Düzce’de Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşlara uyarılarda bulunan veteriner hekim Şerif Ali Karanfil, hayvanları strese sokmamak için yapılması gerekenleri anlatarak, “Onların bakımlarını yaparken güzel sözler söylemeli, hatta onları germeyecek müzikler dinletmeliyiz” dedi.
Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de Kurban Bayramı telaşı başladı. Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, kurbanlık hayvanları mümkün mertebe stresten uzak tutmak gerektiğine dikkat çekerek, “Biz hayvanları kurban gününe kadar ne kadar mutlu edebilirsek, bayram gününe ne kadar stressiz çıkarırsak elde edeceğimiz ette o denli kaliteli olur. Dayanıklılığı artar. Onların yanına bakım yapmak için girdiğimizde, yemini ve suyunu verdiğimizde, ya da tımar yaparken mutlaka güzel sözler söylemeliyiz. Hatta ve hatta biraz daha ileri gidersek onları germeyecek müzikler dinletmeliyiz” dedi.
“Etlerin kaliteleri yükselecektir”
Kurbanlıklara şefkatle yaklaşmanın onları stresten uzak tutmak için önemli bir yöntem olacağını söyleyen Karanfil, “Kesimden sonra gıda olarak önümüze gelecek olan etlerin derin dondurucularımızda, buzdolaplarımızda dayanma süreleri de uzayacaktır. Hatta etlerin kaliteleri de yükselecektir. Bunu bir kez daha hayvan yetiştiricilerimizin dikkatine sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.


Kurbanlıkların bakımında müzik ve şefkatin önemi
KOF-DER’den müzik şölenine davet
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde faaliyet gösteren Kozlu Folklor ve Kültür ve Dayanışma Derneği (KOF-DER), 19 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştireceği konser programıyla sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor.
KOF-DER Başkanı Hikmet Sinan, düzenlenecek etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada tüm vatandaşları konsere davet ederek, “Her telden, her türden müzik şöleni ve Darbuka Ritim Show grubu konserimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.
Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra farklı müzik türlerinden seçkin eserlerin seslendirileceği programda, Darbuka Ritim Show Grubu da sahne alarak izleyicilere görsel ve işitsel bir şölen sunacak.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konser, 19 Haziran 2026 Cuma günü saat 19.45’te başlayacak. Organizasyona Kozlu ve çevre ilçelerden yoğun katılım olması bekleniyor.
KOF-DER yetkilileri, müziğin birleştirici gücünü paylaşmak ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.

