Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezinde 1. katta bulunan cam, çerçevesi ile birlikte alanda park halinde bulunan bir aracın üzerine düştü. Kurban Bayramından önce meydana gelen fırtınada yaşanan olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, araçta maddi hasar meydana geldi. Yaşanan olay nedeniyle araç sahibi ve yanında bulunan ailesinin büyük panik yaşadığı gözlendi.
Vatandaşların da büyük korku yaşadığı olay nedeniyle Kültür Merkezinin diğer camları yetkililer tarafından kontrol edilirken, yapılan incelemeler sonrasında herhangi bir problemin olmadığı ifade edildi.
Olay anında orada bulunan bir vatandaş, çocuğunu provadan almak için geldiği sırada bu olayın yaşandığını ve bir an paniklediğini söyledi. Yaşanan olayın kendisini derinden etkilediğini ifade eden vatandaş, "bu cam bir vatandaşın üzerine düşseydi bunun sorumluluğunu kim üstlenecekti" diyerek sitem etti.
Kültür Merkezi yetkilileri ise yaşanan olayın detaylı bir şekilde inceleneceğini ve benzer durumların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını açıkladı.
Düzce’de doğa korunuyor, turizme kazandırılıyor: 19 adet bungalov yapılmaya başlandı
Düzce Belediye Lideri Dr. Faruk Özlü, Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı içindeki konaklama alanlarının ikinci etabına ait açıklamada bulundu. Konaklama kapasitesi ve alanının genişletileceğini daha evvel duyuran Lider Özlü, altyapı çalışmaları başlayan alanda incelemelerde bulundu.
Düzce’nin turizm yatırımlarını artırmak ve tabiat turizmi konusunda tercih edilen bir lokasyon haline getirmek gayesiyle özverili çalışmalarını sürdüren Lider Faruk Özlü, yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kent merkezine en yakın noktalardan biri olan Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı’nda Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan iş birliği kapsamında konaklama tesislerinin ikinci etabı için çalışmalar başladı. Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı içinde mevcutta bulunan 9 adet dome çadırda ömür başlarken, tesisin iç kısmında bulunan alanda inşa edilmesi planlanan 19 adet bungalov için altyapı çalışmaları ve taban düzenleme süreci yapılıyor.
Alanda incelemelerde bulunan Lider Özlü, daha büyük kapasiteli konaklama alanlarının, bölgenin tabiatına uygun halde planlanarak en kısa müddette tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek "Şu anda Aydınpınar Şelaleleri’nin olduğu bölgedeyiz. Buradaki konaklama alanımızı büyütüyoruz, ikinci etaba başladık. Bu etapta 19 adet bungalov inşa edeceğiz. Şu anda altyapısını yapıyoruz. Bu kapsamda içme suyu, yolu ve kanalizasyon inşaatı devam ediyor. İnşallah en kısa vakitte buraya 19 adet bungalov stilinde konut yapacağız. Bunlar başkalarına nazaran daha büyük metrekarelerde olacak. Buranın mülkiyet sahibi olan Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile koordineli halde çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl, 2026 yılında burada mevcutlara ilaveten 19 adet bungalov meskenimiz olacak" dedi.