Reklam
Reklam
kurakliga care arayan koylulerden yagmur duasi SRcbVwwE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Kuraklığa çare arayan köylülerden yağmur duası

Düzce’de 1,5 aydır yağmur yağmaması üzerine köylüler, tarım eserlerinin önemli ziyan göreceğini düşünerek yağmur duasında buluştu.

Çilimli ilçesine bağlı Hızardere köyünde uzun müddettir devam eden kuraklık tasaya yol açtı. Tarım yerlerinin suya duyduğu muhtaçlık her geçen gün artarken, köy halkı devayı yağmur duasında buldu. Namazın akabinde köy meydanında toplanan vatandaşlar, hem yağmur yağması hem de bolluk ve rahmet için ellerini semaya açtı. Yapılan dualarda İslam coğrafyasına huzur ve iyilik temennileri de yer aldı.

Yağmur duasına katılan köylülerden Orhan Öztürk, tarım topraklarının suya gereksinimi olduğunu belirterek, “Yağmur duası için mescide geldik, namazımızı kıldık. Akabinde cami dışına çıkarak dua edeceğiz. Yaklaşık 1,5 aydır yağmur yağmıyor. Yağmurun yağmaması tarımı önemli halde etkiliyor. Burası fındık bölgesi olduğu için şu an fındığın içini doldurma vakti. Şayet yağmur yağmazsa fındık içini dolduramaz. İçini doldurmadığı vakit da fındık yanar. Bu da ekonomik ziyana neden olur. Yağmur yağmazsa yalnızca fındık değil, tüm zerzevat, meyve ve yeşillikler de kurur. Şayet Allah hoş bir yağmur yağdırırsa, meyveler, sebzeler ve fındıklar da hoş olur” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada koy yolunda heyelan H3OhvVy2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da köy yolunda heyelan

Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin