karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Aralık, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kur farkı Trabzonspor’un mali yapısını zorluyor

Trabzonspor’un gelirleri kur farkı karşısında eziliyor. Artan enflasyon bordo-mavili kulübün gelirlerinde önemli kayıplara neden oldu. 2018 yılında 184 milyon Euro (892 Milyon TL) olan borç, bugün itibarıyla 136 milyon Euro’ya (4 Milyar 45 Milyon TL) gerilemesine rağmen kur farkı bordo-mavili kulübün gelirlerinde önemli kayıplara neden oldu ve büyük yükümlülük getirdi.
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün giderlerini karşılayabilmek için ve finansal yükümlülükleri yerine getirebilmek adına kaynak oluşturmada yoğun çaba sarf etmelerine rağmen yılların getirdiği yüke kur farkının da eklendiğini belirtti. Doğan, "Mali tablomuz ağırlaştı. Sürdürülebilir bir sportif başarıyı yakalayabilmek için ekonomik yapımızı da sürdürülebilir kılmak zorundayız. Bu bilinçle ve hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyor. Kalıcı başarılar için Trabzonspor’un ekonomik anlamda çok güçlü olmasını öncelikli hedef haline getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Son 5 yıldaki kur farkı Trabzonspor’un gelirlerini düşürdü
Mali anlamda zor günler geçiren Trabzonspor’da son yılda oluşan kur farkı bordo-mavili kulübün gelirlerinde önemli kayıplara nede oldu. 2017 yılında 177 milyon Euro (776 Milyon), Mart 2018’de 184 milyon Euro (892 Milyon TL), Ekim 2018’de 157 milyon Euro (988 Milyon TL) , Ekim 2019’da 130 milyon Euro (829 Milyon TL), Ekim 2020’de 113 milyon Euro (1 Milyar 90 Milyon TL), Ekim 2021’de 135 milyon Euro (1 Milyar 481 Milyon TL), Ekim 2022’de 128 milyon Euro (2 Milyar 383 Milyon TL), Ocak 2023’te 139 milyon Euro (2 Milyar 836 Milyon TL), Mart 2023’te 146 milyon Euro (3 Milyar 32 Milyon TL) ve Ekim 2023’te 136 milyon Euro (4 Milyar 45 Milyon TL) olan net borç, Euro cinsinden azalmalar gösterse de kur farkından dolayı TL bazında sürekli artıyor.

Maliyetin aşağıya çekilmesi ve yeni sponsorluklar hedefleniyor
Trabzonspor Yönetim Kurulu, sportif performansın gerilemesiyle sezon başında sapma yaşanan takım bütçesinin yanı sıra maliyetlerin de yukarı çıkması nedeniyle gelecek sezonun planlamasını yapmaya başladı. Ekonomide yaşanan dalgalanmalar, kur farkı etkisi nedeniyle düşen kulüp gelirlerine önlem almayı hedefleyen yönetim kurulu, futbolcu kadrosunda da önemli planlamaya gidecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

Düzce’de Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar açık olan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, farklı bir sürprize ev sahipliği yaptı. İki yıldır iftar sonrası kendi aralarında mehter marşı çalarak toplu halde kütüphaneye giren öğrenciler, bu kez karşılarında Düzce Belediyesi Mehteran takımını bulunca hayret ettiler.
Düzce Belediyesi tarafından Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ni kullanan öğrencilere Mehteran takımı ile sürpriz hazırlandı. İftar sonrasında mehter ekibi öğrencilerden önce kütüphane içerisinde konuşlandı. İftarın ardından her zamanki gibi marş açarak coşkulu şekilde kütüphaneye yönelen öğrenciler, içeri girdiklerinde canlı mehter marşıyla karşılandı.
Marşların kütüphane içerisinde yankılanmasıyla öğrenciler büyük sürpriz ve heyecan yaşadı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan mehter gösterisi, Ramazan akşamına unutulmaz bir atmosfer kattı.
Düzce Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Burçin Sarıcan, gençlerin oluşturduğu bu güzel geleneğe kayıtsız kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve Ramazan coşkusunu paylaşmak amacıyla böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti.

"Böyle bir sürpriz beklemiyorduk"
Sürpriz karşısında hem şaşıran hem de mutlu olan öğrenciler, etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederek; "Biz kütüphaneye mehteran marşı ile giriş yapıyorduk. Bunu bir gelenek haline getirmiştik. Bu akşam böyle bir sürpriz beklemiyorduk. İlk önce hoparlörden mehter marşı çaldığını sandık. Ancak daha sonra Düzce Belediyesi’nin mehteran ekibini görünce çok şaşırdık ve gururlandık. Bize çok güzel bir sürpriz ve anı oldu. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin