol oynayan bu güzergah, alt yapı ve dere ıslahı çalışmaları nedeniyle aylardır kapalıydı. Bu kapanma, sürücüleri alternatif yollara yönlendirirken, özellikle yoğun saatlerde şehir içi trafiğinde aksamalara ve sıkışıklıklara neden oluyordu.

Yaklaşık üç ay önce Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından başlatılan dere ıslah çalışmasının ardından, Karabük Belediyesi de asfaltlama ve çevre düzenlemesi için yolu trafiğe kapatmıştı. Birkaç ay süren bu çalışmalar, bölgedeki esnafı da olumsuz etkilemişti. Yetkililer, tüm çalışmaların Kasım ayı içinde tamamlanacağını ve yolun kalan kısmının da açılarak bağlantı yolunun önümüzdeki hafta çift yönlü hizmet vermeye başlayacağını duyurdu. Öte yandan Yenişehir yol ayrımında ise kavşak alt yapı çalışmaları devam ediyor. Polis Evi'nin önünden geçen yolun (Fatih Caddesi)  çift yönlü kullanımı ise haftaya sona erecek. 

Bizi sosyal medyadan takip edin